נגיסי ברוקולי ואפונה – 2 מרכיבים בלבד! אפויים, ללא שמן וגלוטן!
2
מרכיבים ויש?
נגיסונים ירקרקים
זה כל כך מאסט
לא יודעת איך לכתוב את זה
כדי
שהיייייי
תעצרו פה
דקה שתיים,
גם אם אתם במירוץ של החיים.
זה פוסט נותן חיים??
?????????????
נגיסי ברוקולי ואפונה – הכי הכי שיש.
קולטים? אנטנות מחוברות?
2 מ ר כ י ב י ם ?
יש קסמים בטבע
לפעמים לא נבין לא נדע
נעשה גם דברים
שנראים בלי סיבה
לא צריך כל דבר
לחקור ולשאול
לפעמים גם מותר
לא לדעת הכל
יש דברים נסתרים…
זה אחד מהם.

אפשר רגע, סיפור קטן?
חובה רקע, לאיך נוצרים קסמים.
חזרתי הלילה, כולנו, מחופשת קורונה, חיכינו שהילדים יסיימו כל אחד את המסגרת שלו, באופן הקורוני והמשונה ביותר,
וכן לגבולות האירופאים, שיפתחו, אבל בנוחות,
שנוכל להיכנס לאוטו ולנסוע, אחרי חודשים, של יחד, של צפוף, של יצירה, של הרבה אהבה ואש.
חיברנו עבודה, פגישות, חיפושים אחר אוניברסיטאות לגדול שלנו,
והחלטנו על הולנד.
התמקמנו באמסטרדם, איך לא.
ממנה טיולי כוכב.קרובים.חמודים.
משם קפצנו, ביקרנו, ראינו, הרבה אכלנו, הזענו.
אירופה לגמרי עלתה באש.חמה חמה.לחה לחה.
אבל נהננו.מאד.
בחרנו הרבה בחוץ, בטבע.
פחות חופשה אורבנית קלאסית.
נו…כפי שכתבתי, חופשת קורונה.ועליה עוד יסופר.
חזרנו יומיים לפני, לא כמתוכנן.נחתנו בבית, במינכן, למזג אוויר משגע ומרגיע.קריר מעט, גשום קלות, שמש פה ושם…
המממהההה, פרח מזכוני, מזכרונו, שנפלנו לחג.הכל סגור, הכל.אין לנו אלונית, או גן שמואל…
הייתי צריכה לצאת לקניות בבוקר כדי להבין את המציאות היומית, החגית, ש ה כ ל כולל הכל סגור.
וגם מחר, ראשון, מן הסתם.
אז מה עושים?
קודם כל נושמים.
אני.
ומודים על מה שיש.פריזר עם גלידה, עם ברוקולי ואפונה צעירה.ז ה ו.

התגעגעתי,
ליצור קסמים.
מבחינתי אלו, ק ס מ י ם .
וזו היצירה שמחייה ומשמחת.מחברת לדרך.
שאפשר.
ולפעמים נחשפים הקסמים בעיתות משבר וחוסר…קצת מגזימה…נכון.
כולה יומיים.
רציתי משהו קליל.ירוק.מאד ירוק.הכי ירוק וקרוב לזה, זה מה שמצאתי בפריזר.

מדהים ומפתיע מה שנוצר,
משילוב של ברוקולי ואפונה, שישבו להם חודש אי שם.
וזהו.קצת תיבול, רק מה שאוהבים.
ללא תוספת שמן, ללא תוספת קמח, שום מדביק כזה או אחר.
כנראה שהמרכיבים והטקסטורות עשו את שלהם.
מה שלי נותר,
זה להכנס למדיטציה.
לשבת עם קערת הירוק ירוק הזו,
לתת שייפ, אחד אחד,
נגיס נגיס,
עד שעברו להם כמה דקות,
שקטות,
שאם פעם קיבלתי הנחייה, תראי ירוק, תרגישי אותו,
אז הוא הגיע!!!
נגיס נגיס…
יאללה בואו לנגוס.

נגיסי ברוקולי ואפונה – 2 מרכיבים בלבד! אפויים, ללא שמן וגלוטן!

המתכון:
המצרכים:

300 גרם ברוקולי קפואה
1 כוס וחצי אפונת גינה צעירה קפואה
תבלינים: אבקת שום – חצי כפית, מלח עשבים – כפית, פלפל לבן גרוס – חצי כפית, שמרי בירה – כף וחצי
אופציות נוספות: בצל מטוגן

אופן ההכנה:
להפשיר את הברוקולי והאפונה.בתוך מסננת, לתת לנוזלים להתנקז.אפילו תוך כדי מעיכה קלה וסחיטה עם כפות הידיים.
להעביר לקערה נוחה וגדולה מספיק, לטחון את כל המצרכים יחד עם בלנדר סטיק.עד שכל האפונה והברוקולי נטחנים היטב.
זה גם מה שנותן ומביא לתוצאה טובה.
לדעתי גם שמרי הבירה הוסיפו איזה קסם לא רק לטעם אלא גם למרקם.
לרפד תבנית תנור בנייר אקולוגי.
לשמן מעט.
להכין את הנגיסונים.להכין כדור קטן וממנו ליצור ריבוע, או להשאיר עיגול חמוד.איך שבא לכם.
ניתן ורצוי להכנס למדיטציה ירוקה ומרגיעה…
לרסס טיפה בשמן זית, או לטפטף טיפה קטנה על כל נגיס חמוד וירקרק.
לחמם תנור למצב גריל.
לאפות עד שהניגוסנים זהובים קלות.אני אפיתי 14 דקות.
וזהו.
ממש ככה.
יציבים, מהממים, טעימים בטירוף.
כולם אוהבים.
מבטיחה.
הכנתי יוגורט מחלב סויה, קטפתי פטרוזליה מסולסלת מהגינית שלי,
וסגרנו ארוחה קטנה, טעימה,
עד שאחזור משיטוטי אחר ירקות ופירות…אבל טריים.

ת ה נ ו !!!