שבוע טוב,
נחמד אחרי כל כך הרבה שנים של שביזות יום א'…זר לא יבין זאת,
להתחיל את השבוע בשני,
ועוד אחרי שבת 2, מונח שרק ישראלי יכול להמציא, הפעם זו הבת שלי,
את הילדים הבוקר קידמתי בברכת 'תנו גז, בחייכם, רק עוד קצת',
החודש האחרון לשנת הלימודים.
קצת נשנושים, תיפנוקי ילדים, האמת להורים מגיע גם ויותר…

אז…
קרקרים,
הם בין הדברים שאני ממש ממש לא אוהבת לקנות.
אוהבת אותם טריים, ביתיים, מתובלים בטעמים אהובים,
ללא חומרים משמרים וטעמים מיותרים.
אז ואם נופל לידיינו מתכון שכזה,
קל כמו עוגה בחושה,
טעים כמו כמו…
מפוצץ בחומרי גלם סופר איכותיים.
תמיד טוב שיש אותם,
או את המתכון,
הכינו מראש שתי נגלות.
ללא גלוטן, עם מעט שומן.
לא צריך להכין בצק,
לא ללוש ולרדד,
להכין את כל המרכיבים, לערבב ויאללה אפיה.
תבלו, גוונו, קשטו, עם, בלי, מה שאוהבים.
כנשנשת חביבה ובריאה,
לים או לברכה,
לבית ספר,
ליד בירה, טחינה או גבינה ( אם עדיין לא הכרתם/הכנתם, מוזמנים, גבינת סויה ביתית בטעמים).

למתכון :
1 1/4 כוסות תערובת קמחים ללא גלוטן (שילוב מנצח שאצלינו גרף חיסול תבניות, קמח קינואה, טף ואמרנט)
1/3 כוס קמח אורז/טפיוקה+1 כף שמרי בירה
1 כוס קואקר ללא גלוטן
1/4 כוס גרעיני חמניות
1/4 כוס שומשום מלא
1 כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס ׳מי חומוס קדושים׳ (מבישול החומוס או מצנצנת)
1 1/4 כוסות מים

גרעינים, זרעונים, אגוזים, פרג, קצח…תבלינים לפיזור/קישוט/טעם, לבחירתכם.

אופן ההכנה:

* מצורף סירטון קצרצר, מוזמנים לצפות, ממש ממש בתחילת הפוסט.

הכינו את כל המרכיבים לקרקרים.
את התנור חממו, לטמפ׳ 170 מעלות.
אל תוך קערת ערבוב, הכניסו בזה אחר זה את המרכיבים היבשים.
הוסיפו את הרטובים וערבבו היטב.
הניחו נייר אפיה, שמנו אותו והעבירו את בלילת הקרקרים לתבנית.
החליקו עם גב הכף את הבלילה לשכבה אחידה. חשוב שתהייה דקה.
הכניסו לתנור לאפיה ראשונה של כ 15-18 דקות.
הוציאו את התבנית ועם סכין/גלגלת לחיתוך פיצה, חתכו את הקרקרים לפי הגודל/ צורה שתבחרו.
הורידו את חום התנור ל 130 מעלות ואפו עוד כשעה שעה ורבע.
לפני הוצאת הקרקרים, וודאו שהם יבשים, ללא אזורים לחים, משני הצדדים שלהם.
ככל שיהיו יבשים הם ישארו קראנצ׳ים לאחר שיתקררו.
אפסנו בקופסא רק שהקרקרים קרים לגמרי.