טופו – נאגטס, משגעים, טבעוניים, ללא קמחים, צלויים בגריל
המתכון:
המצרכים:
1 חבילת טופו קשה
למרינדה:
1/3 כוס רוטב סויה תמרי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/3 כוס קטשופ בהכנה ביתית
1/3 כוס רוטב צ'ילי ביתי/אורגני
1 כפית חרדל
1 כפית סילאן/מייפל טבעי
קורט צ'ילי
לציפוי:
1 כוס שומשום מלא/לבן
1/3 כוס שומשום שחור
1 כפית אבקת שום
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
נתחיל עם להקפיא את הטופו.ללילה.להפשיר.לשטוף.לספוג את הנוזלים העודפים, ממש בלחיצה.
לחתוך את הטופו לקוביות.
בקופסה נוחה, עם מכסה.לערבב את מצרכי המרינדה.להכניס לתוכה את קוביות הטופו.
בעזרת הידיים, בעדינות לערבב מעט, לוודא שהמרינדה עוטפת את כל קוביות הטופו.
ניתן לסגור עם המכסה ולנער בעדינות.
לתת להם לנוח, כמה שעות עד לילה.
לחמם תנור למצב גריל.
לרפד תבנית בנייר אפייה.
אם נותרה מרינדה שלא נספגה, העבירו אותה לקערית.ניתן להשתמש כרוטב לנאגטס או לדפי אורז מגולגלים…
לפזר מעל את הקוביות, ללא מרינדה מיותרת, את השומשומים ואבקת השום.
טוב טוב, לנער.
להוציא קוביה קוביה, להעבירה עוד סיבוב בשומשומים, שתיהיה מצופה היטב.
להניח בתבנית.
כך לעשות עם כל הכמות.
לטפטף מעט שמן זית, על הקוביות, ולהכניס לצלייה בגריל התנור, עד הזהבה!
להגיש עם רוטב סויה, צ'ילי איכותי, ברבקיו, סויונז ביתי, קטשופ ביתי…
תהנו!לא לשכוח, לצלם, לתייג אותי, אשמח מאד!
היי עדי
מצב גריל בתנור זה broil?? אצלנו התנור על אש ולא חשמל. בכל אופן אם לא האם אפשר על חום רגיל במעלות גבוהות? אם כן כמה מעלות?
הי שירן, אפשרי בהחלט, בערך 220 מעלות אולי קצת יותר, לתת הזהבה ולא ייבוש!
הכנתי!! פעם ראשונה שמשהו עם טופו יצא לי טעים!!! הישג מטורף. למרות שבשום אופן לא נראה דומה לקוביות הדוגמניות שלך…אבל טעים אש
רויטל יקרה, איזה כייף!!! בפכם הבאה יצאו דוגמנים…