אוזני המן טבעוניות – ליתר דיוק אוזן אחת גדולה!!! הפתעה!
בואו נעשה אחת גדולה ודי…
חלקכם כבר מכירים את המגמתיות שאני בה דוגלת,
כדי שכן יהיה הכל מהכל בכל,
ונמצא גם קיצורי דרך, ברור שלא אוותר על כל הצלעות, משובח בריא, (מה, לא?), מגרה ופשוט להכנה.
כן כן זה קורה גם במשפחות הכי טובות…
אוזן המן אחת, גדולה, משפחתית, בום בפעם אחת, ויש!
מה יש, יש הדבר המוטרף והמשגע גם יחד.
עסוקים כמוני? ים של דברים? עניניים?
אך עדיין חשוב ומשמח כן לציין, ולו במשהו…אז הנה הוא, ה צ י ו ן !!!

אל תגלו למי שמרים 'דגל' של לא אוהב אוזני המן…שזו זו.
תגידו לו שזה טארט שוקולד משובח…ששש…
ת ע נ ו ג אחד גדול, הבצק משובח, רק אנא עקבו אחר ההוראות.
שילבתי בצק שוקו עם בצק בהיר, לא חובה.
רק מה, כל 'החבילה' יצאה טוב, כנרא גם בעקבות זה.
אם תציצו בתמונות, ניתן לראות אפילו מעט שכבות שכבות בבצק עצמו.
ההכנה שלו מהירה ופשוטה.השתמשתי בקמח כוסמין מלא, כדי שיהיה שווה יותר, מעט שמן קוקוס, כי כן טוב יותר לאפות איתו,
ושוקולד, מה איתו מה? יהיה המנה המפנקת בחג הזה…
ועדיין הוא ביתי, או קנוי, מה שטוב ונכון עבורכם.
אז אם יש 4 דקות אקסטרה, תשקיעו במילוי, אם לא זה גם טוב.

אוזני המן טבעוניות – ליתר דיוק אוזן אחת גדולה!!! הפתעה!
וכן הפתעות קטנות גם.
רק מראה לכם שאפשר גם…אם התפנתה לכם פינה עם זמן…

אוזני המן טבעוניות – ליתר דיוק אוזן אחת גדולה!!! הפתעה!

המתכון:
המצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כפות גדושות קמח טפיוקה/אורז
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
3/4 כוס חלב צמחי (השתמשתי בסויה)
1/3 כוס שמן קוקוס מוצק
3 כפות סילאן טבעי/ מייפל אורגני/סוכר דמררה אורגני
1/3 כוס אבקת קקאו
קורט מלח
1 כף חומץ תפוחים/מיץ לימון
למילוי: שוקולד + חלב צמחי + המתקה, לפי הטעם

אופן ההכנה:
להכין את מילוי השוקולד לפי המתכון, בתוספת חלב צמחי כלשהו, למרקם של ממרח קרמי סמיך, להמתיק מעט עם סילאן/סירופ מייפל, שהקרם יהיה יציב ממש כמו שוקולד השחר…חחח…לתת להתקרר ולהתייצב.כמובן וניתן להשתמש בממרח קנוי.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
הבצק: בקערה לערבב את המצרכים היבשים, להוסיף את הרטובים.לעבד לבצק אחיד.
הבצק רך, לח, נעים.
לחלק לשניים את הבצק. לאחד החצאים (תשאירו אותו בקערה) להוסיף את אבקת הקקאו וללוש עד שהבצק נצבע לשוקו.
ליצור שני גלילים.אחד שוקו, השני בהיר.לקלוע אותם אחד בשני.לקפל לשניים, עם מערוך, לרדד מעט, ושוב קיפול, כך שהבצק יהיה משולב שני צבעים.
לרדד לעיגול גדול, על נייר אפייה, עם סכין לסמן יפה את השוליים.ניתן לעשות זאת עם קערה גדולה הפוכה או רינג גדול.
למרוח בנדיבות, את ממרח השוקולד.להשאיר ס"מ וחצי של שוליים ריקים.
לקפל למשולש.חשוב חשוב לצבוט היטב ויפה את הקצוות ואת החיבורים, כדי שהאוזן לא תיפתח הרבה באפייה.
להכניס לאפייה כ 20 דקות פחות או יותר.עד שהבצק אפוי טוב והוא זהוב.
להוציא, לא לנגוע! עד שמתקרר…עכשיו רצוי ומותר…עם כוס צ'אי רותחת…

אם החלטתם שיש לכם אקסטרה זמן להכין אותם קטנות, בבקשה:
לקרוץ עיגולים עם כוס בעלת שוליים דקים, כדי שתצליח לחתוך היטב את העיגולים.במרכז כל עיגול, להניח עם כפית, את מילוי השוקולד.שמתי בערך כפית שטוחה מהמילוי.לסגור את הפינות לכדי משולש.תארגנו יפה יפה את האוזן.לצבוט היטב את האוזניים, כדי שהן לא תפתחנה בזמן האפייה.
להעביר לתבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
לאפות עד שהן מזהיבות ואפויות בפנים.זמן האפייה תלוי בגודל המאפים.מה שחשוב שהן יהיו מעט זהובות ואפויות בפנים.בערך 18 דקות.

תשלחו לי תמונה, של חיוך ואוזן חביבה,
ל 'דובדבנים בפייס'
או באינסטוש
באינסטוש בהייליטס, אקסטרה הסברים, תמונות ועוד…
מחכה לכם!

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה