לחמניות ביס – כוסמין מלא, ממולאות שוקולד
עם אלו,
בדיוק בדיוק,
בגודל, גודל ביס, עם קוביית שוקולד מריר,
הייתי מתעוררת, ליתר דיוק, מתאוששת, אחרי ליל הנקה, שינה לא שינה,
לוקחת כמה דקות לעצמי,
מחזירה אנרגיות, להנקה הבאה, הענקה הבאה,
עד הפעם הבאה.הבוקר הבא.
אלו היו 'מיני הצלה', בוסט ביס קטן, שקבוע היה שם במקפיא.
והנה עברו להן שנים, שנים, שנים,
והוא תכף בן 20.
אבל הזכרונות קופצים.
אמא, תכיני, את הלחמניות ההם, עם השוקולד בפנים.
ואת הסטוקים, היתה מכינה לי,
בעשרות, בקופסאות,
סבתא שרה.החמה הכי הכי שיש בעולם.
וכשהתינוק המתוק גדל קצת, היה יושב לצידה, על השיש,
מגלגל כדורי בצק,
יוצר מהם צורות ועולמות, בעיקר דד (דג), אופו (אוטו),
עד שגדל עוד ועוד,
והכין אותם כמעט לבד.
סתם, זכרון קטן, תמיד מרגש, מעלה דמעה או שתיים,
לפעמים גם יותר.

מה רע בביסוניות המתוקות הללו?
עשויות כוסמין מלא, שנטחן טרי טרי,
שוקולד בריא מריר,
האמת שאני מכינה אותו לרוב ומשלבת אותו בכל מה שדורש ונידרש בו שוקולד כזה טבעי ומשובח.
מחצית מהלחמניות הכנתי עם שוקולד קנוי וחלק עם הביתי.רק כדי לדווח, שאם מתאים לכם להשקיע עוד קצת, לכו על הביתי.
תכינו טבלאות, או גושים גדולים, שמהם ניתן לחתוך חתיכות, שיתאימו בגודלן ללחמניות.
הן כל כך רכות, טעימות, מפנקות,
לקחת ביסונים קטנים, ולהתענג עליהם ואיתם.
לשלוח עם הילדים לבית ספר, לקחת לפארק, כתחליף ל'פרוסת עוגה' עם קפה של הבוקר…
לאירוח בכלל,
זו ממש חגיגה.
ועוד מזינה!
אז מה אם מתקתקה.

לחמניות ביס מתקתקות – כוסמין מלא, ממולאות שוקולד

המתכון:
המצרכים:

500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי! ניתן לשלב חצי מלא חצי לבן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
12 גרם שמרים יבשים
4 כפות שמן קוקוס/ענבים/נייטרלי אחר
5 כפות סילאן טבעי
1.5-2.5 כוסות נוזלים (לפחות מחצית מהכמות, חלב צמחי, סויה, שקדים, שיבולת שועל…)

למילוי: שוקולד מריר קנוי/שוקולד ביתי

לזיגוג והברשת הלחמניות: מעט סילאן ומי חומוס (נותן צבע וטעם נהדרים)

אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.פרט למלח.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים (מים/חלב צמחי), בהדרגה ובהתאם לצורך, כולל השמן וההמתקה.
לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך לפחות 8 דקות.
הבצק חשוב שיהיה מעט לח.
ללטף אותו במעט שמן, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לצפות תבנית בנייר אפייה.
לקרוץ עיגולים, בערך 40 גרם אחד.קטנים מכדור פינג פונג.
לכדרר לכדור יפה, לעשות שקע, ולשים בתוכו 2 קוביות של שוקולד אחת על השניה או כפית/גוש קטן של שוקולד ביתי.
לסגור היטב, ולכדרר יפה.
חשוב שהלחמניה תיהיה סגורה.
כך להכין את כולם.
לשים בתבנית, לא קרוב מדי, מתנפחות באפייה.
להבריש במיקס של מי חומוס וסילאן, טוב טוב, את כל הלחמניות.
להכניס לאפייה של כ 30- 25 דקות.
עד שהן אפויות טוב, זהובות ומריחות.

זהו, התענוגי ביס הללו, מפנקים כל כך,
מועילים, לקחת אותם כמיני ארוחה, כחטיף, כארוחת בוקר-ביניים, או בבוקר בבוקר…ברגעי הלבד, עם הקפה הקטן…

ניתן להקפיא, יוצאות נהדרות,
כשהיו!

אהבתם? הפיצו, צלמו, תייגו, פנקו גם אתם הלאה.

* מה עוד לא הצטרפתם אלי? זה בדיוק הזמן:
עדי באינסטוש

** ומה דעתכם גם על כאלה?
לחמניות ממולאות אך מלוחות…

*** בעקבות פניות רבות, יצרתי קבוצת רכישה נוספת, גם עבור בלנדר וואקום וגם עבור ויטמיקס(כל הדגמים) – מוזמנים להצטרף ולהנות מהנחות נהדרות דרך הקבוצה.פרטים אצלי.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה