יוון – חופשה משפחתית – קיץ 21 זמן קורונה, אורבנית וים של איים
( מזמינה אתכם אלי לאינסטה שלי – שכל יום ויום בחופשה הזו – תועד בהייליטס, עם מקומות, תיוגים ועוד)
מתיישבת לכתוב, יומיים עברו מאז שנחתנו, שלשתי משמע, ועוד יותר.
הרצון לשתף ולהעביר חוויות, גדול הרבה יותר מהיכולת להעביר את התחושות המטורפות, בכתב.
אז ברשותכם, אכתוב כן כן, ואשלב תמונות, שאולי ביחד עם המילים/סיפור שמאחוריהם, אצליח ולו במשהו להעביר גם את מה שבלב.
יצאנו לחופשה משפחתית, שתוכננה מבעוד מועד, כשעיניני הקורונה מעט נרגעו, כשידענו בדיוק מתי אילי שלנו ממשיך הלאה אל חייו החדשים, שידענו שכזו לבטח לא תיהיה שוב, אחרות מופלאות בטוח, אך כזו לא.
וכמו שאומרים, תוכניות נועדו גם להשתנות, ותמיד יקבלו את הטוויסט המיוחד, הנדרש, הספציפי, המדוייק, לצד אכזבה או חשש איך ומה על החדש.
חופשה משפחתית – צמד מילים שיכול להיות גם מתעתע.
זוג הורים, לא בשנות הזוהר שלהם, שני מתבגרים בשיא הזוהר שלהם, זה ההרכב.
הכל התחיל אם בכלל לצאת למסע הזה.מצב עולמי ביש.מה נכון או לא נכון לעשות.להשאר בבית, עד יעבור הזעם? להתמודד עם המציאות על הצד הטוב שהיא מביאה? עכשיו או בכלל לא, וכו' וכו'…
הרמנו דגל כחול לבן, קצת אחר מהמוכר, נתנו אות הסכמה ויסססס מכולם.
טיסות הזמנו במהירות ובמחירי שוק, נו איך לא,
מלונות, דירות, המצב נראה היה קשה מתמיד.
3 ימים לפני, עם הטוויסט שנכנס לפתע לעלילה, נזדקקנו למצוא מלונות אי שם באיים, כי תחילתה של חופשה…

אם יש אפשרות לשלב הגעה או עזיבה דרך אתונה, אני ממליצה, מאוהבת בעיר הזו, מאוהבת בטוויסט שהיא מביאה לתחילת/סיום החופשה.
כתבתי עליה לא מעט.למדתי להכיר אותה עוד ועוד, והאהבה רק מעמיקה.
לי היה ברור שלא נדלג עליה.
וכשיש מרקם עדין, יש אותם, יש אותי, את ההורים, רצונות כאלה, פחות מאלה, יש צורך לג'נגל וטוב שיהיה מקום להכל ולכולם, כי אחרת מה…מה שיהיה.

נתחיל באתונה, שם נחתנו.שם התחלנו חמישה ימים גדושים בכל טוב, כולל 37 מעלות.
והפעם, התארחנו במלון חדש (פרטי המלון בהמשך)
מלון – זו מילה בסיסית למה שפגשנו ב SOUL.
וכמו שהם אומרים: WELCOME – MAKE YOURSELF AT HOME
לפעמים מיטב המילים לא יעבירו חוויה.
משהו בפשטות, בעיצוב התעשייתי, בקבלת הפנים, פשוט מאפשר להרגיש כמעט כמו בבית.
כמשפחה – 4 יצורים חיים ובועטים, נדרש היה מרחב מתאים ונוח לכולנו.משמע, סוג של דירה.
לכן כתבתי שמלון זו המילה הפחות מתאימה, כי כל חדר וחדר, מאפשר נוחות ופינוק בלתי מתפשרות.
2 חדרי שינה מעוצבים, גדולים, מוארים, ממוזגים, פינת סלון משגעת, פינת אוכל ומטבחון, בחלל אחד גדול, כולו קירות זכוכית, ומרפסת שעוטפת ומחבקת את הדירה כולה. בפינה אחת, פינת ישיבה מרוהטת ומקסימה, פינה נוספת עם כסא נדנדה מפנק, מקלחת ושרותים נוחים, בקיצור,
ת ע נ ו ג אחד גדול.
אחד המלונות הנפלאים שהתארחתי בהם, והתארחתי בלא מעט מלונות בוטיק באתונה.
מלון אורבני כהלכתו על כל מה שצריך, לזמנים של הפסקה ורגיעה בין לבין.
רוצה לכתוב על גולת הכותרת, אך יש לי כמה גולות כותרות על המלון,
המיקום אוחאחח המיקום, בשכונת פסירי המטריפולה, שכונה מתחדשת, שיש בה הכל מהכל.
ווייב שאין שני לו.עיר בלי הפסקה – שכונה ללא הפסקה.שילוב משוגע של ישן וחדש.של שוק, של גלריות, מסעדות, בתי קפה, ברים, היסטוריה ועוד ועוד.
השכונה קרובה להכל, בהליכה רגלית מהנה.תפאורה מושלמת!!!
על גג המלון ROOFTOP בשתי קומות, עם בר פעיל בעונה, עם נוף עוצר נשימה שלא נמאס, להתחיל איתו את הבוקר עם זריחה מהממת ולסיים בו יום עמוס, בזולת השאנטי עם השקיעה הכתומה, האקרופוליס ממול, וכל אתונה נצבעת בזהוב ובכתום.
אמרתי גולות הכותרות? על הגג, בריכת ג'קוזי מהממת, עם כל הנוף סביב…שהיתה הצלה בימי הלוהטים.
הבהרה: הנחה תתקבל בהזמנה ישירה דרך מלון סול !!! לינק למלון בהמשך.
וקבלו ממני 15 אחוז הנחה, בהזמנה לכל סוויטה/חדר במלון – עד ה 1/11/21
רק תטעינו את הקוד שלי – adisha123 ברובריקה של השובר ותתקבל ההנחה: מלון סול אתונה

איזה כייף לכם!

מצרפת עוד 3 המלצות למלונות נוספים, גם הם מהמופלאים והבחורים באתונה – לבחירתכם:

MELO HOTEL לינק להזמנות בהמשך – במלון 10 חדרים, במגוון עיצובים וגדלים.בלב ליבה הפועם – בועט – מדליק של שכונת פסירי. במרחק של 200 מ’ מכיכר מונסטיראקי (Monastiraki), קרוב להכל, במרחק הליכה וטיול!!! מלון אורבני, מדליק, בכניסה יש בר ומוזיקה, נעימים ומזמינים, צוות צעיר, תמיד זמין לכל עזרה, שאלה, הזמנת מוניות ועוד ועוד.לכל חדר יש מרפסת.במלון יש רופטופ צבעוני ססגוני, עם נוף אורבני, הכי הכי שיש.
גם ל MELO HOTEL – יש לנו עבורכם קוד הנחה של 10 אחוז לשהייה בכל חדרי המלון ובנוסף שוברים לארוחת בוקר מתנה, רק תטעינו את הקוד שלי – adisha123 ברובריקה של השובר ותתקבל ההנחה!!!
ההנחה תתקבל בהזמנות דרך אתר המלון בלבד!

PAME HOUSE HOTEL
They say every long journey begins with a single step..
מה שהם אומרים, גם אני אומרת.
PAME – שני מלונות, בשתי שכונות באתונה.PAME HOUSE בשכונת פסירי, שעליה כתבתי וכנראה אמשיך לכתוב, תוססת וססגונית, צעירה ומשמחת.
במלון זה, אינטימי ומשגע, יש 20 חדרי אירוח, נוחים מאד, הכל כולל הכל, מינימליסטים בעיצוב, לכל החדרים מרפסות, פינוק שלרוב אני מקפידה שיהיו, לא משנה אם זה חורף סתיו…אביב.מכונת קפה, נטפליקס (מיידעת), מיטות, מזרונים, מצעים לבנים, מקרר קטן…דייייי רוצה שוב להיות שם!
PAME ביוונית – “Let’s go” אז יאללה בואו.
PAME HOUSE HOTEL יש לנו עבורכם קוד הנחה של 10 אחוז לשהייה בכל חדרי המלון.רק תטעינו את הקוד שלי – adisha123 ברובריקה של השובר ותתקבל ההנחה!!!
ההנחה תתקבל בהזמנות דרך אתר המלון בלבד!

PAME PARADISO
מלון pame השני, ממוקם, בלב ליבה של שכונת Exarchia היא הסוד השמור ביותר באתונה!
ממוקם מאחורי האוניברסיטה הגדולה והראשית של אתונה, שזה כבר מה שהפך אותה, לביתם של סטודנטים, אינטלקטואלים ואמנים רבים. זה בא לידי ביטוי באמנות הרחוב התוססת והגרפיטי הפזורים בה, המכסים כמעט כל סנטימטר של שטח קיר. כמה מהטברנות האתונאיות הטובות ביותר נמצאות כאן, כמו גם הברים האלטרנטיביים ביותר ומקומות המוזיקה המחתרתיים שלה. תמצאו כאן חנויות תקליטים, חנויות ספרים וחנויות מוזרות, אך זו גם שכונה המאוכלסת על ידי משפחות ואנשים מבוגרים.
זו הפעם השנייה שאני מבקרת בה, לומדת את אופייה ברב גווני ומכך את קסמה.
כך גם המלון.
PAME PARADISO HOTEL – יש לנו עבורכם קוד הנחה של 10 אחוז לשהייה בכל חדרי המלון.רק תטעינו את הקוד שלי – adisha123 ברובריקה של השובר ותתקבל ההנחה!!!
ההנחה תתקבל בהזמנות דרך אתר המלון בלבד!

מה יש לעשות באתונה?
מה אין!
לצאת לשיטוטים בשכונות, דווקא בלי מפה, כי אז יותר מתמיד מתגלים סודות קסומים

ואיך לא, השוק, הטברנות בשכונה, ממש ממש מתחת למלון

אז קודם כל לצאת לשוטט בסמטאות, ברחובות, אין מרגש מזה.גילויים חדשים, תמיד יהיו, וכאלה שלא קראתם או קיבלתם המלצות עליהם.
וברור שגם לכאלה שכן.
כמו תמיד, ממליצה בחום למצוא, סיורים מאורגנים אם כללים על העיר/שכונה, או ספציפיים, כמו סיור בדגש היסטורי, אומנות רחוב-גרפיטי, קולינריה וכל מה שלמקום יש את המיוחד שלו להציע.
ברור שלשם עפנו קודם כל.
התחברנו שוב למרינה המופלאה והצוות שלה, אלופי הסיורים הקולינריים באתונה, שבשמחה ואנרגיות מטריפות, מרינה מתאימה גם טיולים פרטיים, לפי האהבות, צרכים והעדפות.
שזה כייף גדול.
להתחבר עוד לסיורים של מרינה, בעלת המותג Greekality גם באינסטגרם
ביקשתי ממנה שתפגיש אותי עם אזור פחות מוכר, פחות 'מתוייר' עם סיפור מרתק,
עם מקומות טבעוניים חדשים, לפחות עבורי.
קיבלנו תפירת סיור משגעת, בדיוק מתאימה לכולנו.משפחה, הורים מתלהבים, מתבגרים שיש צורך קל להלהיב אותם, קצת מכל דבר, היסטוריה מאין ולאן, בכלל על האוכל היווני ובפרט על מנות אותנטיות מסורתיות, שספגנו וטעמנו אותן בטוויסט פיוז'ני וטבעוני.מה שצלח בהנאה בעיני כולם כולם.
ולכם יקרים, יש 5 אחוז הנחה, לסיורי הבוקר והערב, לעונה זו, עם הקוד ATHENSFOOD&FUN.
אצרף לינקים לסיורים:
לסיורי הערב
לסיורי היום
לכל עזרה ותאום, לגבי הסיורים, גם לפרטי, קבוצתי, משפחתי, כמו שאנחנו עשינו, שלחו לי או למרינה הודעה/מייל ונשמח לעזור.

ואם בעניין סיורים עסקיננו,
ממליצה בחום על Alternative Athens, שמספקת סיורים נפלאים באתונה, סיורי יום, סיורי לילה, סיורי הסטוריה ומיתולוגיה ועוד.

בנוסף יש את athens free tour
סיורים שונים ומגוונים שמועברים על ידי חברה צעירים חמודים ונמרצים, בחינם, אתם בוחרים את גובה הטיפ.אחלה סיורים לשלב כשאתם באתונה.

וסיור באתונה ו ב ע ב ר י ת – עם פאניה המופלאה.שתפליג אתכם קודם כל בהתאמת הסיור, בשיתוף המיתולוגיה וההיסטוריה, גרפיטיז ועוד.לדף האינסטגרם שלה: fenia

ואם בעניין סיורים עסקיננו,
ממליצה בחום על Alternative Athens, שמספקת סיורים נפלאים באתונה, סיורי יום, סיורי לילה, סיורי הסטוריה ומיתולוגיה ועוד.

בנוסף יש את athens free tour
סיורים שונים ומגוונים שמועברים על ידי חברה צעירים חמודים ונמרצים, בחינם, אתם בוחרים את גובה הטיפ.אחלה סיורים לשלב כשאתם באתונה.

וסיור באתונה ו ב ע ב ר י ת – עם פאניה המופלאה.שתפליג אתכם קודם כל בהתאמת הסיור, בשיתוף המיתולוגיה וההיסטוריה, גרפיטיז ועוד.לדף האינסטגרם שלה: fenia

ועוד משהו של לשמור ולגזור, שרותי הסעה/מוניות של ניקוס הנהדר, שתמיד עזר ושלח לנו מוניות לכל חור בעיר ומחוץ לה.וזה דף הפייסבוק שלו: ניקו הסעות

ואם בעניין סיורים עסקיננו,
ממליצה בחום על Alternative Athens, שמספקת סיורים נפלאים באתונה, סיורי יום, סיורי לילה, סיורי הסטוריה ומיתולוגיה ועוד.

בנוסף יש את athens free tour
סיורים שונים ומגוונים שמועברים על ידי חברה צעירים חמודים ונמרצים, בחינם, אתם בוחרים את גובה הטיפ.אחלה סיורים לשלב כשאתם באתונה.

וסיור באתונה ו ב ע ב ר י ת – עם פאניה המופלאה.שתפליג אתכם קודם כל בהתאמת הסיור, בשיתוף המיתולוגיה וההיסטוריה, גרפיטיז ועוד.לדף האינסטגרם שלה: fenia

ועוד משהו של לשמור ולגזור, שרותי הסעה/מוניות של ניקוס הנהדר, שתמיד עזר ושלח לנו מוניות לכל חור בעיר ומחוץ לה.וזה דף הפייסבוק שלו: ניקו הסעות

מאתונה, עברנו לריביירה האתונאית, ל 2 לילות מעבר ( שילוב עבודה…) לא הייתי מתעכבת שם, היינו צריכים זאת, מקסים שם, אבל אם כבר אז עם הפנים לאיים.
אבל זה בהחלט היווה מעבר נעים, מהימים האורבניים להמשך.
וכפי שסופר, אמצע אוגוסט, חג ביוון, כ ו ל ם , כולל כולם יוצאים לחופשה.אז השנה בנוסף להכל, האתונאים נשארו קרוב, ויצאו ומילאו את כל האיים, בעיקר הקרובים אליה.
היה מאד לא פשוט למצוא מלון או דירה ראויים.
החלטנו להרפות מהתוכניות.
ושוב, לחשב מסלול, להיפרד מהתוכניות, ולזרום עם החדש שיופיע ולבטח יפתיע.
במפגש עם אתונאיים מקומיים, לא צעירים, שמענו הרבה על אי, שמעולם לא שמענו את שמו, מאף אחד…
הייתכן???

אמרנו נה (כן) ואפחריסטו (תודה)
וקיבלנו המלצה אחת על מלון מיוחד במינו…
בתפילה שנמצא לנו מקום, חדר, נעים, ועל השאר נשמח ועל השאר נתענג, בפשטות ויופי נפלא.
הפלגנו לאי, קאה.
שעה מאתונה.היה סוער, רוחות אוגוסט בים האגאי, זה לא עניין של מה בכך.התמונות מספרות אמת סוערת.
מכיוון שהיינו בריביירה, היה נוח יותר, לקחת פריי – מעבורת מנמל לאבריו, שממנו יוצאות המעברות לקאה ( TZIA).
תוך כדי, קראנו על האי, למדנו אותו קצת, וקיבלנו, אישור, לחדר במלון על הים, ל 3 לילות.
זהו זה מה שהיה.
ההגעה היתה מרהיבה.כבר מרחוק, אפשר היה להרגיש משהו אחר ושונה באווירה.
הנמל מקסים.
הים, המים, כחולים כחולים.
האי מעט מדברי.
חום אוגוסט, צורב בעור.
הצלחנו למצוא די במהירות מונית שתיקח אותנו לצד השני של האי.
נהגת המונית, מקסימה, קיבלה את פנינו, בחום ושמחה, שהסתבר בהמשך, מנת חלקם של תושבי האי.
המכונה אי השלווה – PEACEFUL.
האי כאמור, פחות מוכר, מה זה פחות, מאד לא, בקיצור.מה שכן, הוא אהוב מאד על היוונים והאתונאיים.הוא אחד צהאיים הקיקלאדיים בים האגאי ביוון.מרכז האי, לוליס, גבוה מעל האי, חול משגע בהרבה מן החופים, אנשים מקסימים, שלווה, חופים מהממים, מים צלולים, שקט וכל כך יפה.
קצת מדברי, האי עצמו, בצבעי כתום וחום, לצד כחול טורקיז של מי הים, יוצר מראה מרנין ומיוחד.
מעט מכוניות, 3000 תושבים בכל האי, מסתבר, שכולם מכירים את כולם.זה חלק מהמיוחד באי.כך סיפרה הנהגת, אנחנו כמו משפחה גדולה.מכירים, תומכים, עוזרים וחוגגים יחד.
התחושה היא, שהגענו למקום, שהקדמה לא פרצה בו עדיין, התיירות ישנה, בעיקר מקומית.לא הרבה מלונות.
ומה שיש, משתלב עם הטבע, עם ההרריות, המפרצים, של האי.
אתם כל כך חייבים, להכנס לאינסטגרם שלי, להייליטס, ולהציץ בתמונות ובסירטונים שהעלתי שם, ולו רק להבין, להרגיש ולהנות מהיופי והפשטות.

חייבת לכתוב כמה מילים, על הפריי, על ההפלגות, לאיים וביניהם.
עבורי זה היה חדש, להכיר וללמוד את הקלות והפשטות, של ההפלגות בין האיים.
יש בזה קסם, יופי והרבה התרגשות.
עם רכב או בלעדיו.
להבין שזה חלק מאורח חיים של המקומיים.
מזמינים כרטיסים, עולים להפלגה, יורדים באי, הרכב נשאר ומשרת, נוח, ותכלס הכרחי, אם רוצים לטייל ולהכיר את האיים.
בקאה טיילנו הרבה ברגל, מחוף לחוף, מטברנה לטברנה, על הכביש, לצידו, מעט מכוניות, שקט מופתי, הכרנו את הצד שבו היה המלון שלנו.
אם לא הגעתם עם רכב, שווה להשכיר ליום או יומיים ולטייל בעיירות הקסומות, במיפרצונים, היפיהפיים, לפגוש את התושבים, לעבור בין הבתים, החוות, עם הגידולים המקומיים.
הצלחנו לקבל חדר, במלון שרצינו, מלון בוטיק, מטרים מהחוף, לדעתי החוף המדהים ביותר באי.מכל הסיבות, החול, המים, המפרץ מוגן ושקט ויש אזורים רדודים, החוף מוגן בסלעים גבוהים מפני הרוח.יש טברנה חמודה, בר, כסאות נוח ותכלס כל מה שצריך…ארוחות בוקר חביבות, יש לעדכן לגבי הצרכים, ביקשתי הרבה ירקות, פירות, אופציות טבעוניות וכו.רצוי מאד לעשות זאת מראש.כדי שיהיה מספיק זמן להשיג את הדברים.בכל זאת יש צורך לצאת לעיירה המרכזית…
אהבתי את עיצוב החדרים, סגנון מערות, פשוט ונעים.בריכת ג'קוזי במרפסת הקדמית, עם כל הנוף נפרש קדימה.
Anamar Kea Boutique

עוד כמה מילים על האוכל.
נראה שאין הרבה מה להוסיף, על האוכל המקומי.בפשטותו.במנות המוכרות, המקומיות, העונתיות.
לכולם תמיד היה מה לאכול.
לטבעונים שבינינו – ממנות השעועית המבושלת – גיגנדס, לפאבה – החומוס היווני, עשוי אפונה צהובה, ממולאים אם עגבניות או פלפלים לרוב שניהם ועוד לצד תפוחי אדמה שמתבשלים יחד ברוטב – ימיסטה, לסלטים טריים, עלים מאודים – לפי העונה, ירקות מאודים, מטוגנים ועוד.לא היה חסר לרגע כלום.
קצת קנאה קלה פה ושם, על סלט יווני…
גם את זה פתרנו…אההה וגם לקציצות קישואים…
תמשיכו איתי

האי הבא, איך לא,
פ א ר ו ס !
לפארוס אפשר להגיע בטיסה.לא ישירה.לעת עתה.שדה תעופה חדש ניבנה, תוך 3 שנים, זו התוכנית, ניתן יהיה לטוס ישירות לאי.מה שבטח יביא איתו שינויים לאי…אם לטובה או פחות.
חזרתי מאוהבת.
שוב.
יוון זו יוון.מבחינתי, כל חופשה להעביר בה, באיים, בערים, בכפרים.
פארוס משגעת.
עם הכפרים והבתים הלבנים, עם חופים מטורפים, עם כרמים, מטעים, גידולים מקומיים, ייקבים, תושבים פאריאנים שמחים ואדיבים.

פארוס – שוות הגעה.
טיפהל'ה מסורבלת ההגעה אליה, אבל שווה גם שווה.
לפארוס מגיעים דרך עיר הנמל פארקיה, העיר הגדולה באי, עתיקה, עם קסם מיוחד לה, בתים בלבן כחול, סמטאות קסומות, כנסיה עתיקה, טברנות, חנויות ועוד.
מהווה מרכז, להרבה שירותים, שתיירים זקוקים להם.
קודם לכל – לשם נסעתי, כדי 'לעשות שוק', להצטייד בירקות ופירות, מהחקלאים באי, תוצרת טרייה, מקומית, שאותי זה הכי מרגש בעולם.
להריח עגבניה עם אדמה, פלפלים בצורות וצבעים, לא כי הינדסו, כי ככה הם גדלים, אשכולות ענבים, שלא נראים הכי יפים, אך הכי הכי טעימים שיש, מלונים מתוקים, אבטיחים, מלפפונים, קישואים – שכל כך התגעגעתי, לקישואים הבהירים, הקטנים, ואיך שלא…תאנים.
גם מרכזי רפואה, בדיקות קורונה, מאפיות, זה שם.
אפילו גלידה טבעונית מצאתי שם…

ויש את הכפר הלבן – כפר הדייגים – נאוסה.
אין הרבה מה לכתוב, רק לכו, להאבד שם בסמטאות.
לכו לטעום אוכל מפנק בטברנות.
זה לטעום אווירה.
יש מגוון רב, ולא רק של אוכל מקומי.בתי קפה מדליקים בדגש על מנות פיוז'ן, על אוכל בריא, אפילו סושי מצאתי שם.
קבלו כמה המלצות חמודות מאד.
FOTIS ALL DAY BAR בית קפה קסם, על הים, בנאוסה, עם אוכל ומנות כייפיות, ארוחות בוקר ואפילו כמה אופציות טבעוניות.
טברנה קטנה, מפורסמת וידועה, נעימה, עם תפריט מצומצם אך מדוייק – פלייה אגורה שמה
יש תור, אך כייפית ושווה.
עוד בית קפה חמוד עם אוריינטציה בריאותית Sousouro Cafe/Bar

פארוס – כבר שנים תקועה לי אי שם במוח האחורי.
וכמה מופלא שהיא השתחררה לה ונהייתה לה.
באי יש עיירות, כפרים, חופים, תצפיות, חוות, מלונות, וילות, ריזורטים, כרמים, ייקבים ועוד ועוד.
זורקת שמות – פארקייה, אמבלס, אליקי, לוגראס, לפקאס, סנטה מריה, גולדן ביץ'…קחו רכב, אם טרם, ושימו לכם נעץ על מפת האי וצאו לכם לדרך.
ואנחנו, זכינו מההפקר, ההפקר של מידל אוף אוגוסט, מידל אוף קורונה, מידל העונה…
בעזרת סיגל – מסודות פארוס שאליה התחברנו כדי שתציל אותנו ותעזור לנו למצוא, בתוך כל האין, התפוס, העמוס…מקום לא פחות ממושלם, למרות כל הסלעים שבדרך…
סיגל תופרת חופשות בוטיק, בול בול מה שחלמתם.זה האינסטגרם של סודות פארוס:
paros_secrets
זכינו בבית, על החוף, לדעתי באחד האזורים הקסומים של פארוס.
אחד החופים המיוחדים והיפים ביותר באי פארוס, מדובר בחוף חולי רדוד עם מי טורקיז נקיים וצלולים שלצידו סלעים חלקים ענקיים לבנים, סוג של פסלים, יצורים, חיות, היוצרים מפרצונים חבויים בהם תוכלו לזכות בפיסת חוף פרטית משלכם,
קולמביטריס colymbithres – שמו.
פה מצאנו שקט, שלווה, רוגע שכל כך התגעגענו אליהם והיינו זקוקים להם – מי לא???
לפה חובה להגיע לחופשה של ממש.לתת זמן לאי הזה ולאזור זה בפרט.
לתבל במעט אקשיין, או מסעדה כייפית, קופצים עם הרכב או עם הסירות המשגעות, שרות סירות, מחוף לחוף, סירות פיראטים שהן לכשעצמן חוויה, לאחד הכפרים, מבלים, נהנים וחוזרים לשלווה שלכם.
החוף הוא פנינה.אחד החופים המיוחדים שהייתי בהם.חוף חולי, עם סלעים לבנים, חלקים, ענקיים, שיצרו ועדיין, מפרצונים מיני מיני, בין לבין, עם מים בצבע, טורקיז מתחלף, וכל מפרצון כזה הוא פינת סוד אינטימית ומיוחדת, להיות בה, אם על הבוקר, עם הזריחה, לפתוח שם, איך לא, את היום, או באמצע היום, להנות מהשמש, כשאתם תופסים סלע נוח, להשתזף עליו או לסגור את הערב, עם השקיעה.
מעל החוף, יש מספר טברנות, הפתוחות לכל אורך היום והערב, מציעות אוכל מקומי, יווני, אותנטי.
אגלה לכם סוד קטן, 3 ימים לקח לי לצאת משם…
למה? כי מצאנו לנו בית.אחרי שבועיים של מלונות, מעברים, מעבורות, מוניות, מה לא,
מצאה לנו, סיגל, בית קטן, שקט מכל ההמולה, פסיעות מהחוף, שהוא כמעט פרטי…מסביב חווה חקלאית, שכונה קטנה ושקטה, כרם, זיתים, תאנים, עשבי תבלין…
מה שמביא איתו, להתחבר ללוקל לייף, לקיימות, לגידולים המקומיים, אפילו לבשל לעצמינו את האוכל, עם כל התוצרת המפנקת.
זמן שמאפשר ומתאפשר.ללמוד לבשל מנשים מקומיות, את האוכל הכי אותנטי שניתן.
להתחבר למקום, לאנשים, לקצב, לטבע, לים, ליבשה.זה זה.
אתם יודעים מה זה לקטוף ענבים בזריחה? לבשל עם מריה היווניה את האוכל ליום הבא?
וזה הרגע לשתף אתכם גם, בטיולי בוטיק, מופלאים, כן כן, לא פחות, של כמה ימים, שיש בהם הכל מהכל, לאכול את פארוס, את ההילייטס שלה, להתארח במלונות מובחרים ומשובחים, מתוכננים לתחילת העונה הבאה עלינו לטובה…רק עוד קצת.
ואיך אתם עם שייט? חולים על זה או חולים מזה? אם כן זו הכתובת, דובי מ
bear_sailing_world שיתאים עבורכם הפלגה מופלאה!!!
בואו בואו, באינסטגרם שמתי לא מעט סרטונים, תמונות, המלצות, תיוגים – יש הייליטס!!!
אינסטגרם שלי.

ועוד קצת פארוס, איפה מתארחים? מלונות? דירות? airbnb?
יש הכל מהכל.על החוף, קרוב, פזורים באי.
קבלו כמה המלצות, שקיבלתי ובדקתי לקראת:

Mythic Exclusive Retreat, Adults Only

Lilly Residence-Sea View Suites, Adults Only

Sunset View Hotel

Yades Suites – Apartments & Spa מלון דירות

Stelia Mare Boutique Hotel

Saint Andrea Seaside Resort

טבע ונופים, היסטוריה, עיר, איים, ים, חופים, מפגש תרבותי, יין משובח ואיך לא, אוכל, אוכל מחבר ומקרב לבבות.
אוכל מקומי, אותנטי.הכי שיש.
אותנטי, לא רק כי זה האוכל, הפשוט, המוכר, דורות דורות, אלא ששומרים על דרכי ההכנה, על השימוש המיטיב עם חומרי הגלם המקומיים.
ככה וכמה נהנתי והתרגשתי, להיות עם אישה יווניה, איתה יחד במטבח.
ללא שפה, הרבה פנטומימה, סבלנות, ופשוט להצטרף בשקט ובכיבוד, למה שהיא עושה.
וכן, יש רק דרך אחת.
היא הדרך האותנטית.
מריה ואני במטבח.

ממולאים יוונים – גמיסטה – יאמיסטה

קראו קודם את כל ההסברים, כך תוכלו לתכנן את הכמויות, אבל, בתכל'ס, אם מכינים, איך לא…שתי תבניות ענק של ממולאים

המתכון:
המצרכים:

עגבניות גדולות, עם שוליים עבות, אדומות, בשלות
פלפלים ירוקים כהים בגודל ובגובה בעיקר כמו העגבניות
אורז עגול
בצלים לבנים
פטרוזיליה – בערך כוס וחצי
נענע טריה ומיובשת – כוס
מעט סוכר
מעט פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
הרבה שמן זית
תפוחי אדמה

אופן ההכנה:
בגדול מה שמריה לימדה, כדי לחשב כמויות ומנות, יש צורך בכף גדושה מאד של אורז (זה בעצם כמו 2 כפות) לממולא אחד.מנה לאחד, זה שני ממולאים, מזה ומזה.
ל 13-15 ממולאים, יהיה צורך ב 4 בצלים גדולים קצוצים דק דק, ו 2 כפות אורז לממולא.
כל בישול מתחיל מאידוי בצל.לא מטגנים בכלל.מבשלים, בישול ארוך ואיטי את הבצלים עם מעט מים, עד שהם רכים רכים ושקופים.
בינתיים, מרוקנים, את תוכן הירקות, בעדינות.מריה עשתה זאת עם כף, בעדינות, לא לפגוע בקירות הירקות, בעיקר בעגבניות.לפזר מעט סוכר בכל עגבניה מרוקנת.
לשמור כמובן את התוכן של העגבניות, בקערה גדולה, וכן כובע של כל ירק.
לקצוץ פטרוזיליה ונענע, דק דק.להוסיף לבצל המאודה, רק כשהוא מוכן.לערבב ולסגור את האש.
לטחון בעזרת בלנדר יד (סטיק) או בפודפרוססור את תוכן העגבניות, להשאיר מעט חתיכות, לא טחינה מלאה.
מעבירים את העגבניות הטחונות, לסיר עם הבצל והירוקים.מוסיפים את האורז, לפי מס' מנות.
מתבלים בנענע יבשה (2 כפות פחות או יותר – לא חובה) מלח ובפלפל.לטעום.להוסיף 1/3 כוס שמן זית.לערבב.
למלא את הירקות עם המילוי, בערך 2 כפות אורז והשאר נוזלים.לא למלא עד הסוף.האורז העגול, זקוק לזמן ומקום, כדי להתרכך.
לארגן את הממולאים בתבנית/תבניות פיירקס נוחות.או סירים שטוחים יחסית.
לשלב מחצית הכמות עם העגבניות ומחצית מהפלפלים.להשאיר מקום לתפוחי אדמה.לפזר מעל כל ממולא, כשהוא פתוח, מעט פירורי לחם.
לקלוף תפוחי אדמה, כמה? תלוי כמה אוהבים ( הם יוצאים משגעים, עם כל הרוטב…), לפזר בין הממולאים.
מעל לפזר את נוזלי המילוי, כל מה שנותר בסיר, אחרי שהשתמשנו באורז ובחתיכות העגבניות.לוודא שכל ממולא מכוסה בכובע שלו.
לטפטף שמן זית ב נ די ב ו ת , זה עושה את כל ההבדל.
לחמם תנור ל 190 מעלות, לכסות את התבניות, לאפות עד שתפוחי האדמה רכים והארז רך.לתת להם את הזמן.

הכי פשוט, הכי טעים, ועם סודות הטעם היווני…
תהנו

לעוד תמונות, סרטונים, חוויות מהחופשה, בהייליטס באינסטוש שלי: עדיסטוש

ברור שברור, שמתכון, שהוא גם וגם וגם, תמיד נחוץ, כדי להשלים כל מה שצריך, כולל חלבון מהצומח, איכותי ומשבח (משמח)!ומי אמר שלטבעוני המצוי, יוון לא קלה לו?
גיגנדס פלאקי, שעועית ענקית עם תוספות משגעות, הכל נאפה יחד לכלל תבשיל משגע בתנור.

מתקבלת תבנית פיירקס גדולה ומשובחה, ניתן להקפיא!!! יתרון ענק

למתכון:
המצרכים:
500 גרם שעועית ענק – לבנה (לימה/בויבס/בובעס)
3 בצלים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
6 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
2 כוסות תרד ( אפשקרקפוא)
6 עגבניות אדומות גדולות מתוקות טחונות
2 כוסות מיץ עגבניות סמיך (יש למצוא בצנצנות זכוכית)
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע טרייה
1 כף אורגנו מיובש
מלח/פלפל
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית
מים

אופן ההכנה:
להשרות את השעועית, לפחות ללילה, עדיף יממה, עם החלפת מים תוך כדי.
לשטוף, לבשל בסיר גדול עם הרבה מים, עד לריכוך קל.
יש המשך אפייה בתנור.
במקביל, להכין שוב את הבצלים, באידוי, כמו במתכון הממולאים.
כשהשעועית מוכנה, להעביר לתבנית פיירקס נוחה וגדולה.להוסיף את כל המצרכים, ללא תוספת מים ושמן זית.לערבב היטב ולשטח יפה.
לטעום את הרוטב, אם מספיק מתובל וטעים.
יש צורך בכמות טובה ויחסית גדולה של נוזלים בתבשיל.השעועית מתחילה להתרכך וכן הגזרים.
כמעט בגובה תכולת התבנית.אם יש צורך, זה הזמן להוסיף מים.לערבב שוב.לפזר את שמן הזית מעל.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לכסות היטב את התבנית ולאפות עד שהשעועית מאד רכה ונימוחה ועדיין חשוב שיוותרו נוזלים סמיכים בתבשיל.
האפייה לוקחת שעה וחצי עד שעתיים.ניתן להוסיף מים תוך כדי האפייה אם נראה שצריך.
כשהכל רך, מריח משגע, הרוטב סמיך, טעים, זה מוכן!