עוד יום מושלם למרק
דווקא למרק
ההמשך יגיע אחרי שכבר תיהיו חמימים ומחוממים עם המרק המופלא הזה, מרק מיקס פטריות, קיפצו לירקן רגע, תאספו את כל הסוגים שיש😊
מרק פטריות, שכמוהו לא הכנתי וכמוהו לא אכלתי מימי,
משהו בשילובים, בהכנה ובסוד קטן ששינה שם הכל, האמת שני סודות,
הביא את המרק לסמיכות משגעת, לטעמים חזקים, להדגשת כל הארומה של החצופות הללו…
לא יודעת מה אתכם,
כבר די נמאס לי מרפרטואר המרקים, הקיים, אז קצת שינוי רק טוב יביא.

לא לא מתלוננת, סתם מגוונת.כבודם של כל אלה, שהעלתי בשמחה לבלוג, ישאר במקומם.
המרק הזה, עם הצבע הקטלני…מי היה מאמין שמרק חום שכזה יוציא ממני כזו התפעלות שלא לומר התפעמות…שילוב כלל המצרכים, הביא למרקם סמיך, עשיר כל כך בטעמים, ארומטי, ללא טיפת תוספת קמח וללא הקרמה של שום שמנת.

פטריות או לא להיות, הרבה נאמר עליהן, לא כולם אוהבים אותן, ייחסו להן תכונות כאלה ואחרות, לאן הן שייכות? לאיזה קבוצות מזון…מה שחשוב מאד מאד, לצרוך אותן מגידולים איכותיים, שתהיינה טריות, כדי שבאמת ניתן להפיק מהן את הטוב.הן לא צומח ולא חיה.
יש בהן מינרלים רבים וויטמינים.הן מחזקות מערכת חיסונית, הן אנטי אוקסידנטיות ועוד.
ישנם סוגים שונים של פטריות.כל סוג וייחודו, טעמו.אני ממליצה לאכול אותן לאחר חימום קל, לפחות.

שנים שלא אכלתי מהן.אולי אחת ל…ילד אחד עם אהבה כזו גדולה לפטריות, החזיר אותן, למטבחי.
כיום ניתן להשיג פטריות מכל הסוגים, טריות, אורגניות, ששילוב שלהן במנות, בהחלט משפר, מגוון ומקפיץ, למי שזה מקפיץ לו…
מה הסודות?
שהביאו את המרק הזה להיות מרק ששווה לכתוב עליו, שווה לבשל אותו, שווה לטרוח ולמצוא פטריות טריות עבורו?
קודם כל מיקס שלהן, לפחות שלושה סוגים.
דבר נוסף, שילוב של ערמונים, שקצצתי אותם, הם התפרקו להם, אל תוך המרק, הסמיכו אותו והמרקם הקטיפתי קיבל קפיצת מדרגה, נאה.
סוד קטן ונפלא, שנתן מענה, גם למרקם, גם לטעם, אלו פתיתי הפרמז'ן הטבעוניים, שאני ממליצה בחום ובכל מקרה להכינם ולהתפנק איתם בעוד מנות משגעות.
בבקשה, זהו הקישור עבורם: פתיתי פרמז'ן טבעוניים

מרק פטריות טבעוני, משגע, עם שני סודות שעושים את ההבדל

המתכון:
המצרכים:
1/3 כוס שמן זית
4 סלסלות פטריות מגוונות: שמפניון חומות/לבנות, פורצ'יני, מלך היער, פורטובלו, שיטאקה טריות
2 חופנים פטריות מיובשות, שטופות, מושרות במים רותחים
1 בצל סגול
5 שיני שום
מלח עשבים, פלפל שחור טחון טרי
1 אריזה ערמונים בוואקום
4 כפות פתיתי פרמז'ן טבעוניים
2 כפות יין, כל יין
1 כף רוטב סויה

אופן ההכנה:
לחמם בסיר גדול וטוב את השמן.להוסיף בצל ושום, קצוצים דק דק.להביא לידי ריכוך והזהבה.
להוסיף את כל סוגי הפטריות, כשהן פרוסות דק יחסית.אם הן גדולות, לחתוך אותן לחצי ואת החצאים, לפרוסות.את המיובשות, לקצוץ דק דק.
לטגן יחד כמה דקות.להוסיף את הערמונים כשהם קצוצים דק.
לתבל.גם ביין וגם בסויה.להוסיף את מי ההשרייה של הפטריות המיובשות.
להוסיף מים.5 ס"מ מעל גובה הפטריות.להביא לרתיחה.להוריד את האש.לבשל כחצי שעה.ב 5 דקות האחרונות, להוסיף את הפרמז'ן הטבעונית.
לבשל עוד קצת תוך כדי עירבוב.לכבות את האש ולתת למרק לנוח, לטעמים להעמיק.ולהתענג.

שתפו, צלמו ותהנו!!!
בתוספת לחם כפרי משגע: לחם בריאות, נאפה בסיר, עשיר בדגנים מלאים וכל טוב בו

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה