אין אין על בודהה, מעבר לזה שהוא מה שהוא, בזכותו נחתה עליינו מהפכת הבודהה בול – Buddha Bowl.
למה אני שמחה להשתמש במהפכה הזו?
לא כי הומצא פה הגלגל או המשפך…פשוט, כי זה פשוט.
מאפשר לנו, לסגור את פינת, מה חשוב שיהיה בארוחה, או לפחות מה יכלול התפריט היומי שלנו.
רגע אחד אחורה,
מה עומד מאחורי הבטן החמודה והדשנה של בודהה, הקערה הזו שאומרת פשטות ואיתה דשנות.אותה קערה של בודהה, היתה בעצם נדבות ותרומות שמילאו את הקערה, שהיתה בעצם עמוסה, משביעה מכל וכל.
מה שהפך לארוחה לתפארה, 
יש הסוברים שבתקופה ההיא, האוכל היה פשוט, ממה שגדל בשדות, ממה שהיה לחקלאים להציע ולתת.

הדגשים בהרכבת הבודהה בול, 
שיהיו שם קבוצות המזון:
ירקות וירוקים (טריים או מבושלים)
דגנים: קינואה, דוחן, אמרנט, גריסים, אורז אדום, פראי… (ההמלצה שלי, להתפרע, גם אם קינואה לדוגמה, היא לא מהמועדפים, כשהיא מתערבבת לה עם השאר, עם רוטב משגע, תאמינו לי, גם הילדים שלי התענגו)
קטניות: המהוות את המסה החלבונית במנה: טופו, אדממה, חומוס, עדשים, שעועית…
ורוטב שווה!!!

לא אגזים ואשתף, שהקערה שהכנתי אתמול, היתה אך ורק משאריות מהסופ"ש שעבר.
וכן אגזים ואכתוב, שהחלטתי לוותר על דגן (הנותן את המרכיב הפחממתי המשמעותי), כי אכלתי ממנו הרבה ומספיק באמש אמש.
אז שחקו ושלבו,
את מה שיש,את מה שאוהבים, תנו מחשבה על ההרכב, כי אם כבר אז כבר…

הנפלא שהבודהה בול הזו, יכולה לההפך ללאנצ' בוקס שלכם.
להכין את הקופסא, בצבעים, מרכיבים, צורות, טעמים.
את הרוטב בנפרד,
הוסיפו אותו רק, רק רק, לפני האוכל.
וכמובן לא לשכוח את המים לפני הארוחה.
ומספיק שתמלאו את הקערה,
לא
ממש
עד
סופה
כמוהבטןשלהשמנמן…יאללה בתאבון

בודהה בול – קערת בריאות, עם כל מה שטוב שיהיה בארוחה

למנה שהיא ארוחה:
6 פלאפלים קטנטנים אפויים 
חופן פרחי כרובית/ברוקולי טריים
1 זוקיני קטן מגורד למקלונים דקיקים
1 גזר קטן מגורד גם הוא למקלונים דקים
חופן נבטים, מה שאוהבים
3/4 כוס  גרגירי חומוס לאחד השרייה, הנבטה ובישול.מתובלים בקצת פפריקה, שמנז ומלח
חופן עלי  ביבי תרד 
6 עגבניות שרי חצויות 
1/2 אבוקדו
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מקלמנטינה אחת
מיץ מחצי לימון 
1 שן שום כתושה 
קורט צ'ילי 
מלח עשבים, לפי הטעם

ניתן לפזר מעל, זרעי שומשום, גרעינים, אגוזים, קצח…

אופן ההכנה:
בצלחת נוחה וגדולה מספיק,
כדי שיהיה נוח גם לערבב,
לארגן את המרכיבים שבחרתם, זה לצד זה.
לשקשק היטב את הרוטב בצנצנת סגורה.להוסיף מעט מים אם צריך, לדלל מעט את הרוטב.
לשפוך על הקערה, בנדיבות, אך ורק לפני הארוחה.לערבב או שלא😉
בתאבון!

תחזרו לשתף אותי, עם תמונות מרנינות באינסטוש שלי : עדי שפירא או בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'