לביבות אפויות, ירוקות, ללא גלוטן, מוגשות עם גבינת סויה ביתית,
אימת חנוכה מתקרבת, אני קצת צוחקת, אבל כן, זהו חג, עם 'אוכל ערמומי' משהו.
טיגונים, מתוקים, סוכרים, קמחים, סירופים, ריבות ורחמנא ליצלן…שוקולד.
אז אצלי יש כלל אחד ראשי – מטגנת רק פעם אחת בשנה והיא  בחנוכה.

בהצבעה משפחתית, מחליטים מה מטגנים, סופגניות של פעם, מפלצות כאלו, סופגניות מלוחות ומתובלות
לשמחתי, לגבי לביבות אין עניין, כולם אוהבים אותם גם כשהן אפויות.
ולמה לא לטגן?
כי לא בריא.
למה לא בריא?
שמן מטוגן מתחמצן, עם החימצון, נוצרים רדיקלים חופשיים, פעילים מבחינה כימית, בעלי יכולת הרס ופגיעה בתאים.
וכך במערכות הגוף השונות, הפגיעה הינה מצטברת.
מעבר לכך, תופעת ההשמנה, אותו מעגל סגור, של הרגלים והתמכרויות.
פעם בשנה זה מספיק! להנות מסופגניה ולהמשיך הלאה…

ללביבות אפויות מלא יתרונות, מדלגים על עניין הטיגון, שהבנו או ניזכרנו, כמה רצוי שלא, ההכנה מהירה, בתבנית אחת גדולה נכנסות לפחות, 25 לביבות, הבית מריח נפלא ולא מסריח מטיגון, ניתן לשלב בהם, כל מה שלא אוהבים ולעיתים, הופס, תפסתם אותי, גם מה שפחות…
כי הן מחבוא חביב, כך ניתן להעשיר, במקום להשתמש בקמח רגיל, ניתן לבחור בקמחים בעלי ערכי חלבון גבוהים, עם תכולת ויטמינים ומינרלים, ניתן להוסיף ירוקים, קטניות מבושלות, טופו מגורר ועוד ועוד…השתכנענו, נכון?

עם כל הבלאגן, כן, לא, סופגניות, הכנתי בחנוכה שעברה, סופגניות משגעות, אפויות, הן יצאו רכות, בטעם של אמיתיות, עם הריח…כן כן אפילו שהן לא מטוגנות.
לפוסט ולמתכון שלהן: סופגניות אפויות
בבלוג תוכלו למצוא, להנאתכם ובריאותכם, מגוון של לביבות אפויות, ממיקסים של ירקות, ללביבות כרובית מטריפות, לכאלה עם תרד וטופו ועוד…כנסו ותהנו.

לביבות אפויות, ירוקות, ללא גלוטן, מוגשות עם גבינת סויה ביתית

המתכון:
מצרכים:
1 כוס אפונת גינה קפואה, מופשרת
1 זוקיני עם הקליפה
1 כוס עשבי תיבול
1 בצל בינוני
1 כפית שמן זית/טחינה/שקדיה
1 כוס תערובת קמחים ללא גלוטן (עדשים, אורז, טף בהיר, קינואה, כוסמת, קוואקר)
לתיבול: מלח עשבים ופלפל לבן, לפי הטעם, כן, אפשר ורצוי לטעום.
אופן ההכנה: בקערה לגרד על פומפיה את הקישוא והבצל, לסחוט נוזלים.להוסיף את האפונה, ניתן לטחון את חלקה, אני אוהבת אותה ככה שלמה.את עשבי התיבול לקצוץ דק ולהוסיף, את התבלינים ואת תערובת הקמחים שבחרתם, ניתן גם סוג אחד או עדיף שניים.לערבב היטב ולתת לעיסה לנוח כחצי שעה.
לחמם תנור, למצב גריל, או 200 מעלות, לשמן נייר אפיה, ללבב לביבות, כמובן שרצוי לבדוק שהן מספיק יציבות, לטפטף טיפת שמן זית מעל כל אחת ולשגר לאפיה עד הזהבה.זה מה שחשוב.להוציא, לתת כמה דקות להתייצב ולהגיש.
אנחנו אוהבים אותן עם גבינת סויה ביתית מתובלת ופיקנטית.

שתפו אותי בתוצאות:
באיסטוש
או בפייסוש

 

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה