מעניין לעניין, מפ' פורים לפ' פסח.
בהחלט נדרשת התייחסות רצינית😊
הבלוג מפוצץ באופציות חגיגיות,
נטולות גלוטן 
ללא קטניות 
ללא אורז
עם אורז
כן טופו וגם בלי 
הבנתם כן?
כולנו נמצא עם מה להתפנק בחג הזה.

כדי להוריד מפלס לחץ,
עומדת לשתף אתכם בהייי לייטס של מנות חג, לתפארת…ולתפארה. 

אביב חביב, התחדשות, רענון, צבעוניות, טבעיות, טבעוניות….כן כן, מנה נפלאה, העומדת לקשט, את צלחות האורחים שלכם בחג הזה.
הזדמנות שוב ושוב, להביא את בשורת העושר והאושר שבתזונה מן הצומח.

החיבור עם העונה המשגעת ביותר שיש, בלי שום קשר לזה שנולדתי בה
שהכל הכל בפריחה, בצבעים, בשמש, בתכלת ובמיקס מופלא ומרגש שלהם.

הפולנטה, היא בעצם, תירס יבש שנטחן לגרגירים גסים יחסית, דומים לסולת.
היא נטולת גלוטן, כשרה לפסח ומסתדרת באופן נפלא עם טעמים דומיננטים ומענינים.אפשר לתבל אותה לכיוון מלוח או מתוק.אפשר לבשל אותה כדייסת הממליגה הידועה…תשלימו את החסר או להפוך אותה למיני ומיני מעדנים נפלאים, כבסיס או כמנות בפני עצמן.
הכי הכי, זה שילוב עם ירקות נוספים, רטבים שאוהבים, תיבול עוקצני.

פולנטה, חצילים ועגבניות שרי צרובים, בליווי פסטו רוקט, צלפים וצ'ילי פיקנטי
4 מנות

המתכון:
המצרכים:
1 כוס פולנטה מכירת הכנה

2 וחצי כוסות חלב שקדים ביתי 
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח עשבים
קורט צ'ילי 
1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה: בסיר כבד, לחמם את החלב, שמן הזית, התבלינים, להוסיף את הפולנטה ולערבב היטב עם מטרף ידני, על אש נמוכה.
להמשיך ולערבב היטב כדי שלא ייוצרו גושים.בערך 10-14 דקות.
הפולנטה מסמיכה מאד, רכה מאד.עד שהפולנטה נהפכת ממש לכדור בסיר.לכבות את האש.
להעביר את הפולנטה לתבנית שטוחה, מרופדת נייר אפייה משומן.לשטח עם גב הכף.גובה השכבה חצי ס"מ.לתת להתקרר.
להכניס ל 20 דקות לקרור במקרר.
להוציא ולהעביר לתנור, לאפייה של רבע שעה.
לתת לה להתקרר.לקרוץ עיגולים עם חותכן או כוס.רצוי להתאים לגודל עיגולי החציל.
ניתן לצרוב במחבת פסים או להשאיר כך.

לחצילים:
1 חציל, ארוך וצר, שקוטרו יתאים למנה
מעט שמן זית
מלח עשבים
צ'ילי 
אופן ההכנה: לפרוס את החציל לפרוסות בעובי ס"מ.להבריש בשמן זית, לתבל ולצלות בגריל התנור.עד הזהבה משני הצדדים.

עגבניות השרי:
במחבת פסים או בגריל התנור, לצרוב אותן, עם מלח גס, עלי טימין או רוזמרין.

פסטו:
כמות גדולה שתוכלו להתפנק איתה

2 כוסות עלי רוקט שטופים ומיובשים
חופן אגוזי מלך 
1 כף צלפים, אופציונלי 
2 שיני שום
מעט צ'ילי 
מלח עשבים
שמן זית בהתאם למרקם שאתם אוהבים לפוסט
הוראות הכנה: לטחים את כל המצרכים עד מרקם כמעט חלק.

הרכבת המנה:
את עיגולי הפולנטה ניתן לצרוב מעט במחבת פסים עם מעט שמן זית.
בצלחות הגשה, להרכיב בשכבות.עיגול חציל, עיגול פולנטה, עיגול חציל ושוב…כמה שתרצו.
3 שכבות, 4 או 5.
לקשט עם העגבניות הצרובות ולטפטף מעט רוטב פסטו.
ת ע נ ו ג !!!

בשבוע הבא, אמשיך להעלות שלל רעיונות אביבים נהדרים, עם שלל ירקות, ירוקים וחומרי גלם התואמים את פסח.
השארו לעקוב.
כמובן להצטרף אלי:
לאינסטוש
לדובדבניםשלטעםבפייסבוק

אם ובא לכם, להשתולל קצת,
להפעיל את הילדים, את אהבת היצירה,
ליצור ועדת קישוט,
מוזמנים מאד מאד לפוסט משגע המשלב ארוחת חג מקושטת וססגונית,
הפקה מדליקה שעשינו לכבוד החג,
דלית מהבלוג: My Piece Of Craft בלוג וסדנאות מקרמה
מוזמנים לפוסט עם תפריט אביב לארוחת החג, ממנה ראשונה לאחרונה, כולל משקה אלכוהולי…

חגיגה אביבית של טעמים, צבעים, רעיונות והדרכות יצירה לשולחן החג

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה