יש חלה ויש חלה.

קחו לכם – לכל דורש – את המתכון לחלה סופר כייפית, מפתיעה מזינה איכותית ושווה.

אם ממניעי הפחתה בגלוטן, אם ממניעי בריאות – היא כייפית.

תבלו אותה, תוסיפו קצת זרעים או גרעינים ויש יש גם אופציה כזאת.

לא זו לא חלת שמרים מקמח לבן – זו מיוחדת למיוחדים????

ולא היא לא עשויה קמחים תעשייתים ריקים מהזנה…למי שאכפת למי שצריך למי שאוהב – קבלו אותה.

חלה משגעת – טבעונית, ללא גלוטן, ללא שמרים – מזינה ובריאה

המתכון:

מה צריך?

2 כוסות שיבולת שועל – קוואקר – לפני טחינה – לקמח!!!

2 כפות טחינה

מלח, תבלינים

1 כוס חלב צמחי ועוד קצת

3 כפות סיבי פסיליום ( יש להשיג בבתי הטבע)

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח עשבים

אופציה: להוסיף לבצק

1/3 כוס שומשום, גרעינים, תיבול שאתם אוהבים


איך מכינים?

בקערה נערבב את המצרכים היבשים.

נוסיף את הרטובים.

את החלב לאט ובהדרגה.

לערבב תחילה עם כף ולהמשיך בלישה עד קבלת בצק, הבצק יהיה לח, ותכף הוא עובר למנוחה קלה, כך שהנוזליםיספגו בסיבים. לכן את הנוזלים לאט, עד שמתקבל בצק מפתיע שנוח לעבוד איתו.

לכסות עם מגבת לרבע שעה.

לחמם תנור ל 190 מעלות.

את הבצק נחלק ל 3.

נכדרר לכדור, בעדינות, לא למעוך מדי, להשאיר את הבצק עד כמה שניתן אוורירי.

כל כדור יהפוך לגליל.

משלושת הגלילים נקלע צמה חמודה.

לא צפופה בקליעה.

כדי שתאפה ותתרווח לה באפייה.

תברישו אותה במעט מים ופזרו שומשום בהיר או שחור וקצח – שמקפיץ תמיד את הטעם.

תכניסו לאפייה, שימו טיימר ל 25 דקות, תבדקו מה שלומה, שתיהיה זהובה, ריחנית ובדקו שהיא אפויה. במידת הצורךתוסיפו 5-7 דקות.

להוציא, לתת לה מעט להתקרר ו… חמאה טבעונית? קונפיטורה ללא סוכר?

בואו לראות איך הכנתי אותה, חשוב חשוב, לחצו על הקישור הבא: הכנה וקליעת החלה