כנאפה טבעונית – נטולת גלוטן, ללא סויה, עם גבינת מוצרלה ביתית

כנאפה טבעונית – נטולת גלוטן, ללא סויה, עם גבינת מוצרלה ביתית
אושר!!!
בביקור האחרון בארץ, אכלנו כנאפה טעימה וטבעונית.
אחרי הרבה שנים ולא מעט געגועים,
נחתה לצלחתי הכנאפה.

חזרתי מהביקור,
עם טעם של עוד כנאפה ותמצית מי ורדים.
לאחר שיטוטים אין ספור, במכולות הטורקיות, בסופרים 'זרים',
ניסיתי למצוא אטריות קדאיף,
מצאתי משהו, אח או בן דוד שלו,
האריזה חזרה למקומה
אני למקומי
ופתרון ידידותי, זמין, נטול גלוטן,
ולמי שצריך הפעם גם ללא סויה.

מי חשב שאי פעם, אכין כאלה מנות ועוד במטבח הפרטי שלי,
אבל כשהתזונה מקבלת דיוקים, תפניות,
כשמתגעגעים כי רחוקים,
כי כנאפה בכלל טבעונית בפרט, אין מצב שבעולם, שאמצא אותה פה, שתהייה כמו שהייתי רוצה…

יש אוכל שאותו אוכלים בחוץ, לא זוכרת שאי פעם הכנתי חומוס כשגרתי בארץ, ברור שלא אפיתי פיתות,
כנאפה, בקלוואה, אלה בכלל, היו שמורים לא רק לבחוץ, אלא למקומות ספציפיים, בנצרת, ביפו, בדלית הכרמל…
מעבר לגעגוע, תכל'ס, מדגדג לי, להפוך משהו כזה, קודם כל שיהיה זמין, שיהיה בריא יותר, שיהיה מאד טבעוני, שיצא טעים…

שבועיים רודפת אותי הכנאפה הזו,
וברור לי שאני רוצה אותה ככה וככה ולא ככה.
אחרי השיטוטים, המאד מלהיבים, אך לא בהקשר לכנאפה, עם סלסילה מלאה בארטישוקים, בכוסברה ונענע ריחניים, עם תפוחים ואגסים שניקטפו הבוקר,
על האופניים,
עצרתי בחנות האסייאתית השכונתית,
קניתי כמה סוגי איטריות וחזרתי הביתה,
עוצרת  את הכל אני מכינה כנאפה…תעצרו את העיר…

כנאפה טבעונית – נטולת גלוטן, ללא סויה, עם גבינת מוצרלה ביתית ומי ורדים,
אז עם מה כן?
אטריות זכוכית או אטריות אורז מלא/לבן נטולות גלוטן, שמן קוקוס וזית במקום חמאה…מרגרינה,
סירופ מייפל טבעי או סוכר קוקוס בהיר,
גבינת מוצרלה טבעונית וביתית, עשויה משקדים וקשיו,
מי רצה כנאפה? מי?

כנאפה טבעונית – נטולת גלוטן, ללא סויה, עם גבינת מוצרלה ביתית ותמצית מי ורדים

למתכון:

המצרכים:
200 גרם אטריות ללא גלוטן, זכוכית, אורז מלא/לבן, הדקות דקות
1 כף שמן זית
2 כפות שמן קוקוס
לסירופ:
1/2 כוס מים פחות 2 כפות
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות סוכר קוקוס בהיר/סוכר גולמי/טבעי
1/4 כפית כורכום…לצבע
…תמצית מי ורדים…אני אוהבת אותה והרבה…
1 'כמות' של גבינת מוצרלה (ללא שום ורק קורט של מלח)

להגשה: גרעיני רימון, צנוברים, שקדים או פיסטוקים קצוצים…ורדים מיובשים

אופן ההכנה:
לבשל 3 דקות את האטריות.חשוב שהן יהיו אל דנטה, מוכנות לאכילה אך לא רכות מדי.להשגיח!
לסנן למסננת.חשוב שכל המים יתנקזו והן תהיינה יבשות.
להעביר אותן לקערה נוחה לעירבוב ולערבב עם שמן הזית, היטב היטב.
במחבת בקוטר 20, חשוב שתהיה נון סטיק למנעית הדבקה. להמיס כף שמן קוקוס.על אש בינונית, לרפד את תחתית המחבת באטריות המבושלות, כמחצית מהכמות.עם גב מרית להדק כמה שניתן את האטריות, שידבקו טוב טוב.
בינתיים הכינו את 'גבינת המוצרלה' (מתכון בקישור) לפי ההוראות ולפי הכמויות, ללא אבקת שום ומעט מלח.בשלו אותה עד סמיכות גבינת מוצרלה רכה.
להשגיח על המחבת, להזיז קצת את המחבת, למנוע הדבקות, מדי פעם להדק שוב את האטריות, רק כשהאטריות כיחידה אחת, זהובות מאד בתחתית, לפזר מעל את הגבינה המוכנה, נוח לעשות זאת עם גב של כף, לפזר על כל הכנאפה ולרפד עם יתרת האטריות מעל הגבינה.להדק שוב, אך בעדינות כדי שהגבינה לא 'תברח' לה.להעביר בגליץ' אלגנטי את הכנאפה לצלחת, בעדינות, להמיס יתרת שמן קוקוס, להפוך חזרה למחבת לטיגון והזהבה של הצד השני. זה הזמן להכין את הסירופ, לבשל בסיר קטן, עד שהסוכר נמס והסירופ מעט מצטמצם.לתבל בתמצית מי הורדים.להוריד מהאש.
כשהכנאפה זהובה יפה יפה, להעבירה למגש הגשה, כזה שיהיה לה מקום, ושוליים מספיק גבוהים כדי לשפוך מעל הכנאפה את הסירופ, בעודה חמה מאד!
מיד עם העברה למגש!
קשטו ותהנו, הכי טעים כשהיא חמימה, ריחנית וקראנצ'ית.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה