פלפלים ממולאים – בשוק ירקות וירוקים, אפילו תוספת חלבון שווה, מהצומח כן כן! שוחים בין ירקות ורוטב משגע

תנו לי אותם בוקר צהריים וערב. לקפוץ לשחות בתוכם.
ולמה ממולאים נותרים עדיין חלק מהמתכונים, שאנחנו מקטלגים אותם כמורכבים.ובסופו של יום, משאירים אותם אי שם מאחור, אולי בשבת, אולי בחג הבא, הבנתי דבר או שניים.מה שכייף זה הדינמיות שהם מאפשרים.המילוי המשתנה, גם בהתאם למה שיש, גם הרוטב, אם בכלל. אנחנו אוהבים פלפלים עם רוטב, ועוד יותר בתוספת ירקות מגוונים, שנאפים יחד, כתבשיל אחד, ריחני אמאל'ה, מפנק, מעלה זכרונות ומפציץ אהבות…סתם חרוז מעוך…

אוהבת לשחק איתם.
ובעיקר למלא אותם לא רק באורז ולא סתם באורז ו'בשר'.
שיהיו ירקות ומלא, בצבעים, טקסטורות, שיהיו מלא ירוקים, לעוד טעמים, ושהכל הכל היחד, יחזק את הלב משמחה, ויחזק את הגוף, באוכל מחבק.
תכלס הפלפלים הם חיבוק, הם חבקנים.
והכי הכי, מחפשת פתרונות, שהאורז או כל דגן אחר, יהיה רק רק כבסיס איתן ובמינונים קטנים…אחרת מה זה אם לא ממולאים, ככה אמרה הבת שלי…אז יש פה גם אורז, אבל מעט מעט מעט.ובחרתי אותו בסמטי ומלא.
ואם כבר אז כבר ארוחה שיהיה בה הכל מהכל, גם מנת חלבון, ולא לא, עדשים, לא חומוס, לצערי אצלי הם פחות אוהבים, אותם בממולאים.
והירקות סביבם, תומכים בפלפלים, נותנים טעם לרוטב, הרוטב מחזיר באהבה, ונוצר ממש כמו תבשיל אחד סמיך טעים ומחזיר אהבה.יאללה לעבודה.

פלפלים ממולאים – בשוק ירקות וירוקים, אפילו תוספת חלבון שווה, מהצומח כן כן! שוחים בין ירקות ורוטב משגע
( 8-10 פלפלים לא גדולים!!!)

המתכון:

המצרכים:
8-10 פלפלים צבעוניים, טריים, בינוניים ומטה!
למילוי:
3 בצלים
3 שיני שום
2 גזרים 
2 קישואים
1 עגבניה
חתיכת דלעת/בטטה קטנה
5 ענפים ועלי סלרי
1 זר פטרוזיליה
1/2 זר כוסברה
1/2 זר שמיר
1/2 זר נענע
1 חבילת טופו קשה
1 כוס אורז מלא (בסמטי או עגול) – לאחר השרייה ושטיפה טובה
תבלינים: 1 כף כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה, 1 כף מלח, 3 כפות נענע מיובשת
לרוטב ולירקות:
לירקות: כל ירק שאתם אוהבים, קישואים, דלעות, שומר, סלק, תפוחי אדמה, גזרים, בצלים, כרובית…בכמות של 5 כוסות בערך, לפי אהבתכם.
לרוטב: 2 כוסות מיץ עגבניות אורגני, 2 כפות סילאן טבעי, מלח, פלפל, 2 כפות נענע מיובשת, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום
שמן זית בנדיבות ומים בהתאם צורך.

אופן ההכנה:
נכין את המילוי: נתחיל באידוי שלושת הבצלים, יש לקצוץ אותם דק, לשים בסיר, עם מעט מים, לאדות עד שקיפות וריכוך.על אש קטנה.לקרר.
להעביר לקערה גדולה.להוסיף אליה, את האורז, התבלינים, כל הירוקים כשהם קצוצים דק, ואת שאר הירקות כולל הטופו, לגרר במגררת, לא בחורים הקטנים.את השום לכתוש.לערבב טוב.נעבור לטפל בפלפלים, לחתוך את הראש, תשאירו את הראש שלם ויפה.לרוקן אותם ולשטוף היטב.להקפיד להוציא את כל הגרעינים והקרומים.למלא את הפלפלים כן עד סופם, אך לא בלחץ.לסדר אותם בתבנית תנור גדולה ומרווחת, לכסות עם הראשים, אפשר להחליף בצבעים, גוף פלפל ירוק עם מכסה כתום…ס ת ם ה צ ע ה.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
את הירקות, שבחרתם לתבשיל עצמו, תקלפו ותחתכו לחתיכות גדולות.שימו בין הפלפלים שבתבנית.
את מצרכי הרוטב תערבבו היטב, בקערה, תטעמו בבקשה, שיהיה מוגזם בטעם.להוסיף מים, בערך 2 כוסות פלוס מינוס.אפשק גם בהמשך להוסיף, זה לא מקלקל כלל…
את הרוטב אני מוסיפה, בדרך הזו, קודם כל מציפה בעדינות, את הפלפלים עצמם ברוטב ורק אז מסביב להם ועל הירקות.
ועכשיו, הגיע תורו של שמן הזית, שמביא איתו את מתנותיו, לטפטף ממנו, על כל מילוי ומילוי ועל הירקות סביב, בנדיבות.יש לזכור שלא השתמשנו עד כה בשמן כלל, גם לא באידוי הבצלים.
זה הזמן לכסות את הפלפלים בכובעים שלהם, לכסות היטב את התבנית, בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, או אם יש תבנית עם מכסה תואם בכלל אליפות.
להכניס לאפייה של כשעה.לבדוק את הפלפלים, את הירקות סביב, להוסיף מים אם יש צורך, גם לתוך הפלפלים, להמשיך לאפות, להוריד את חום התנור ל 190 מעלות, לעוד שעה.
בדקו שהכל רך ואפוי, גם מילוי הפלפלים.
ויש יש יש אושר בתבשיל.

הכנתם? תכתבו לי, הכנתם? צלמו ותשלחו לי: עדי באינסטוש

לעוד 2 מתכוני ממולאים:
ממולאים בקינואה ועוד פינוקים
ממולאים יוונים שלמדתי ממריה היוונייה