סלט ויאטנמי צבעוני וטבעוני – ארוחה קלילה ומלאה!
אין מנוס מליצור פתרונות מקלילות ומקלילים את הקיץ, העומס, החום, השיגרה…
זה שאני עפה גבוה על אוכל אסיאתי, לא חדש,
הוא מבקר אצלי לרוב, בארוחות קיץ או חורף, מה שבטוח שהן תמיד מהירות הכנה, מפוצצות טוב,
ים ים ירקות, ללא גלוטן, ובטעמים אקזוטיים שעושים רק להתאהב עוד ועוד במטבח הגאוני בפשטותו.

לעשות מהסלט הזה זו חגיגה שנהפכת לארוחה כייפית.
כמה שיותר צבעים, טעמים, מרקמים ומעל הכל רוטב חזק בטעמו, חריף, מתוק, חמוץ, וקצר מריר.
מושכת תמיד יותר, לכיוון של הררי ירקות ופחות השאר.
איטריות דקות, ללא גלוטן, יכולות להיות מאורז מלא, לבן, מקטניות, מדגנים אחרים, מה שאוהבים ובעיקר מה שיש זמין, כי הכל הולך, מה הולך רץ ומשתלב.
בחרתי מאורז מלא.מצאתי סוג איכותי וטעים, שלא מתפרק ונשאר יפה ובנוסף מאד טעים.
השאר, תוספת פריכה, של כל הירקות הקשים,
תוספת קראנצ'ית של בוטנים, פיסטוקים, קשיו, שומשומים,
תוספת מתוקה-חמצמצה של פרי,
שמקפיץ טעמים, טקסטורות ועניין.
מלא ירוקים.
ושוב עוד ועוד צבעים.
אדום, כתום, סגול, ירוק ככה ובהיר…

סלט ויאטנמי צבעוני וטבעוני – ארוחה קלילה ומלאה!

המתכון:
המצרכים:
לסלט:

2 כוסות אטריות דקות אורז/זכוכית/סויה/דגן אחר
2 כוסות כרוב סגול קצוץ דק דק לאורך
1 כוס מלפפון עם קליפה חתוך לג'וליאנים
1 כוס קישוא טרי חתוך לג'ולינים
3/4 כוס גזר גם הוא לג'ולינים
1 כוס פלפלים צבעוניים קטנים פרוסים לטבעות דקות
1 מנגו קטן מתוק ומוצק פרוס לפרוסות דקות
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי נענע

לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה איכותי
3 כפות חומץ אורז
1-2 כפות מים
1 שן שום כתושה
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סילאן טבעי
מיץ מחצי לימון או ליים שלם
1 כף מחית מיסו בהירה
מעט צ'ילי טרי או פתיתים מיובשים

להגשה: 1/2 כוס קשיו/בוטנים/פיסטוקים קלויים קלות או טבעיים לפי העדפה אישית, שלמים או קצוצים.
1 לימון ליים ועלים ירוקים

אופן ההכנה:
להשרות את האטריות במים פושרים כחצי שעה.
לבשל בישול קצר רק אם צריך, תלוי הסוג שבחרתם.
בכל מקרה שישארו אל דנטה ולא אובר קוקינג.
לסנן ולקרר.לשים בקערה גדולה.
להכין את כל השאר, הירקות, לחתוך, לפרוס, לקצוץ.
אגוזים לקלות, אם כך בחרתם.
רוטב לערבב היטב, להוסיף מעט מים בהתאם לצורך ולסמיכות.לטעום ולתקן טעמים.אם אוהבים פיקנטי להוסיץ עוד צ'ילי וכן הלאה.
להוסיף לקערה הגדולה, את הירקות והירוקים.
לתבל ברוטב, לא לשפוך את כולו.להשאיר להגשה.לטעום ולהוסיף בהתאם.
להגיש עם האגוזים/בוטנים/שומשומים בהיר או שחור, לימון, עלים ירוקים, טבעות בצל ירוק והרוטב שנותר.

ת ה נ ו !!!

כתבתי את אהבתי לאוכל הויאטנמי…אז בבקשה אם טרם:

דפי אורז וייטנאמיים – מגולגלים וממולאים ירקות טריים, טופו ואטריות דקות, מנה צבעונית וססגונית

לאו ויאטנמי, הוט פוט טבעוני, ללא גלוטן, מדליק לארוחה משפחתית וארוח

——————————————————————————–
*** ורק משתפת אתכם, גם פה,
שמתרוצצת לה הגרלה – סופר שווה!!!
שחבל שלא תיקחו חלק ותהנו גם.

בתקופת בלבלה לא פשוטה,
פרוייקט חדש שלי,
מרימה לעסקים קטנים כחול – לבן.

הפעם, פעילות מפנקת עם
מוצרי טיפוח וקוסמטיקה אורגניים טבעוניים
וסופר מעולים🌿☘️

מוזמנים להצטרף, ההגרלה 🎁 בדף הפייסבוק ׳דובדבנים של טעם׳ ובדף האינסטגרם שלי:
לפוסט ההגרלה באינסטגרם
דובדבנים של טעם בפייסבוק

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה