bitterballen, אחיהם הטבעוניים ונטולי הגלוטן או ורסיה מגוונת בחומרי גלם לקרוקטים.
נפוצים פה בכל ביר-גרטן (beergarten), כמנת ילדים וכחלופה מרעננת לצ'יפס.
עיגולים עיגולים, אצלינו אוהבים אותם בעיגולים.
חמודים לארוח בתוספת מטבלים, או כחלק מארוחה.
לקחת איזו מנה פשוטה, להפוך אותה לפיקנטית, מעניינת, עם תוספות מזינות ומעשירות, זה עושה לי את זה!
ולשמחתי, גם לבני הבית.
למתכון :
300 גרם תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות ומבושלים
270 מ"ל ציר ירקות בעל טעמים חזקים (מי שברשותו אבקת מרק טבעית, איכותית, ניתן להכין את הציר איתה)
150 גרם קמח חומוס
1/2 כוס של מיקס ירקות קצוצים קטן קטן, גזר, פלפל אדום, סלרי, עגבניות מיובשות
1 כף שמן זית
40 גרם גבינת סויה בטעמים/טופו משי
1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים, בזיליקום, טימין, פטרוזיליה
2 כפות צנוברים
תבלינים, כורכום, פפריקה מתוקה, צ'ילי, מלח עשבים
פרורי לחם ללא גלוטן ושומשום, תערובת של חצי חצי, לגלגול/ציפוי הכדורים.
מעט שמן לטיגון קל של הכדורים.
אופן ההכנה:
בסיר, להכין/לחמם את ציר המרק יחד עם חצי כוס הירקות הקצוצים והתבלינים, לבשל יחד חמש דקות.להסיר מהאש.
לקערה גדולה, להכניס את ציר המרק, כולל הירקות שהתבשלו בתוכו, את תפוחי האדמה, כף שמן זית, הגבינה/טופו משי ועם מזלג/מועך לפירה, לערבב היטב עד שהפירה אחיד וללא גושים, ניתן עם מועך תפו"א או בעזרת מזלג.
להוסיף את קמח החומוס, בהדרגה ולערבב היטב.
לתת לעיסה להתקרר.
במחבת טובה, נון סטיק, לשים מעט שמן לטיגון, בידיים לחות, ליצור כדורים קטנים, לגלגל בתערובת פירורי הלחם והשומשום ולטגן עד הזהבה.
ולהגיש אותם עם גבינת סויה רכה בטעמים, פסטו, טחינה צבעונית…
ומלא מלא ירקות, מקלות גזר וסלרי, מלפפון ופלפלים צבעוניים,
או סלט ירוק רענו וענק.
נראה טוב.
האם אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים?
לא מצוין מה כמות ה"גבינה" ואשמח לדעת. תודה
תודה פנינה, את צודקת, תוקן ל 40 גרם גבינה.אפשר גם אפשר להחליף לקמח עדשים.בהצלחה!!! עדי שפירא