עוגת וניל, אוכמניות ושקדים טבעונית, בחושה, גבוהה וטעימה

עוגת וניל, אוכמניות ושקדים טבעונית, בחושה, גבוהה וטעימה
קודם כל הבטחתי!
הבטחות צריך לקיים, כך לחשו לי…
עוגה בחושה, עם תוספות, ללא, תמיד טוב שתהייה בשלוף במועדפים.

זה הזמן להראות ולהוכיח, לכם בעיקר, הכוונה לעצמכם, שעוגות בחושות, טבעוניות, יכולות ורצוי וטוב וחשוב שכך,
להיות מ ה מ מ ו ת !
ג ב ו ה ו ת !!!
אווריריות, טעימות, אכילות ועוד בהנאה!
אההה וגם ידידותיות.

העוגה הזו למשל,
עם כל התוספות והיו הרבה,
עפה לה לגובה של 8 ס"מ, כן, מדדתי.
אני מוצאת את עצמי, לפחות פעמיים בשבוע, מערבבת בצ'יק איזו בלילה לעוגה בחושה, עם המרכיבים שיש, עם התוספות, מכניסה עוד טוויסטים בריאותיים, אופה בתבנית אחת, מחלקת לתבניות מאפינס אישיות, שמיד לאחר האפייה עפות להן להקפאה, אחרת דינן ועתידן קצר מדי, לפחות לא תואם את התוכניות שלי.

הטכניקה קבועה ופשוטה, רק עקבו אחר ההוראות במדוייק.
אותו הבסיס, יהיה נהדר עם כל פרי עונתי, מיני אגוזים, פירות יבשים, שוקולד שלא עליינו, סתם סתם…
הבן שלי חורש על הגשת עבודות מהר מהר, לפני היציאה לחופשה הקרובה,
אז בין לבין, פינקתי אותו בצ'אי מתובל ופרוסת עוגה,
' וואלה, טעים אמא, אפילו שזה עם פירות ולא עם שוקולד'….ואני אומרת…גרררררררר יה ילד.

לרוב אני בוחרת לאפות עם קמח כוסמין מלא, שאותו אני טוחנת בעזרת הבלנדר שלי, מזרעי כוסמין שלמים אורגניים.
אך לעיתים, גם כוסמין לבן נכנס לתמונה, או חצי חצי.סוג של פשרה כזו.כשבאים אורחים…בעיקר.
בוחרת בכוסמין, ידידותי יותר, עם רמת חלבון גבוהה יותר ופחות גלוטן מאשר בחיטה הרגילה.
הגלוטן היא סוגיה מעניינת לכשעצמה.אני כן נותנת תשומת לב לצריכת הגלוטן בתזונה שלי וגם של ילדי.
לא מונעת כלל, אך אם צרכו ארוחה המכילה גלוטן, הנוספות תהיינה ללא!
כדי לא להעמיס.
לכן מצאתי שקודם כל אפייה ביתית ידידותית מכסה כבר על כמה בעיות, טחינה בבית שמספקת איכות וטריות,
דבר נוסף, הוא השימוש בכוסמין, שהינו גם חיטה, אך איכותית יותר מהחיטה הרגילה והנפוצה.
לגבי ההמתקה, שזהו אישיו בפני עצמו, כי סוכר הוא סוכר הוא סוכר,
עדיין ככל שנבחר את הטבעי, גולמי, ככה יהיה טוב יותר.

עוגת וניל, אוכמניות ושקדים טבעונית, בחושה, גבוהה וטעימה

המתכון:
המצרכים:
3/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא/חצי חצי/לבן
1/3 כוס שקדים פרוסים דק
1/4 כפית מחית וניל, מהמקל עצמו/1 כף תמצית איכותית
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כוס סוכר טבעי גולמי/קוקוס/דמררה
קורט מלח
1/4 1 כוסות חלב סויה
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/זרעי ענבים/נייטרלי בטעמו
1 כף חומץ תפוחים
1 כוס אוכמניות

אופן ההכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות.לשמן תבנית אינגלישקייק.
לערבב בקערה אחת את כל המצרכים היבשים.לוודא שאין גושים.
בקערה אחרת את כל המצרכים הרטובים, פרט לחומץ, לערבב, אך לא יותר מדי.אם בחרתם בתמצית וניל נוזלית, צרפו אותה לבלילה הרטובה כמובן.
צרפו את תכולת קערת היבשים לרטובים.ערבבו קלות.
להוסיף את החומץ, לערבב שוב, את האוכמניות ולערבב שוב.
להעביר את הבלילה לתבנית.להכניס לתנור שחומם מראש, לאפיה של 40-50 דקות, רק כשהעוגה זהובה יפה מלמעלה ובצדדיה, לאחר בדיקה עם קיסם או שיפוד עץ, שיוצא יבש, רק אז הוציאו אותה מהתנור.

תהנו, ספרו לי, צלמו ושתפו אותי עם יצירותיכם, בדף האינסטגרם שלי (בסטורי): https://www.instagram.com/adi_shapira_blooger/

או בדף הפיסבוק של 'דובדבנים של טעם'

 

 

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה