גולאב ג'אמון – טבעוני, ללא גלוטן, עם ארומה משגעת והטעם הטעם…
בסופ"ש האחרון, אירחנו והפקנו חגיגה הודית – טבעונית ומשגעת (מוזמנים לקרוא עליה ולהנות ממנות הודיות אותנטיות : חגיגה הודית)
השולחן היה ערוך ומקושט, 10 מנות שהרכיבו ארוחה אחת פצצה.
דווקא, הפעם, הקינוח קיבל מקום של כבוד, כלא חובבת מתוקים, אלא אם, אם הם משהו…מממ…מיוחד, מעניין, הטעמים, המרקמים, שילוב שעושה ומשאיר תחושה אחרת בפה ובהרגשה.אחרת למה???

טיימינג חביב, חנוכה אוטוטו כאן,
סופגניות לרוב וגולב ג'אמון גם.
לשם הגיוון, העניין,
רעיון, מיני סופגניות הודיות, שטעמם המיוחד את שלו עושה ומאד,
ואולי אפילו תרצו להרחיק לכת ולהרים ארוחת ערב – חג חנוכה, בטעמי הודו.

אמרנו סופגניות לרוב,
רק אדגיש שוב, שאני מטגנת רק פעם אחת בשנה, ס ו פ ג נ י ו ת !!!
עושים חושבים ותיכנונים, עבור הילדים והחברים, זה כייף ומפנק, סופגניות.
וכשגרים אי שם, מתגברות להן התחושות, ההתרגשות והשמחה לחגוג קצת ובקטן, גם את חנוכה.

חנוכה יכולה להיות מקשה, אם לא לומר מכה,
אך עם תיכנון, לייק אולוויז, ניתן 'להקטין' את התוצאות המרירות ולהנות.
לביבות, טעימות פי אלפים, כשהן אפויות, זוהי דעתי, ניתן לשמן את נייר האפיה, טיפה שמנ"ז מעל כל אחת והן נפלאות, פריכות ו ב ר י א ו ת !!!
מצרפת קישור ללביבות מדהימות, בשלושה צבעים וטעמים, שגרפו כניסות וליוקים, במאות ואלפים, בשנה שעברה: לביבות טבעוניות, אפויות וללא גלוטן

את הגולאב ג'אמון האלה, הכרתי לראשונה, במסעדה ההודית, שהיתה לפני 20 שנה, שם דבר, ברמלה.
זאת ושם היתה הארוחה הראשונה עם בן זוגי היקר.
וזה היה שם בקינוח.ואותו אי אפשר לשכוח.עברו וחלפו ימים…מממ…שנים והודו חזרה לחיי, גם הטעמים, הזכרונות, הריחות.
אז השנה אני מטגנת סופגניות, את אלו ההודיות.הן מיוחדות ומסקרנות מכל הבחינות, גם מבחינת המצרכים מהן הן עשויות.הן ללא גלוטן.
כמובן שיש עוד מתכונים נהדרים לסופגניות וסוגי לביבות בבלוג, זפזפו לכם ובחרו מתכון לכל ערב ונר.
אם תבחרו להכין סופגניות שמרים 'אמיתיות', מטריפות, אך אפויות, הנה לכם המתכון המושלם עבורן: סופגניות אפויות

גולאב ג'אמון – טבעוני, ללא גלוטן, עם ארומה משגעת והטעם הטעם…

המתכון:
המצרכים:
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות (או 3 קטנות)
2 כפות קמח שיבולת שועל/אורז (אפשר גם כוסמין למי שאין בעיה עם גלוטן)
1/3 כפית אבקת אפיה
קורט אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
קורט קינמון
קורט הל טחון
1 כוס סוכר טבעי
1 כוס מים
2 כפות מי ורדים
4 תרמילי הל/1 כפית הל טחון

שמן לטיגון

הוראות ההכנה:
לאדות את קוביות הבטטה עד ריכוך.ניתן עם סלסלת אידוי ואם אין אז מסננת או לבשל עם מעט מים וסיר סגור כמובן.
אם נותרים מים לסנן היטב.לקרר.
להעביר לקערה ולמעוך היטב עם מזלג, שלא יוותרו גושים.להוסיף את הקמח שבחרתם, לערבב שוב, להוסיף א.אפיה וסודה ואת כל הקורטים.לערבב שוב טוב טוב ולתת לנוח כמה דקות.
בינתיים להכין את הסירופ:
לבשל בסיר קטן מים וסוכר, לערבב, 10 דקות עד שמעט מסמיך. ממשיך להסמיך עם ההתקררות. להוסיף הל ומי ורדים ולהוריד מהאש.
להכין את הגולבים החמודים, לכדרר כדורונים קטנים, מהכמות הזו, יוצאים בערך 28-35 תלוי בגודל, ממליצה על קטנים.
לחמם שמן, בסיר קטן, לא צריך הרבה, להכניס כמה בנגלה אחת, לטגן עד שמאד מאד זהוב ולהוציא ולספוג עם נייר סופג. כך להכין את כולם.
להגיש 2-3 כדורונים למנה עם סירופ משגע ריחני וטעים אפילו מדיייייי….

לעוד מתכונים הודיים משגעים: חגיגה הוגית

להצטרף אלי לאינסגרם, לסטוריס ובכלל: 'אינסטגרם דובדבנים של טעם'

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה