מצחיק, אה…
חביתה טבעונית, אכן קיים שיח על ׳תחליפים׳, האם יש צורך לרוץ ולתור אחר תחליפים מבחינת חומרי הגלם או תחליפים למנות שאכלנו, הורגלנו ואהבנו שנים.
מבחינתי המטרה מקדשת את האמצעים.
בבלוג ניתן למצוא את חביתת הקישקוש, שעשויה טופו ושאר ירקות וירוקים, אך פוסט על חביתה/פריטטה, טרם.
השבוע כתבו לי עוקבות מקסימות, אם יש לי המלצה חמה וטעימה לשכזו, לחביתה!!!
הבקשות, איך אומרים, באו בדיוק בזמן.
אצלינו החביתה של פעם, זו עם הביצים, יצאה מהמטבח מזמן, משום מה לא נכנסה חדשה
ולא שלא ניסינו.
ניסיתי להרכיב שילובים, טעמים, עם ובלי תוספות, אין וכלום, לא תפס.

כל דבר מגיע בזמן שהוא מגיע.
אנחנו עדיין בביקור בארץ, שהפעם הוא ארוך, חם, מחבק, מצ׳קמק ולח מתמיד.
יצא לנו לאכול בכמה וכמה מקומות שהגישו סנדוויצ'ים עם חביתה טבעונית ושלל תוספות.
הילדים שלי וגם הזוג, אהבו, ממש אהבו
וזה לא אומר שלא ניסו לפני כן…
הטיימינג כן הטיימינג, לפעמים מתעתע, לפעמים מדייק.
אתמול לארוחת ערב, אילי, הבן שלי, ביקש ארוחת ערב שכזו, ״צלחת ענקית, עם חביתה כזו טעימה, ירקות חתוכים, פיתה מרובעת מקמח מלא (יווו איך התגעגענו),טחינה ומלפפון חמוץ״.
כאחת שקמח העדשים עלה לה לראש מהתלהבות ועדינות, מהערכים התזונתיים, מזה שמתקבלת פה מנה נאה של חלבון צמחי נפלא, שהכל מועשר בירקות וירוקים והטעם, כן כן, נפלא!!!
אז אחרי פרידה של שנים, החביתה חוזרת ובגדול.
הטיימינג כן הטיימינג גם חוזר ובגדול, בית ספר בפתח ולאותם ילדים/בוגרים/מבוגרים…שסנדוויצ׳ים עושים להם את זה, קבלו באהבה מכולנו!
אם בסדוויץ׳ אם בצלחת, ארוחה מעולה, מגוונת, מהירה ומזינה.
תכינו אותה דקה ומתובלת, עמוסה בירקות, ירקרקה, ישרה או מקושקשת.

המתכון:
(הכמות המוצעת היא ל 6-4 מנות נאות וגדולות)

למנה אחת, ממליצה להשתמש ב1/4 כוס קמח עדשים.

1 כוס קמח עדשים (ממליצה לקנות אותן אורגניות, לשמור בקירור ולטחון לפי הצורך במטחנת תבלינים)
1/2 כפית מלח עשבים
קורט כורכום
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח הודי קאלה נאמק (לא חובה, נותן מעט טעם ביצתי)
1.5-2.5 כוסות מים
תוספות: ישנן תוספות שניתן לצרף ישירות לבלילה כמו עשבי תיבול קצוצים.
בצל, שום, כרשה, פטריות, עגבניות, קוביות קישוא/חציל, תירס, זיתים, עגבניות מיובשות, צלפים ועוד…ממליצה לטגן מעט לפני ואת הבלילה לשפוך מעל או לחילופין להעבירן לבלילה, לערבב ולטגן יחד שוב.

חשוב שהבלילה לא תיהיה סמיכה מדי ושהחביתה לא עבה מדי, אם יש צורך להוסיף לאט עוד מים ולהגיע למרקם בין פנקייקס לבלינצ'ס…
הכמות המוצעת במתכון, מתאימה ל 4 מנות נהדרות.

אופן ההכנה:
לערבב היטב את החומרים היבשים, להוסיף את המים ולערבב היטב עד שנוצרת בלילה אחידה, ללא גושים.מטרפה ידנית תועיל ליצירה של בלילה טובה.
לגבי התוספות, בחרו מה שאתם אוהבים, מומלץ להכין את הירקות והירוקים לקראת ההכנה.