יש בהם כמעט הכל,
התכוונות, אהבה, רגשות אשמה עם אנחת רווחה, חומרי גלם סופר סופר, כן כן, אלו הם, בחיי.
נראים, מריחים, נטעמים בדיוק.
לחים בפנים, חתיכים ומעט קשיחים בחוץ,
מה עוד נבקש???
יש משהו, לפעמים, בהכנת אוכל טבעוני, עם יצר ההתנסות, ההתחדשות, חשיפה לחומרי גלם, האפשרויות, שנותן לי הרגשה כאילו אני עומדת על הראש ומשם מסתכלת על העולם.
יש שיגידו, דייייייי וחאלס, מה פתאום עם אבוקדו, איכס מים מהחומוסים שבישלת? שוב את בגליצ׳ על השכל ושעועית מה הקשר וקמח חומוס בכלל…אז לזה אני מתכוונת.

אם הילד שלי, סליחה נער, שהמילה איכס בנוהל, גונב עוד עם האצבע מהבלילה, עדיין אפילו לא עוגה…ולא אפויה…
בליבי שמחה, שכן ושאפשר.
לא זה לא קרה בין לילה ולא בין יום, העיקר שקרה ותודה לו וגם לי, כי אכפת.

ולפעמים אני אומרת ואפילו ממליצה, לא הכל בגלוי, אפשר קצת להחביא, הפעם ועוד, הוא חלק, הוא הצלם, העורך, הכל ממש גלוי אפילו לא קצת מוחבא.
אם הוא, אז כולם!
אמא, יש לזה טעם של בראוניז, ממש מטורף!


המתכון הזה לא חדש, לפני שנתיים אולי שלוש, שבוע שלם, השרתי, הנבטתי, בישלתי, הקפאתי, טחנתי, שילבתי שעועית שחורה.
במרק, בעוגה, בקציצה, במוס, עם צ׳ילי ומייפל, שקדים ובצל.
אז הוא נוצר.
פורסם בפורומים טבעוניים, באתר בתאבון בריא והגיע הזמן שייכנס ויחזור לבית שלו.

 

למתכון :

3 כוסות שעועית שחורה, מושרת יממה ומבושלת ורכה
1 כוס מיקס אגוזים לבחירתכם
1 כוס מיקס פירות יבשים לבחירתכם
3 כפות שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל טחון
3 כפות מלאות רסק תפוחים ( ביתי, עדיף)
1/4 כוס סירופ מייפל איכותי
1/2 כוס אבקת קקאו
קורט מלח
1/2 כוס קמח שקדים
80 גרם שוקולד מריר בקוביות או שוקו צ'יפס

ההכנה :
להכניס קודם כל את כוס האגוזים למיכל הפודפרוססור ולטחון.
לאט לאט להוסיף את כל השאר.
המלצה חמה, צפו בסירטון המצורף…למעלה.
להעביר את כל המסה לתבנית פיירקס לא גדולה, משומנת בשמן קוקוס.
לשטח את העיסה ולפזר את השוקולד.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.
לאפיה של 20-25 דקות.
חשוב שיהיו יציבים, אך לחים מבפנים.ניתן לבדוק עם קיסם.
להוציא מהתנור.
לחכות שיתקרר ולחתוך לריבועי בראוניז.