כרובית שלמה – ממולאת בכל טוב, טבעונית, מוגשת עם רוטב קארי פיקנטי
למתכון:
המצרכים:
1 ראש כרובית טרי, צחור ויפה, להוריד עלים ולחתוך את הבסיס
1 חבילת טופו מפורר דק דק / 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות ורכות / 2 כוסות פטריות שמפיניון קצוצות דק + 1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פלפל אדום מתוק קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה/בזיליקום/כוסברה קצוצים, אחד מהם, או מיקס שלהם
תבלינים: כוסברה טחונה, פפריקה מתוקה, צ'ילי, כורכום, בהרט, מלח עשבים/הימלאיה.1/2 כפית מכל אחד, צ'ילי לפי אהבתכם
2 כפות רוטב סויה
1 כף רסק עגבניות
שמן זית לטיגון ולציפוי הכרובית
כף וחצי קמח טפיוקה/אורז/קורנפלור + 1/4 כוס מים
להברשת הכרובית:1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה/קמח אורז, 1/3 כוס מים, 2 כפות שמן זית, 1 כפית כורכום, 1 כפית מלח עשבים, 1 כף טחינה
אופן ההכנה:
להשרות את הכרובית בהרבה מים וכף מלח.
לשטוף ולבשל עד שהכרובית רכה מעט מעט, עדיין יציבה מאד ולא מתפרקת.
לסנן ולקררה היטב.
במקביל לטגן במחבת, את הבצל, השום, הפלפל, עד שרכים ומעט זהובים.להוסיף את הטופו המפורר ולהמשיך לפוררו עם מזלג במחבת או את העדשים או את האופציה השלישית, פטריות ואגוזים, לטגן יחד עד שהכל זהוב, לתבל, להוסיף רסק עגבניות, סויה, שיהיה טעים ומתובל חזק ובטעמים דומיננטים.לטעום.להוסיף את תערובת הקורנפלור והמים למחבת, לערבב היטב, התערובת יוצרת מעין דבק לכל המילוי.לטגן עוד 2 דקות ולהוריד מהאש.לקרר את המילוי.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
לרפד תבנית בנייר אפייה.
להפוך את הכרובית, מעל נייר האפייה, לפשק מעט וליצור בעדינות מרווחים ומקום למילוי, בין הפרחים.חשוב שכל כמות המילוי תשולב בכרובית.תציצו בתמונות.
להכין תערובת של 1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה/קמח אורז, 1/3 כוס מים, 2 כפות שמן זית, 1 כפית כורכום, 1 כפית מלח עשבים, 1 כף טחינה.להבריש את הכרובית היטב ולהכניס לצלייה בתנור עד שהיא זהובה ופריכה.בערך שעה ו10 דקות.
רוטב קארי להגשה: בסיר, עם כפית שמן קוקוס/זית, להוסיף 1 כפית כורכום, 1/2 כפית כוסברה טחונה, 1/2 כפית כמון, מעט צ'ילי, 1 כפית תבלין קארי, מלח לפי הטעם, לערבב ולטגן 2 דקות עד שמפיץ ריח נפלא, להוסיף 1 כוס קרם קוקוס.לערבב היטב, לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהגיש על ועם הכרובית הצלויה.
שסעי
תודה, עדי.נראה טעים ויצירתי. מתכוונת להכין.
תודה, תהני💚