הכלה חלה לשבת
תעצרו את העיר
את הכל
תכינו אותה
תנו לה לתפוח
תמשיכו בשלכם
ותחזרו אליה
רק לעוד קצת
כזו היא.
תפרצו איתי גבולות,
ונכין יחד, חלה, מרובעת וקלועה, כולה עשויה מקמח כוסמין טרי (טחנתי כן כן…איך? בפרטי) כוסמין מלא מלא. לא ניפיתי, כל הטוב נשאר בפנים.
לשבור מחסום קמח שהוא מלא, לשבור מחסום שמרים,
ולעוף מעתה ועד עולם, על חלה ביתית פשוטה ריחנית רכה רכה וטעימה, שקשה קשה קשה לא לעצור לידה, לא לעצור את העיר…

אגב, החמאה??? כן גם היא תוצרת בית ובארוררר שטבעונית.מתכון עבורה? בבקשה: מתכון חמאה

מה אעשה מה,
אם רק הייתי מספיקה לשתף בכל מה שאני מכינה, מתכננת, חולמת…
את החלה הזו, בכל מיני ואריציות שלה, צמות צמות, לחמניות קלועות, מיני חלות,
אני מכינה כבר שנים.
כשזה כבר כל כך חלק,
מהתפריט, מהאפייה הביתית,
לא מצאתי לנכון, יותר נכון, לא ראיתי לנכון, להעלות פוסט שלה לבלוג.

פתחתי את הפוסט בהזמנה, של, בואו נכין,
נכין,
יחד.
נפרוץ חומות.לאחר הכנה ראשונה…כמעט אפשר לחבוט עם האגרופים בראש…איך איך איך לא הכנתי עד היום.
משהו לגבי הקמח.
את גרעיני הכוסמין, אחיהם של גרעיני החיטה, ניתן להשיג בשלמותם, טריים, בבתי הטבע ובעוד מקומות בארץ.שווה לבדוק, לפנות לגוגל, העניניים משתנים לבקרים.
בעזרת בלנדר חזק ומקצועי, איכותי, ניתן לטחון, את הגרעינים לידי קמח.קמח כוסמין מלא.שיש בו הכל.את כל הטוב.
אתם יודעים איזה תענוג תזונתי, תענוג מבחינת טריות וטעם, לאפות עם קמח שנטחן לקראת?
ויותר מזה, יש בלנדר שעושה את העבודה, עם מקסימום שמירה על הערכים התזונתיים של מה שטוחנים.במקרה שלנו הקמח.
אם עוד אין לכם כמותו, מוזמנים לכתוב לי ואשתף גם בזה.

…רגע של כוסמין,
גרעיני הכוסמין, עשירים בסיבים תזונתיים, במינרלים ובויטמינים.ערכי החלבון בהם גבוהים יותר מאשר בחיטה.
הכוסמין בעל מדד גליקמי נמוך ובכך תומך בעליה מתונה של האינסולין והסוכר בדם.
תומך בשמירה על משקל מאוזן, מניעת מחלות מעיים ושולח אותנו בקלות לשירותים…
בכוסמין יש גלוטן, אך בהחלט הרבה פחות מהחיטה.
אינו מתאים לאלה הסובלים מצליאק, אך בהחלט מומלץ למי שיודע/מרגיש שהחיטה אינה מייטיבה עימו.
כל הכתוב וכל הטוב נמצא בכוסמין כשהוא בשלמותו, משתלב או נטחן לקמח עם הכל וכולל הכל!!!
שם הבריאות וההזנה וכל הטוב.

חלה קלועה מרובעת – עשויה מקמח כוסמין מלא

המתכון:
המצרכים:

500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי!
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
14 גרם שמרים יבשים
1/3 שמן זית
2 כפות סילאן טבעי
1.5-2.5 כוסות חלב צמחי, בהתאם לדרישת הבצק
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את המצרכים היבשים לפי הסדר הבא,
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את החלב הצמחי, להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בהרבה שמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
להכין תבנית אינגליישקייק או תבנית לחם.
לשמן היטב, כן כן.
על משטח העבודה.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים.אני שוקלת.
לגלגל כל חלק לגליל ארוך יחסית, יותר מאורך התבנית.
לקלוע לצמה, מספיק צפופה.
להעביר לתבנית, בעדינות.
להכין, תערובת של סילאן, מעט קורנפלור, מעט חלב צמחי, שמן זית, למרוח בנדיבות את החלה.
ניתן לפזר: פרג, שומשום, קצח, גרעינים, מלח גס…מה שאוהבים.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
להוריד ל 200 ולאפות את החלה בערך חצי שעה.עד שמוכנה, זהובה, אפויה בפנים, תוק תוק מבחוץ…
תנו לה להתקרר מעט,
תבצעו ממנה פיסה…עם חמאה טבעונית, ממרח, או ככה סתם, בשמן זית וזעתר…
אוי אוי כמה שטעימה!!!

מה דעתכם שאזכיר ואשתף בעוד כמה רעיונות נפלאים?
לחמניות ענני כוסמין טבעוניות – ממולאות בהפתעות

לחם מחמצת – שאור מקמח שיפון מלא

מחכה לתמונות ושיתופים,
בפייס, כאן באינסטוש: עדי באינסטוש