בראוניז פאדג' – טבעוני, בריא, ללא גלוטן, בהמתקה טבעית, משגעים!
🌸נתחיל בפרחים🌸נעבור לכמעט שבת וזה…
יש בראוניז
ויש בראוניז פאדג׳י של בלי מילים☺️
נראה עוד מתכון,
אבל לא.
ממש לא.
ללא גלוטן, בהמתקה טבעית, מפוצץ שוקולד ביתי🤫
רך, לח, נימוח בפנים, ומלמעלה מכוסה שמיכה קראנצ׳ית סדוקה ונמסה בפה.
כי אם כבר אז שיהיה זה וכזה☘️
לקחת בחשבון, מכינים והיא נעלמת.
זה המצב.
רק מזהירה.
את המתכון לאלו, העלתי לפני יותר מ 6 שנים, באחד הפורומים הטבעוניים, הוא סחף ופינק אלפים, של אוהדי בראוניז למינהן, ובעיקר את אלו הזקוקים למתכונים בריאים, לאופציה ללא גלוטן.
לפני שבועיים, אחת העוקבות הותיקות והמקפידות, שלחה לי הודעה,
איפה איפה המתכון ההוא של הבראוניז הנטולים??? אני לא מוצאת אותם בשום מקום וגם לא בבלוג…
ואני בבושת פנים קלה,
הבטחתי לה ולי שהם עומדים לעלות ממש בקרוב לבלוג.
אז חנה, הנה…
וכן אכתוב כמה מילים שוב, על עניין הגלוטן.
יש מי שאינו יכול לצרוך אותו.
יש מי שלא נכון ונוח לו לצרוך אותו.
יש מי שממש בסדר איתו, כשזה בגבולות, ובבחירה באיכותי, במלא.
ואני אומרת, התזונה שלנו כיום, מפוצצת בגלוטן, גם בכל מיני מאכלים שלא תארנו לעצמינו שהוא נמצא שם, כמובן הקנויים, התעשיתים, והפחות ידידותיים עבורינו.
גם ככה, פסטה מבקרת לא מעט בתפריט, קוסקוס גם, פתיתים, לחם, לחמניה, כריכים, עוגות, עוגיות ועוד…
מקווה שקצת יותר בהירה סוגיית הגלוטן.
לכן אני אוהבת מאד, להציע אופציות חלופיות, משגעות, שישארו טעימות, מזינות ומפנקות.
הבראוניז הללו, מעט מושחתים, למה? למה? כי המסתי לתוכם לא מעט שוקולד…אמממממהההה,
זהו שוקולד ביתי, שאני מכינה בצ'יק, מ 3 מרכיבים בלבד!!! 3 !!!
שווה כל כך להתנסות בהכנה שלו.
הוא מריר, הוא עמוק, הוא בריא וטעים טעים.
מכינה ממנו כמות ומשתמשת לצרכי האפייה והכנת הקינוחים שלי.
איך אתם שואלים?
בבקשה: שוקולד בהכנה ביתית
מאד כייף להכין אותם, קערה אחת, בלאגן אחד ויאללה לתנור.
אחד המרכיבים הוא קמח אורז, אל בהלה, קחו אורז וטחנו אותו לקמח דק דק אפילו במטחנת הקפה/התבלינים הקטנה והביתית.
כמובן שניתן גם בבלנדרים הייעודים לטחינת קמחים.
ואת השוקולד, כמובן שניתן גם להשתמש בקנוי.תקפידו על אחוזי קקאו גבוהים, כך התוצאה מבטיחה ומפתיעה.
מה נאמר ומה לא על שוקולד.
בואו נשים זאת על השולחן, כעובדה, גם אם יש יתרונות לשוקולד, ויש,
לא תמצאו אותם בביצת הקינדר, באצבעות שוקולד החלב ובעוד מיני ומיני שכאלו.
אין מנוס ולחזור ולהתאהב ולהתנסות ולחדש יחסים עם השוקולד האמיתי – שוקולד מריר!!!
כן כן כן!!!
רק הוא נושא בדגל של שוקולד איכות, שוקולד בריאות, שוקולד ידידותי.
אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו, לא מתחת ל 60…עדיף למעלה כמובן.כמה שפחות תוספת סוכר, כמה שפחות תוספות אחרות ונוספות.בואו נהנה ממנו ככה.כמו שהוא.
ללא כל מיני חומרים מדגישי טעם, משפרים, מטשטשים ועוד…
בראוניז פאדג' – טבעוני, בריא, ללא גלוטן, בהמתקה טבעית, משגעים!
מתאים לתבנית פיירקס בינונית
המתכון:
המצרכים:
1 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח אורז דק דק
1 כוס קרם קוקוס (לא חלב)
200 גרם שוקולד ביתי/קנוי – מריר, עם אחוזי קקאו גבוהים (אפשרי להכין את השוקולד רק עם חמאת קקאו ללא שמן הקוקו)
1/2 כוס סוכר קוקוס
2 כפות רסק תפוחים ביתי/קנוי
2 כפות שטוחות שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית או קורט גרידת מקל וניל
1/2 כוס אגוזי מלך/פקאן/שקדים
אופציונלי: חופן צימוקים/אוכמניות מיובשות, משדרג מאד!
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לרפד תבנית בנייר אפיה אקולוגי, משומן.
לבחור קערה נוחה, או סיר בן מארי, להמיס את השוקולד מעל מים חמים.
להוסיף את קרם הקוקוס.להוריד את האש, שלא יבעבע אלא רק ימס ויתאחד.
להוריד מהאש.
להוסיף את שאר המצרכים.לערבב היטב למניעת גושים.
ניתן לטעום את הבלילה כדי לוודא שהמתיקות לטעמכם.או מראש לא להוסיף את כל הכמות אלא רק לאחר הטעימה ובהתאם לצורך.
הבלילה במרקם של פנקייקס סמיך.אם בחרתם להוסיף את הצימוקים, זה הזמן.
להעביר לתבנית, לפזר מעל את האגוזים שבחרתם.
להכניס לאפיה, למשך כחצי שעה.
לבדוק עם קיסם.הבראוניז חשוב שישאר לח ולא מיובש, אך כן אפוי!!
להוציא.לתת להתקרר, כי יש צורך בהתייצבות הבראוניז…והשאר היסטוריה, תהנו!!!
באיזה קמח אפשר להשתמש במקום קמח אורז, משהו בריא ללא גלוטן?
לא ניסיתי, מוזמנת לנסות עם קמח קינואה/כוסמת/טף
חג שמח. מה מידות התבנית? והאם ניתן לוותר על רסק התפוחים או להחליף במשהו אחר?
*וגם – האם ניתן להשתמש בסילאן במקום הסוכר קוקוס?
עקרונית כן, לא ניסיתי כך שאין לי כמויות מדוייקות
הי רומי, פיירקס קטנה.10-12 סמ.הרסק חשוב, אפשר להכין בבית.