דייסה הודית משגעת, מיוחדת, מבוססת חלבון מהצומח, מתובלת וארומטית
יוצא שחורף, יוצא שקר, שקערת דייסה יכולה להיות יותר מנפלאה, לחימום הלב וסביב לו.
יוצא שגם הפעם, המסע להודו, יוציא אותי לשבועים חמימים, לספוג שוב הכל מהכל ושמש גם.
טיימינג מושלם, לשיתוף מתכון, של דייסה מטורפת, יחידה ומיוחדה.בטקסטורה שלה, בטעמים, היא כולה כולה בניחוחות הודיים.
אז אם הייתם ומתגעגעים, הייתם ולא אכלתם, לא הייתם וסוקרנתם, צפויה לכם חוויה מעניינת.

געגועים הם לפעמים, כל כך נעימים,
עד שלעיתים הם מקבלים, צורה, טעם וריח.
וכמה שפשוט, עושה את העבודה, ממלא את הגעגוע, מדגדג את בלוטות הטעם והזיכרון.
בכלל, המטבח ההודי, בתכל'ס, הוא פשוט.חומרי גלם בסיסים והטריפים, הם התבלינים.הם מטיסים אותנו למרחקים, גבוה לשמיים, עמוק באוקיינוס, הגזמתי?
לא ולא.תשאלו כל מי שהיה.
הודו היא חוויה, אחרת ושונה.
היא לא רק משפיעה על בלוטות הטעם היא יוצרת בהם מוטציה חדשה וחיובית, אל דאגה…

ב 5-18/2/19, אנחנו יוצאות שוב למסע נשים לדרום הודו.
מסע יוניק – בוטיק.שבועיים של קסם, שבועיים שבהם ניפגוש הכל מהכל, את היופי, השונות, האמנות, התרבות, האוכל, האנשים וניפגוש גם את עצמינו.
2 מקומות אחרונים למועד זה, בואי איתנו!
תוכלי לקרוא עוד בקישור הבא, אך אם בא לך, מאד מאד וממש, שילחי לי מייל או הודעה בפרטי.

מסע נשים לדרום הודו בסימן אמנות, אוכל ובישול אותנטי מן הצומח והיכרות עם תורת הריפוי והמרפא 5-18/2/2019

את הדייסה הזו הכינו לנו לקינוח.
במקום הכי הכי יפה, שלא ניתן לתאר, בנקודת גובה ותצפית שעוצרת את הנשימה ומורידה חופשי דמעה.
הוזמנו לסדנת בישול אוכל מקומי, במונאר.שם התוודאתי לראשונה גם לדייסה כזו, שעשוייה ממונג דאל, סוג של קטניה, נפוצה מאד מאד, שמשמשת כמובן לתבשיל הדאל המפורסם והידוע, הפשוט והטעים.
הקטנייה הנפלאה הזו היא, קטנטנה וחמודה, ללא ספק אחת מהמזונות האהובים והבריאים מהמטבח ההודי ולה יתרונות תזונתיים רבים הטמונים בתכולת הסיבים, בהיותה דלת שומן ודלת נתרן ועשירה במגוון של ויטמינים ומינרלים, כגון: סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ, ברזל, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין K וכוס מונג דאל מבושל תפנק את גופיינו ב- 14 גרם חלבון!
אכלתם דייסה כזו – אכלתם מנת חלבון מעולה ומזינה.נסו אותה, הכניסו אותה למטבכם.

דייסה הודית משגעת, מיוחדת, מבוססת חלבון מהצומח, מתובלת וארומטית
כמות ל 4 מנות.

מתכון:
המצרכים:
1 כוס מונג דאל (יש למצוא בחנויות המזרח, התבלינים, בשווקים)
2 כוסות חלב קוקוס/שקדים/קשיו או מיקס שלהם
4 תרמילי הל
1 כפית הל טחון
סילאן טבעי, לפי הטעם
מים/חלב צמחי – כתוספת במידת הצורך
לטופינג/הגשה – קשיו, סילאן, צימוקים, הל

אופן ההכנה: לבשל את הדאל במים עד לריכוך.אני עושה זאת עם סיר לחץ, בדקות, ניתן ברגיל.לשטוף במים ולסנן.להעביר שוב לסיר, עם 2 כוסות החלב, תרמילי ההל, ההל הטחון והסילאן.שימו ממנו מעט, תוסיפו לפי טעמכם.ניתן גם בסוף התהליך.
לערבב היטב, על אש בינונית קטנה, עד שמסמיך מעט.התאימו את מידת ההסמכה לטעמכם.אני אוהבת אותה סמיכה ומוצקה, הילדים אהבו אותה דלילה יותר.הוסיפו עוד חלב/מים בהתאם.
רק כשהדייסה נהפכת למרקם אחד, רכה, ריחנית, מתפרקת בעדינות, זמן להגיש.
ניתן בסיר קטן, לחמם סילאן ושאר תוספות ולהגיש או כמו שהן טריות ומתפצחות.
בתאבון, בריאות והזנה,
התחממות ואהבה
ורק מזכירה לך, שגם את,
את הודו חלמת.
מסע נשים – יוניק בוטיק