אטריות אודון מיקס פטריות וטופו מנה משגעת, עשירה, מזינה וקלה להכנה,
לפעמים, שווה וכדאי להקשיב גם להם.
מנות אסיאתיות, הן המועדפות על הילדים שלי, שלושתם הכוונה…אז מה אם ה 0 בא אצלו אחרי ה 5.

הכנתי וצילמתי לא מעט מנות, מה זה כייפיות, קלילות, טעימות, מזינות, שכולנו נשמח לשלב אותם בתפריט שלנו.אם ביומיום, בשבת, בחג.
מצאתי את עצמי שעה שלמה מתחבטת ומתלבטת איזו מהן להעלות לבלוג, לקראת סוף השבוע הקרוב, הכוונה, למחר.
אז כמו תמיד, באתם לעזרה,
העלתי פוסט בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'
עם 4 תמונות של ארבעת המנות, ועם זה שהבחירה בידכם, הפעם…כמה תגובות, מקסימות, מחממות, מצחיקות, מאות של תגובות…
עם הסברים, הדגשים למה את זו ולא זו, למה מחר, מה טוב לסופ"ש…ותגובה אחת, של עוקבת מרגשת, בחודש התשיעי שלה, שביקשה את המנה הזו!!!
אז…מבטיחה לפנק בכולם, לאט לאט…
קבלו את אטריות אודון מיקס פטריות וטופו מנה משגעת, עשירה, מזינה וקלה להכנה…
כי עם נשים בהריון, בפרט בחודש תשיעי, לא מתווכחים…

אז לייק אולוויז, מה בהיבט התזונתי, איך נבחר מה ומתי להכין?
אני בהחלט מקדישה לכך מחשבה.
גם איזו מנה, מה היא מכילה בתוכה, ובטח מסתכלת על כל מכלול היום, כך אני יכולה לעשות בחירות טובות ומתאימות יותר.איפה תיכנס המנה החלבונית, שלא יהיה יותר מדי גלוטן, מה עם מה ועוד…
איטריות אודון, עשויות מחיטה. כבר לוקחת זאת בחשבון.לצידם, עליהם, איתם, מפגיזה בשילוב חלבון איכותי, הרבה ירק וירקות, אם טריים, מוקפצים, אפויים או מבושלים.

אטריות אודון מיקס פטריות וטופו מנה משגעת, עשירה, מזינה

המתכון:
המצרכים:
1 חבילת אטריות אודון
1 חבילת טופו, את הטופו חתכו לקוביות או מקלונים לא דקים, איך שאוהבים
5 כוסות מיקס פטריות טריות, פרוסות פרוסות אורך
4 שיני שום כתושות
4 בצלים ירוקים, מופרדים ללבן ולירוק, קצוצים
2 ראשי באק צ'וי, שטופים
1 כוס פולי אדממה קפואים, מבושלים קלות
2 כפות רסק עגבניות אורגני
2 כפות סירופ מייפל אורגני או סילאן טבעי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פתיתי צ'ילי
3-5 כפות רוטב סויה תמרי
1 כף שמן שומשום
1 כף מיץ לימון ליים/רגיל
שמן זית לטיגון קל
מעט מים

להגשה: ליים, עלי כוסברה, מעט בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן, לשטוף ולסנן.
בווק/ מחבת טובה עמוקה, לטגן קלות בצל לבן קצוץ, את השום הכתוש, את הטופו.עד הזהבה.
להוסיף את שאר המצרכים, פרט לאדממה ולבאק צ"וי, לערבב, להוסיף מעט מים. לטעום ולתקן טעמים. חשוב שהטופו מקורמל, שזוף, וכך כל השאר.
במחבת נפרדת לאדות קלות את הבאק צוי ניתן להפריד לקבוצות עלים.עם כמה טיפות שמן שומשום.

הגשה: אופציה, לטגן מעט את האטריות לפני ההגשה או ככה, כפי שהן.
בצלחת להערים ערימת איטריות, מעליה את הטופו והפטריות, לקשט עם הבאק צוי המוזהב, לפזר את פולי האדממה, בצל ירוק קצוץ, עלי כוסברה וליים.

אם בחרתם במנה הזו, בטח לא סתם…קבלו עוד כמה מהמשפחה האסיאתית והטופו בפרט:
טופו ביתי צלוי, מקורמל – מוגש על מצע פירה שורשים, תפוחי אדמה ואפונה
טופו צרוב ומקורמל ממולא כל טוב – בתיבול אסיאתי ומוגש ברוטב משגע

מחכה לכם גם באינסטוש,
תהנו,
מחכה לתמונות וכמובן לקרוא אם אהבתם,
עדי