לקראת סופ"ש,
איך זה,
לא מעט שנים, כבר חיה,
ועדיין לקראת סופ"ש, משהו אחר, מדגדג מתרגש, נערך, עם אנחת רווחה…
אז כן,
חלק בלתי ניפרד מהלקראת, הן התוכניות, המפגשים החברתיים, משפחתיים, ארוחות, טיולים, היחד, ומיני ומיני פינוקי שבת כאלו.
אז חם.
קבלו הצעה.
מאפה גלאט כוסמין ממולא עגבניות שרי צבעוניות, עשבי תבלין, בצלים סגולים, הכל מקורמל וצלוי בגריל, על מצע קרם שמנת אגוזים..
טעים חם, משגע קר,
לצד סלטים,
כוס יין לבן צונן
וכולנו מסודרים💚

השם של המאפה הזה מוזר, מעט גלותי, אך מה זה משנה, כשהמראה, התוצאה היא לא פחות ממרגשת.
מאפה עשוי קמח כוסמין מלא, חצי חצי, לבן, הכל מושלם, מתאים, הבצק רך, נעים, נוח לעבודה, לקיפול.
וכך מתקבל לו מאפה פרא.
לא עוד קיש, מאורגן ומסודר.

כשלוהט בחוץ, בחירה בארוחות עם מינימום התעסקות, עם מנה אחת מרכזית, השאר נבנה סביבה.
אז קחו מאפה שכזה.במרכז השולחן.
סביבו קערות סלטים, טריים, מבושלים למחצה, צלויים, הרבה ירקות, ירוקים, גבינה טבעונית איכותית ויש יש!!!!
לטעמי, זוהי ארוחת קונספט מושלמת.
ארוחת אירוח מושלמת.

מאפה גאלט טבעוני, כוסמין ממולא עגבניות שרי צבעוניות, עשבי תבלין, בצלים סגולים, הכל מקורמל וצלוי בגריל, על מצע קרם שמנת אגוזים..

המתכון:
לבצק המהמם:
2 כוסות קמח כוסמין, השתמשתי בחצי מלא חצי לבן
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
3/4-1 כוס חלב שקדים חם
1 כפית חומץ תפוחים

לקרם שמנת אגוזים:
1/2 כוס קשיו או מיקס של אגוזים, מושרים שעתיים במים חמים
1 שן שום
מלח עשבים לטעם
1 כפית שמרי בירה
מים

למילוי:
4 כוסות מיקס עגבניות שרי צבעוניותבשלמותן
4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים או לשמיניות, תלוי בגודלם
חופן עלי רוזמרין
2 כפות סילאן טבעי/סירופ מייפל אורגני
1 כף מלח עשבים
1 כף חומץ בלזמי
מעט צ'ילי, בפתיתים
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
את המילוי:
נחמם תנור על גריל.
נרפד תבנית אפיה גדולה, להניח את כל הירקות הפרוסים. נתבל. נכניס לצליה בגריל עד שהירקות זהובים ורכים.להוציא ולקרר!
את הקרם שמנת:
לסנן את האגוזים מהמים.לטחון את כל המצרכים עם קצת מים, יש להוסיף מים בכמות כזו שיהיה נוח לטחון והמרקם שיהיה כמו מרקם של ממרח גבינה.לטחון היטב שיהיה כמה שניתן ללא גושים.לטעום ולתקן טעמים.
את הבצק:
בקערה נוחה נערבב את כל המצרכים הרטובים, ממליצה לא להשתמש בכל החלב, אלא לפי הצורך, 3/4 לקערה ורבע בהתאם לצורך ולסוג הקמחים שתשתמשו בהם.אליהם נוסיף את כל היבשים.ניתן תחילה לערבב עם כף עץ ולהמשיך ללוש את הבצק בידיים.אין צורך בלישה רבה.רק עד שהבצק מתאחד, רך ונוח לעבודה.

הרכבת המנה:
לחמם את התנור ל 180 מעלות.
על נייר אפיה נרדד את הבצק לעיגול גדול בעובי מ"מ, חשוב שהבצק יהיה דק אך עדיין יציב להחזיק את המאפה.עם גלגלת פיצה ניתן לחתוך יפה את השוליים.לא חובה בכלל🙂ניתן להשאיר את המאפה פראי😎.
במרכז הבצק למרוח בעיגול את קרםהאגוזים, לא עד השוליים.
מעל להניח את הירקות הצלויים, רק כשהם קרים.אחרת הבצק יקרע.
מעל לטפטף מעט שמן זית.
להתחיל לקפל את שולי הבצק שנותרו רייקים מקרם כלפי מעלה מעל שכבות הירקות.ניתן ליצור ממש קפלים בבצק למראה נאה יותר.להבריש את המאפה במעט שמן זית.
לפזר שומשום, פרג, קצח, מה שאוהבים.
להכניס לאפיה, כ 25 דקות, עד שהמאפה זהוב אך נותר רך.ממליצה לבדוק לאחר 22 דקות ולהחליט אם יש צורך להמשיך את האפיה.להוציא מהתנור.טעים חם והאמת גם בטמפרטורת החדר!

בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם' ביקרתם???
לאינסטוש?

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה