שבועות, חגיגות, אירוחים, מנות מפנקות והכל הכל מן הצומח.
מה יותר נהדר ומשמח, הכל תוצרת טבע, הטוב עבורנו, טבע-אדמה.
שולחן ערוך,
עם מנות, משגעות,
ללא שימוש במוצרי חלב,
אלא עם חלופות מן הצומח.
הפעם הוזמנתי להשתתף בפרוייקט המתכונים של שבועות עם מוצרי 'אלפרו' – Alpro – ישראל.

אלפרו, עושים עבודה טובה, איכותית ויסודית.
מגוון ומבחר המוצרים, הולך וגדל.
בעולם בכלל ובישראל גם.
יצא כך שגם אתם שאלתם על קיצורי דרך, על חלופות מוכנות, שיהיו איכותיות, המביאות לתוצאות יפות, ללא טעמי לוואי, עם מינימום חומרים מעובדים וגם נירקם שיתוף הפעולה הכייפי עם אלפרו.

לא היה קל להחליט מה,
מה להכין,
לשבועות הקרוב,
מתוק, מלוח, אפוי, קר, חם…
קבלו,
קיש בצלים סגולים מקורמלים ביין, מייפל וטימין, טבעוני ומשגע

האמת שמלאן זמן לא העלתי מתכון של קיש, בעצם הפעם האחרונה היתה בשבועות, שנה שעברה…
אז הנה, הזדמנות פז.
קיש בצלים מקורמלים,
הוא מהמועדפים שלי ועלי.
שריטונות שנותרה לה מימים עברו.
שבועות היה חג שמאד אהבתי, עדיין.
משהו בעיתוי שלו בזמן, בעונה, בין אביב לקיץ, בין שיגשוג ופריחה.
להנות, להדגיש, לשלב, את מה שגדל וצומח, את מתנות הטבע והאדמה, עם האוצרות הגלומים בהם, עם השמש, האוויר, הרוח והחום.

הקיש יצא מוש.
בחרתי בקראסט – הבסיס, שיהיה קראנץ', נגיס, דק וטעים פחד, ממש בטעם וריח של חמאה.
את הבצלים קירמלתי בגריל, מינימום בלאגן וריחות עד לשכונה שליד…הרויאל בצ'יק, עם שמנת הסויה של אלפרו, תוספת טעם וארומה, הסמכה קלה, הבצק עשוי קמח כוסמין, מלא, חצי חצי, לבן, מה שתבחרו,
התקבל לו, ק י ש,
ת ע נ ו ג !!!
קל להכנה, חומרי גלם זמינים,
והכי הכי,
שבועתי שיש, במסגרת המגוון המלוח.
ממליצה בחום ואהבה.

קיש בצלים סגולים מקורמלים ביין, מייפל וטימין, טבעוני ומשגע

לתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 22 או 24

מתכון:
המצרכים:
לבצק הקיש:
1/2 1 כוסות קמח כוסמין (מלא, חצי חצי, בהיר)
3 כפות שטוחות שמן קוקוס קשה, מהמקרר!
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
3 כפות פרג טחון, אופציונלי
1/2-1/4 כוס חלב צמחי לא ממותק

למילוי הקיש:
6-8 בצלים סגולים, בינוניים, טריים ומוצקי
3 כפות שמן זית
2 כפות סירופ מייפל טבעי
2 כפות יין אדום/לבן
חופן עלי טימין טריים
מלח עשבים, פלפל לבן/צ'ילי

לקרם רויאל:
2 אריזות שמנת סויה של אלפרו לבישול ואפייה (1/2 ליטר)
4 כפות קורנפלור/קמח טפיוקה
3 כפות קמח כוסמין
3 כפות שמרי בירה
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית אבקת אפיה
אגוז מוסקט, לגרר מעט…

אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבצק.
לעבד את המצרכים היבשים במעבד המזון עם להב הסכין, להוסיף את המצרכים הנוספים, את החלב בהדרגה, להתחיל עם 1/4 כוס, להוסיף בהתאם לצורך, לעבד לא יותר מדי, עד שהבצק נעשה אחיד ומתכדרר לכדור. הבצק צריך להיות רך ונעים. אם יש צורך, להוסיף מעט חלב צמחי/קמח.
לשטח את הבצק בתבנית, כולל הדפנות. לשים לב שהבצק יהיה בשכבה אחידה, דקה יחסית. הדפנות שתהיינה באותו הגובה והעובי. ניתן לרדד על משטח לעיגול את הבצק ולהעבירו לתבנית, ניתן לאט ובסבלנות עם האצבעות, לשטח בעדינות את הבצק.
לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, להכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה קצרה, 13 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
נעבור לקירמול הבצלים:
לחמם תנור למצב גריל.לקלוף את הבצלים ולפרוס אותם, לאורכם, אם קטנים, לרבעים לאורך, אם גדולים ליותר.להעביר לתבנית מרופדת נייר אפייה, יחד עם שאר המצרכים.לנער מדי פעם את התבנית, עד שהבצלים רכים, מריחים נפלא ומוזהבים קלות.להוציא, לתת להם להתקרר.
להכנת קרם רויאל:
לטחון את כל המרכיבים בבלנדר/מוט.לטעום.אם יש צורך לתקן תיבול.
הרכבת הקיש:
לסדר במעגלים את הבצלים המקורמלים, לגובה.למזוג בזהירות את קרם הרויאל.בכמות, שתשאיר 1/3 מהבצלים חשופים.
להכניס לאפייה, בחום 180 מעלות, 35-45 דקות.חשוב שהמאפה יהיה יציב וזהוב.

לקיש שבועות מהדורת 2018…חחחח???
קיש (טארט) עשבי תיבול וקרם שמנת טבעוני ומשגע, ללא סויה, הבצק עשוי כוסמין מלא

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה