טופו צרוב ומקורמל ממולא כל טוב – בתיבול אסיאתי ומוגש ברוטב משגע

טופו צרוב ומקורמל ממולא כל טוב – בתיבול אסיאתי ומוגש ברוטב משגע,
של חגיגות, לא?
מתכוננים לחג, תפסו מתכונים ורעיונות מדליקים, מיוחדים, עם טוויסט מדליק, שההכנה פשוטה וכייפית והתוצאה מרשימה וטעימה.

תכנון כייפי של ארוחת החג, ללא עומסים מיותרים, לא על השולחן ולא בבטן.
מנה ראשונה, מרק, עיקרית, תוספת חמה וסלטים, הרבה מהם, בכל הצבעים, הטקסטורות, השילובים, זה הדבר, זו החגיגה.

מנה עיקרית, מ ה מ מ ת 🌼
אתם כל כך חייבים להכין אותה ולהנות ממנה.
מנה חלבונית, מפוצצת טעמים, פיקנטית, משובחת ויפה כל כך להגשה.

…זמן טופו…
אז טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, פסטרמה, סושי…ואפילו כזה כזה, נתח שזוף, ריחני ומגרה.
השתכנעתם?
בא לכם להתנסות בהכנה שלו?
יאללה בואו ובאהבה,
ניקפוץ לסיר חלב הסויה…תנו צ'אנס ראשון להכנה ביתית שלו, 'טופו ביתי', למתכון.

טופו צרוב ומקורמל ממולא כל טוב – בתיבול אסיאתי ומוגש ברוטב משגע
המתכון עבור 4 מנות

המתכון:
לכיסי הטופו הממולאים:
400 גרם טופו יציב וקשה
2 בצלים ירוקים קצוצים דק כולל הלבן
1 גזר מגורר דק
1/2 כוס כרוב סגול קצוץ
4 פטריות שמפניון
1/4 פלפל אדום
התוכן של כיסי הטופו, קצוץ דק דק
1/4 כפית גינגר כתוש
צ'ילי, מעט, קצוץ
מלח עשבים
1/4 כוס כוסברה טחונה
שמן זית
1 כפית קורנפלור

לרוטב:
1 כף שמן זית/שומשום
1 כפית חרדל
4 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן טבעי
1/4 כוס רוטב סויה תמרי
צ'ילי טרי קצוץ, מעט
1 כוס מים
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
את הטופו לשטוף היטב.להספיג נוזלים בעזרת נייר ניגוב. חשוב מאד לנסות להוציא כמה שיותר נוזלים.
לחתוך את גוש הטופו ל 4 פרוסות רוחב מדוייקות.
כל רבע כזה, לסמן עם קצה של סכין חדה את הכיס, שעומדים לרוקן.בזהירות רבה.לאט לאט להכנס לעומק ולהוציא את התוכן.
אנא עברו על התמונות.
במחבת נון סטיק או סיר טוב , במעט שמן, לטגן את הכיסים המרוקנים עד הזהבה,  בכל הצדדים.
להוציא ולתת להם להתקרר.
להוסיף מעט שמן,
לאותו הסיר, להוסיף את כל חומרי המילוי, לטגן יחד 5 דקות.לטעום ולתקן טעמים אם יש צורך.להוסיף את  כפית הקורנפלור, לערבב היטב.
להוציא לקערה ולתת להתקרר.
להכניס את כל מצרכי הרוטב לצנצנת עירבול, לשקשק היטב.
למלא את כיסי הטופו המוזהבים במילוי.בעדינות שהכיסים לא יקרעו.
לחמם את הרוטב באותו הסיר שאיתו עבדנו.
לערבב כל הזמן עם מקציף ידני, כדי שהרוטב יהיה חלק.הרוטב מסמיך מעט, זה הזמן להכניס לרוטב את כיסי הטופו הממולאים, להפוך צד, 2 דקות ולהגיש.

 

ואם בא לכם, אני גם כאן:

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה