יש בהם כמעט הכל,
התכוונות, אהבה, רגשות אשמה עם אנחת רווחה, חומרי גלם סופר סופר, כן כן, אלו הם, בחיי.
נראים, מריחים, נטעמים בדיוק.
לחים בפנים, חתיכים ומעט קשיחים בחוץ,
מה עוד נבקש???
יש משהו, לפעמים, בהכנת אוכל טבעוני, עם יצר ההתנסות, ההתחדשות, חשיפה לחומרי גלם, האפשרויות, שנותן לי הרגשה כאילו אני עומדת על הראש ומשם מסתכלת על העולם.
יש שיגידו, דייייייי וחאלס, מה פתאום עם אבוקדו, איכס מים מהחומוסים שבישלת? שוב את בגליצ׳ על השכל ושעועית מה הקשר וקמח חומוס בכלל…אז לזה אני מתכוונת.
אם הילד שלי, סליחה נער, שהמילה איכס בנוהל, גונב עוד עם האצבע מהבלילה, עדיין אפילו לא עוגה…ולא אפויה…
בליבי שמחה, שכן ושאפשר.
לא זה לא קרה בין לילה ולא בין יום, העיקר שקרה ותודה לו וגם לי, כי אכפת.
ולפעמים אני אומרת ואפילו ממליצה, לא הכל בגלוי, אפשר קצת להחביא, הפעם ועוד, הוא חלק, הוא הצלם, העורך, הכל ממש גלוי אפילו לא קצת מוחבא.
אם הוא, אז כולם!
אמא, יש לזה טעם של בראוניז, ממש מטורף!
המתכון הזה לא חדש, לפני שנתיים אולי שלוש, שבוע שלם, השרתי, הנבטתי, בישלתי, הקפאתי, טחנתי, שילבתי שעועית שחורה.
במרק, בעוגה, בקציצה, במוס, עם צ׳ילי ומייפל, שקדים ובצל.
אז הוא נוצר.
פורסם בפורומים טבעוניים, באתר בתאבון בריא והגיע הזמן שייכנס ויחזור לבית שלו.
למתכון :
3 כוסות שעועית שחורה, מושרת יממה ומבושלת ורכה
1 כוס מיקס אגוזים לבחירתכם
1 כוס מיקס פירות יבשים לבחירתכם
3 כפות שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל טחון
3 כפות מלאות רסק תפוחים ( ביתי, עדיף)
1/4 כוס סירופ מייפל איכותי
1/2 כוס אבקת קקאו
קורט מלח
1/2 כוס קמח שקדים
80 גרם שוקולד מריר בקוביות או שוקו צ'יפס
ההכנה :
להכניס קודם כל את כוס האגוזים למיכל הפודפרוססור ולטחון.
לאט לאט להוסיף את כל השאר.
המלצה חמה, צפו בסירטון המצורף…למעלה.
להעביר את כל המסה לתבנית פיירקס לא גדולה, משומנת בשמן קוקוס.
לשטח את העיסה ולפזר את השוקולד.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.
לאפיה של 20-25 דקות.
חשוב שיהיו יציבים, אך לחים מבפנים.ניתן לבדוק עם קיסם.
להוציא מהתנור.
לחכות שיתקרר ולחתוך לריבועי בראוניז.
באמת נראה כמו חלום! 🙂
שאלה-שמעתי פעם שצריך להיזהר מערבוב יתר ,זה נכון? אם כן- מדוע כאן מערבבים כל כך הרבה?
הי אילת,
תודה, הם באמת טעימים, מיוחדים ובריאים, מבחינתנו לא פחות חשוב.
לגבי ערבוב, זה נכון לעוגות הבחושות הטבעוניות.במקרה הזה עם הבראוניז אין צורך בהתפחה, אווריריות…ומכיוון שהשימוש/הבסיס הם אגוזים, פירות יבשים וכו' יש צורך בטחינה ועירבוב טובים.
נסי ותהנו.
עדי שפירא
תודה על התשובה!
מתכננת להכין לסופ"ש הקרוב 🙂
יכולה להגיד לי מה גודל התבנית ?
הי איילת,
השתמשתי בתבנית פיירקס 27 על 17, גודל מושלם, הבראוניז יוצאים בגובה מצויין ומתקבלת כמות נאה שלהם.בהצלחה ותהנו
עדי שפירא
קניתי מה שצריך . מחר נכין 🙂
תודה!
איילת,
איזה כייף!
בהצלחה, עדכני בתוצאות.
עדי שפירא
יצא מעולה! מי בכלל יאמין שזו שעועית שמתחבאת לה שם?! ? ועם זאת….
בסוף השתמשתי עם בלנדר מוט כי הויטמיקס שלי התחמם יותר מדי והפסיק לעבוד לזמן מה.
רציתי להוסיף נוזלים כדי שזה לא יקרה אבל חששתי להרוס את העיסה.
נשארו חלקי שעועית שלא נטחנו היטב עם הבלנדר מוט וזה טיפה השפיע על המרקם אבל בכל זאת ממש טעים.
נראה לי שבפעם הבאה אוסיף כמות קצת יותר גדולה של שמן או קצת מים כי יצא לי טיפה יבש.
ברור לי שהפאשלות זה בעיקר בגלל הבלנדר מוט המעפן שלי 🙂
וואוו נראה טעין ומאוד בריא
שאלה אם אפשר להחליף שעועית שחורה באדומה ומה ההבדל <<< תודה על שיתוף במתוכונים מעולים שלך
הי farah, תודה!
הם אכן טעימות וגם בריאות.
גם השחורה וגם האדומה, בריאות מאד.
אני מצאתי שלמתכון הזה, השחורה מתאימה יותר מבחינת הצבע והטקסטורה.מה גם שאני אוהבת את השחורה מאד מאד.
בהצלחה וספרי לי איך יצא!!!
שבוע טוב,
עדי
היי האם שעועית שחורה ואדומה זה אותו הדבר..? יש לי אדומה.. אפשר להשתמש בה?
הי דינה, לא אותה השעועית.אני אוהבת ומעדיפה את השחורה במתכון הזה.אפשרי גם עם האדומה.
הי עדי
חייב שעועית שחורה, או שאפשר גם עם אדומה?
תודה
הי אתי, ממליצה על שחורה, ניתן גם ם אדומה.
כיוון שהילדים שלך ליקקו את הבלילה לפני האפייה, החלטתי לא לאפות.
הקפאתי קלות והגשתי מוס/ גלידה.
ליקקו את האצבעות!
מצויין!
אפרת גדולה!!! אחלה רעיון! הוספת קוביות שוקולד?
הי,
אני מאוד רגישה לקטניות בכלל…. ממש לא טועמת!
מה אפשר להכניס במקום, מאחר וזו הכמות העיקרית כאן?
תודה,
הי אביבה, אז לוותר! המתכון מבוסס מאד מאד על השעועית.לבחור מתכון אחר!
החלפתי את השעועית השחורה בעדשים שחורות…יותר רכות ויותר נוחות לעבודה….יצא מהמם
נפלא עדי, תודה על השיתוף!!!! ממש שווה!