חיתוכיות גבינה – לימון טבעוניות משגעות
תבנית פיירקס קטנה בגודל 18 על 25
המתכון:
לבסיס החיתוכיות:
1 כוס קוואקר גרוס דק נטול גלוטן
1/2 כוס תמרים רכים
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס שקדים טחונים
לשכבת ה'גבינה':
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית זסט לימון – לאוהבי הז'אנרון
400 גרם טופו משי רך
3 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר דמררה בהיר אורגני
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/2-1 כפית כורכום (להוסיף בהדרגה, עד קבלת צבע צהבהב יפה יפה)
1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה אורגני
אופן ההכנה:
את כל מרכיבי הבסיס, לטחון היטב במעבד המזון עם סכין או בבלנדר חזק.
להעביר לתבנית הפיירקס. אפשר לשמן מעט עם שמן קוקוס את התבנית או מעל נייר אפייה משומן קלות.שיהיה נוח לחלץ מהתבנית.מודה שרק שימנתי מעט, והן יצאו מושלמות מהתבנית.
להדק היטב לידי שכבה אחידה בגובה שלה.
נחמם תנור – 180 מעלות.
עכשיו נכין את מילוי הגבינה.כמה פשוט כמה, את כל המרכיבים לטחון לבלילה חלקה וקרמית גם בפוד פרוססור או בבלנדר.לוודא שהצבע נעים ויפה לנו.זה כייף שהן צהבהבות, אל חשש מטעם הכורכום – לא משפיע כלל.אך שוב, להוסיפו בהדרגה.בהתאם לצורך.
לשפוך בעדינות את מילוי הגבינה מעל הבסיס המוכן כבר בתבנית.
להכניס לתנור, לאפות 35-45 דקות.מילוי הגבינה נותר מעט רך, בעיקר במרכז העוגה.בידקו שהשוליים אפויים ומעט מוזהבים.
הוציאו את העוגה.
תנו לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
ולהכניס למקרר לכמה שעות, להתייצבות.
ניתן לחתוך לריבועים קטנים ולשמור בקפוסה במקרר, או לחתוך ולהשאיר בתבנית.או לחתוך לפני ההגשה.
באינסטה צירפתי סרטון הכנה, גם בסטורי, גם בהייליטס, הכנתי עבור המתוקות הללו הייליט משלהן, כנסו לראות:
עדיסטוש
לעוד חיתוכיות?
חיתוכיות טבעוניות מטריפות, נטולות גלוטן, ללא קמחים, ממותקות בממתיק טבעי
לעוד מתכון לעוגת גבינה?
עוגת גבינה טבעונית – פשוטה להכנה, טעימה, ללא גלוטן
היי, נראה מעולה.
עד כמה שאני זוכרת קרטון של טופו משי הוא 370 ג׳. זה תופס במקום ה 400 כדי לא לפתוח עוד אחד לכמות ככ קטנה?
הי שקד, תודה רבה.תשתמשי בחבילה אחת, ממש לא קריטי.
איזה יופי!
האם טופו רגיל גם יתאים ולא טופו משי? בכלל לא ידעתי שקיים משי.. ☺️
וגם.. אפשר גם קמח שקדים במקום שקדים? אותה כמות?
הן נהדרות! טופו משי חשוב פה, אין בעיה להשיגו בכל סופר כמעט.אפשרי קמח שקדים, בהחלט.