קיש ירקות אביבי - קיש - נואה, ללא גלוטן, טבעוני

קיש ירקות אביבי – קיש – נואה, ללא גלוטן, טבעוני

Quiche – nowa
קבלו את הקיש-נואה
מנה אחתשלמות אחת. מנה שהיא ארוחה
ויש בה הכל פחמימה מעולה, חלבון הגון המגיע עם הקינואה ועם הטופו והשקדים במילוי הררי ירקות צלויים.
אין פה בצק
אין קמח
אין שמרים
אין אבקת אפייה
אין שמן בתחתית
ללא גלוטן
שלמות טבעונית
מעולה לפסח
ויש פה קישאמיתי.
עם בסיס פריך ומטורף
והוא עשוי רק מקינואה.
ומרכיב אחד קטן וסודי – אתן כבר בטוח מנחשות
והמילוי המרקם הטעם…
ומעל הכול — מושלם!

קיש ירקות אביבי - קיש - נואה, ללא גלוטן, טבעוני

קישנואה (קיש + קינואה)
הקיש שעושה מהפכה
הקיש שגונב את ההצגה
מהפכת הקינואה הנה עוד ממנה
תחתית קינואה פריכה – בלי קמח, בלי שמן
 
ירקות ים תיכוניים – צבעונייםקלוייםמלאי טעם.
המלית: “גבינה” טבעונית – מבוססת שקדים/טופו
קרמיתעשירהבלי שום טיפת חלב.
 
הכול נאפה בתנור ומתאחד לקיש מוזהב ומושלם
טעםמרקםערכים תזונתיים – יש
ויותר מהכול – יש מנות שהן לא רק יפות. הן מאוזנות.
 
הקיש הזה בנוי משכבות:
תחתית קינואה עשירה, בלי קמח, בלי שמרים.
מילוי ירקות ים תיכוני צבעוני ועשיר בטעמים.
ומלית “גבינה” טבעונית שמקפיצה את הכול.

קיש ירקות אביבי - קיש - נואה, ללא גלוטן, טבעוני

בואו נכין,
רגע לפני מתכון, ממליצה לצפות בסרטון ההכנה – מתכון אחר, מתכון שונה ומיוחד חשוב:
לחתו על הקישור הבא: סרטון ההכנה
לתחתית הקיש:
1 כוס קינואה (השתמשתי בבהירה – לדעתי הלוק שלה משתלב יופי במתכון הזה)
2 כפות פסיליום
מלח לפי הטעם
לבשל קינואה בהרבה מים וקצת מלח כמו שמבשלים פסטה, לסנן לקרר.
ללוש טוב טוב את הקינואה הפסיליום והמלח לבצק – להציץ בסרטון
למילוי הקיש:
200 גרם טופו קשה
חצי כוס קמח שקדים (יומיים אחרונים למבצעי החג – על 2 דגמי ויטמיקס – מפרטת הכל בהמשך הפוסט)
חלב צמחי – 1/2-3/4 כוס – להגיע למרקם וסמיכות כמו בסרטון – לכן להתחיל מ 1/2 כוס ואם יש צורך להוסיף עוד
מלח פלפל אבקת שום וכל תבלין אחר שאתן אוהבות לתבל איתו – תערובת איטלקית, טימין, צ׳ילי…
הירקות:
ירקות צלויים בגריל – חציל קטן, זוקיני, קישוא, פלפל אדום עסיסי, בטטה קטנה, בצל סגול גדול
עם טיפה שמן זית או בלעדיו, מלח גס ולצלייה עד הזהבה
הרכבה:
תבנית קפיצית קוטר 20 ס"מ – לשמן טיפה או להשתמש בנייר אפייה. להדק את 'הבצק' לתחתית ולדפנות בעובי שווה, להכניס לאפייה ראשונית ל 12 דקות, להוציא מהתנור, להעביר את מלית הגבינה ומעל בנדיבות את הירקות הצלויים.
לתנור שחומם מראש – 200 מעלות – 30-35 דקות עד שהקיש מוזהב אפוי ויציב – ימשיך להתייצב לאחר האפייה.
קצת עירית קצוצה מעל…
*אפשר להוסיף גבינה טבעונית או שמרי בירה למלית – לעוד פינוק

מבצעי חג ויטמיקס ומסחטת מיצים קשים:
10% הנחה במבצע + 10% נוספים הנחת קוד קופון AS10
כך שמתקבלת הנחה מרשימה טובה ומאפשרת – 20% הנחה!!!
קחו אתכן את הקוד וכנסו לחנות של אופק חדש לרכישה, לחצו על הלינקים:

מסחטת מיצים קשים J-3000 של Fine Kitchen
בלנדר ויטמיקס E520 עם 3 תוכניות מסדרת Explorian