אני מאוהבת.
הקונספט הבודההייי עושה לי את זה.
האמת שלרוב אני משתמשת בו, בימים כאלה, של שאריות,
לא בהכרח שלילי😉קצת קינואה צבעונית שנשארה, תבשיל כזה או אחר, במקרה בפריזר יש עוד קופסת כדורי בשר טבעונים, לאסוף את הירקות הצבעונים והטריים,
ולהרכיב קערת בודהה.

הפעם הקערה, או יותר נכון, הבודהה שלי הפך פניו וטעמיו לסגנון מקסיקני, ופיקנטי.
היש רע במנה כזו?
מגוון קבוצות מזון, משולבות, עם ירקות טריים, תענוג צרוף.

עם טוויסט חביב לכל אחד מהמרכיבים,
בתוספת רוטב המתאים לקונספט, יש ויש ארוחה.

יש המון יתרונות לבודהה בול,
מעבר לשילוב מרכיבים מקבוצות מזון שונות,
האישיו הרציני, הוא בזבוז מזון, זריקת מזון.
בכל העולם ולשמחתנו גם בישראל, הנושא מקבל במה, עמותות קמות כדי ליצור דרכים להפחתה וניצול שאריות ופסולת.
הפתרונות הטכנולוגיים והחינוכיים כבר קיימים.
השינוי בפועל טמון אם כן ביכולת של גופים שונים לשתף פעולה ברמה המערכתית וליצור את התהליך הדרוש כדי לגרום לכולנו – יצרנים, משווקים וצרכנים – לבזבז ולזרוק פחות.

בהרבה מדינות בעולם, נוצרות תשתיות וארגונים ממשלתיים ורציניים, לצימצום וזריקת אוכל.
אנחנו הצרכנים 'הקטנים', מסתבר שלא כל כך קטנים,
קונים יותר מדי, הרבה מתקלקל, פירות וירקות מאבדים את טריותם.
סיבות רבות, מפתיעות, אצל הצרכן הקטן, ללמה זורקים אוכל: "תאריכי תפוגה, אנשים זורקים אפילו יום לפני, שארית שנותרה בקופסה, לא מכניסים בערב את השאריות למקרר, לא יודעים מה לעשות עם שאריות, לוקחים אוכל מההורים בשבת רק כי 'לא נעים' ובסוף זורקים, ואפילו מכינים משהו לאכול ויוצא שונה מהצפוי – אז זורקים, סוג של אכזבה".סיבות אלו מצוטטות מתוך מחקר שנעשה עלידי הארגון The Natural Step הישראלי, עסק חברתי הפועל להטמעת קיימות בארגונים, אשר ליווה משפחות במשך שבוע – כולל שלב עריכת הקניות.
אלפי טונות של מזון ראוי לאכילה נזרקים לפח או נטמנים באדמה. מנתונים שפורסמו בדו"ח מבקר המדינה, עולה כי 30%-50% מהמזון המיוצר בעולם אובדים או מתבזבזים מסיבות שונות תוך כדי שרשרת הספקת המזון – מהגידול החקלאי ועד לצרכן הביתי.
במדינות מסוימות בעולם כבר החלו בחקיקה המסייעת לטפל בבעיה.
בארצות הברית למשל הממשל קונה עודפי גידול מחקלאים, ובצרפת ישנו חוק המחייב חנות מעל 400 מ"ר לתרום את עודפי המזון לנזקקים, בעלי חיים או ליצירת קומפוסט.
בישראל פועלות עמותות וארגונים רבים המחברים בין עודפי מזון לנזקקים, ועדיין מזון רב נזרק ונטמן בעוד אנו שומעים נתונים מדאיגים על ילדים רעבים מתחת לקו העוני. כיום עומדות מספר הצעות חוק המנסות לעגן חקיקה מסודרת בדבר עודפי מזון צבאיים ואחרים.
בהחלט הגיע הזמן,
וגם לנו יש את האחריות, לתת יד בתהליך.
ובעצם זו הסיבה לפוסט הנ"ל ולעוד שכמותו, שיעלו בהמשך.

תכל'ס, איך ניתן להביא זאת הלכה למעשה, בביתנו הקטן, במטבחנו החמוד, במשפחתנו הנהדרת,
כי אכפת ואכפת לכולנו, לא תמיד אנחנו יודעים איך ומה.
מתוך החומר המופץ על ידי החטיבה לחינוך וקהילה של קק"ל:
עזרו להכין רשימת קניות מדויקת ומסודרת כדי למנוע צריכה מיותרת של מזון.
אל תתפתו לקנות מוצרי מזון מיותרים (גם אם זה במבצע!)
הימנעו מאגירת מזון ללא צורך.
העדיפו לקנות מוצרי מזון שהחברות העומדות מאחוריהם תורמות מזון לחברה.
נסו לדייק בכמויות המזון שאתם מבשלים או לוקחים לעצמכם.
האריכו את חיי המדף של המוצרים הנמצאים ברשותכם על ידי שמירה נכונה שלהם.
אם מצאתם כי ברשותכם מזון שבוודאות לא תגיעו להשתמש בו, תרמו אותו הלאה.

…אם כך, ההסתכלות שלנו משתנה, השאריות אוכל שלנו עומדות לההפך למנות ולארוחות משגעות, שרק משתבחות להן.
שאריות האורז, הופכות באחת לקבבים מטריפים, מוזמנים להכנס לקישור ולראות איך בצ'יק ניתן לעשות זאת: קבבים טבעוניים
עוד אופציה לבודהה נהדרת, עם כדורי פלאפל שנישמרו בהקפאה ושאר תוספות:בודהה בול

בכל זאת איך ומה במנה הצבעונית, טבעונית והנהדרת הזו:
אורז לא מאתמול, אלא משלשום
ואלו, שהופשרו מבעוד מועד -תבשיל שעועית ברוטב עגבניות, שאליו הוספתי קציצות עדשים נהדרות, הפעם עם עדשים שחורות: 'כדורי בשר'
והשאר, בחרתי ירקות טריים, המתאימים, לקונספט, את האבוקדוהפכתי לסלט גוקומולי ואת העגבניות, לסלסה פיקנטית: סלט גוקומולי וסלסלת עגבניות
סדרו יפה, נעים, מגרה ואסטטי!!!
מי יסרב למנה שכזו???
בתאבון,
מחכה לצילומים של מנות הבודהה המשובחות שלכם:
בסטוריז באינסטגרם או בדף של דובדבנים של טעם בפייסבוק.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה