

קודם כל אתחיל את הפוסט הזה, עם 3 ענינים משמחים:
הראשון חודשים שלא עלה פוסט לאתר. תקלות טכניות ועוד, שינויים, בסימן שידרוג גם פה.
עניין נוסף משמח ומרגש, הוא שיתוף פעולה חדש ומרענן, גם הוא בעניין שידרוג.
והשלישי – פתחתי מועד חדש לסדנת אפייה 21/2/25 – ללא גלוטן, משובחת, טבעונית, איכותית וכזו שעושה הבדל, ומוציאה אתכן עם מתכונים משגעים לפיתות כיס, לחמניות סנדוויץ', ג'בטות, לחם כפרי – והכל בריא מזין טעים, מקמחי מקור טבעיים וטריים. לעוד פרטים והרשמה מוזמנות להצטרף לקבוצת הווצאפ השקטה – קבוצה שנועדה לעדכונים בלבד! וממנה לשלוח לי הודעה או לשלוח לי הודעה : 0049-17654397689
לפני כמה שבועות, ליבי לוי, שיתפה אותי, שהמתכונים שלי מככבים אצלה בקבוצות הליווי, ולפעמים היא נדרשת לתת פה ושם הצעה לשינוי, חלופה, או טוויסט וכך נולד לו המתכון ושיתוף הפעולה הראשון, בהתרגשות שיהיו עוד שכאלה – המתאימים לתוכנית התזונתית של ליבי. ככה התחיל לו חיבור חדש ומעניין.
אז חשבנו—למה לא בעצם? אני אקח מתכונים ישנים מהאתר של ליבי ואשדרג אותם כך שיתאימו לתוכנית, יהיו טעימים ומשובחים כמו ששתינו שמחות שיהיו. תכלס מי לא תשמח להעשיר ולהתחדש עם מתכונים מדוייקים ותומכים בעיות עיכול.
מוזמנות להכיר את ליבי: מומחית לבעיות עיכול, נטורופתית והרבליסטית. השליחות שלה לעזור לנשים לאזן את מערכת העיכול, כי משם הכל מתחיל, להרגיש טוב בעזרת תזונה מותאמת וצמחי מרפא. בדגש על קנדידה והליקובקטר. באתר שלה, libbyhealth.com, תזונה מותאמת אישית וכלים מעשיים לשיפור מערכת העיכול. בעמוד האינסטגרם שלה, ליבי משתפת טיפים ומתכונים ללא סוכר וגלוטן – רובם טבעוניים, משום שזו הגישה המתאימה למערכת עיכול רגישה. לעמוד האינסטגרם שלה : https://www.instagram.com/libbyle/
מה הקשר בין כולם לבין הקיש הזה?
הנה מידע קצר מתוך התוכנית לטיפול עצמי בבעיות עיכול של ליבי:
🔸 ברוקולי – מכיל רכיב ייחודי שעוזר לניקוי הגוף מעודפי הורמונים וממטבוליטים מזיקים (תוצרי לוואי של הורמונים). הוא מסייע לאיזון רמות האסטרוגן, בעל השפעה אנטי-סרטנית, ותורם לבריאות מערכת המין הנשית. הוא חשוב במיוחד לנוטלי הורמונים או לנשים עם רקע גנטי של סרטן הורמונלי.
🔸 איזון הורמונלי ועיכול – כשיש חוסר איזון הורמונלי, זה יכול להשפיע גם על העיכול! יש קשר הדוק בין המערכות האלו בגוף.
🔸 תרד וברזל – אכילת תרד חי עלולה לפגוע בספיגת הברזל בגלל נוכחות חומצה אוקסלית. אבל אם תאדו או תבשלו אותו, החומצה תשתחרר, והברזל שבתרד יתעכל וייספג הרבה יותר טוב… ולמה ברזל? כאשר יש בעיות עיכול הרבה פעמים יש גם חוסר ברזל, ומאחר ולקחת תוסף ברזל עלול להחמיר את המצב , רצוי וכדאי לקבלו מהמזון (בהנחה שהחוסר לא קיצוני מידי)
קיש הכי ירוק שיש, קיש ברוקולי, תרד, שכולו בתוך מעטפת בצק פריך, כן כן, בצק פריך טבעוני ללא גלוטן, זה לא עניין של מה בכך, אתם בטח יודעים.
בכלל אפייה ללא גלוטן, היא מרתקת אך גם יכולה להרתיע. זה עולם שלם, והנקודה לדעתי, החשובה ביותר, היא לבחור באפייה איכותית, מקמחי מקור, לא תערובות מוכנות מהסופרים, כי אם תקראו את המרכיבים, תבינו לבד, שאלו קמחים ברובם שאינם עונים על "קמחי בריאות" ולעיתים ההפך…
אז יש לנו פה תחתית בצק משובחת ומילוי ירוק ירוק של חצי ק"ג עלי תרד טריים ו 300 גרם פרחי ברוקולי – אני השתמשתי בקפואים מופשרים, ניתן כמובן, לאדות ברוקולי טרי.
תתפנקו עם המתכון לסופש הקרוב – הוא כל כך טעים ומפנק
המתכון:
חשוב לעקוב אחר סרטון ההכנה! לחצו על הקישור הבא: סרטון הכנה מלא
לבצק התחתית:
2 כוסות קמח שיבולת שועל ללג
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס מים חמימים
כפית מלח
כף חומץ
למילוי הירוק ירוק:
כפית שמן זית
בצל גדול חתוך לחצי ופרוס לחצאים
500 גרם תרד טרי שטוף ומסונן – ככה עלים שלמים
300 גרם ברוקולי (קפוא ומופשר) פרחים פרחים
1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/3 כוס קרם קוקוס סמיך
1 כפית אבקת שום
מלח פלפל לפי הטעם
לגרד אגוז מוסקט
תבלו טעים
נתחיל עם המילוי :
ל׳טגן׳ את הבצל בכפית שמן זית וקצת מים
עד ריכוך והזהבה קלה
רצוי מחבת גדולה רחבה כדי שיהיה מספיק מקום לכל תכולת העלים
להוסיף את פרחי הברוקולי
לטגן יחד כמה דקות
להוסיף בהדרגה את עלי התרד למחבת
לערבב ולהוסיף את כל הכמות
חשוב לצפות בסרטון ההכנה
עד שכל התרד עובר אידוי קל
להוריד מהאש ולקרר – חשוב
כשקר להוסיף את שאר המצרכים
נעבור לבצק:
לערבב בקערה את מצרכי הבצק וללוש עד שמתקבל בצק רך נעים ולא דביק
לרדד מעט על משטח מקומח או על נייר אפייה אקולוגי ולהעביר לתבנית אפייה קפיצית
קוטר 20 ס״מ – ככה הקיש יוצא גבוה ומרשים
להדק עם האצבעות, לישר את השוליים
להעביר את המילוי לבצק, להדק וליישר, אפשר לפזר שומשום מעל
לחמם תנור ל 200 מעלות
להכניס את הקיש ולהוריד ל 180 מעלות
לאפות 45 דקות
להוציא
לתת להתקרר ולהתייצב
בתאבון מאד מאד