הכי הכי של פעם.אז מה? לא כייף להחזיר עטרה לחדשה?
לפני כמה וכמה שנים…לכיוון 2 וחצי עשורים, לפני שהקדשנו חיינו לדור הבא,
היינו קבוצה של חברים, זוגות, שכמעט בכל סופ"ש, נפגשים לארוחות מושקעות, של מנות, מה מנות, מיני ומיני מנות, מוטרפות.
אחד מהם, בשלן דגול, היה מכין, את הקינוח האלוהי, הפשוט, הטעים, הזה.

ובינינו מי צריך עוגות קצפת ודובדבנים אחרי ארוחות מלאות, דשנות…
קינוח קליל, טעים, מרענן, ריחני ומפנק.

קינוח כזה שווה
יפיהפיה
פשוט ומהיר להכנה
מרשים וססגוני
ועוד כזה של הכינותי מראש….רק להוציא מהמקרר ולהגיש.
ניתן להוציא את הליבה.את האמת, אני אוהבת להשאירה, לנגוס סביב סביב את בשר האגסים…נוטף היין…  

קינוח, כמה עמוק בתאים ובהרגלים.
האמת זהו אינו הרגל להיט, בלשון המעטה.
תכל'ס, כל הסיפור הזה של המתוק, לדעתי טמון עמוק בהרגלים.
בגדול כשהתזונה – תפריט שלנו, מאוזנים, הדחפים והחשקים הם באופן יחסי מינורים.
הכמיהה למתוק, בעיקר מגיעה, כשמשהו שם ריק, או חסר, המשהו הזה, זהו התפריט.
לכן תמיד ושוב ושוב, מדגישה את החשיבות העצומה בהקניית ההרגלים, בהרכבת הארוחה, התפריט בכלל.
דגנים מלאים, קטניות, המון ירקות, ירוקים, פירות ושאר אגוזים וגרעינים.
סמנו לכם את העוגה, לא זו המתוקה, זו המחלקת את הפלחים לפי קבוצות המזון, שתלווה אתכם, בתכנון, בעריכה ובהגשה של הארוחה.
תמיד יהיה עדיף וטוב לא לאכול קינוח לאחר ארוחה דשנה ועמוסה.
או לפחות למשוך כמה שיותר זמן…
או אולי לבחור בקינוח קליל יותר.

אגסים ביין, מתובלים ומבושמים
6 מנות

המתכון:
המצרכים:
6 אגסים גדולים
3 כוסות יין אדום חצי יבש/יבש
1 כוס מיץ תפוחים טבעי/מים
2 מקלות קינמון
4 כוכבי אניס
1/2 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר/סירופ מייפל
1 תפוז פרוס עם קליפה, לעיגולים

אופן ההכנה:
בסיר גדול מספיק להכיל את 6 האגסים עומדים אחד לצד השני, לבשל את כל המצרכים, פרט לאגסים, כ 5 דקות.בינתיים, לקלוף את האגסים, לקטום קלות את הטוסיק החמוד שלהם, רק בכדי שיעמדו יציב, גם בבישול וגם בהגשה.העבירם לסיר, בעדינות.לבשל כחצי שעה, עד שהם רכים, אך לא מדי.
לכבות את האש ולתת להם להתקרר.
למי שלא אוהב את מרירות קליפת התפוז, ניתן להוציא את פרוסות התפוז, אך חלילה לא לזרוק, לשמור להגשה.
להכניס למקרר, עד לרגע האמת…
נפלא להגיש קר, מהמם להגיש חם ועוד יותר הורס להגיש עם גלידת וניל…
ניתן לפרוס את האגס, תציצו בתמונות, או להגישו עומד, חתיך ויציב!

ואם בכל זאת חשקה נפשכם גם בעוגת מוס משגעת,
מאד מאד ידידותית,
עוגת-מוס-טירמיסו,
כלכך ידידותית,
שגם אותה ניתן או בעצם חובה להכין מראש…
והיא בכלל לא אפויה,מאד מפתיעה: עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה

או בעוגיות תה מפנקות: עוגיות בוטנים מפנקות לפסח

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה