לביבות כרובית טבעוניות סופר מזינות – עשויות מ 2 מרכיבים!!! ללא גלוטן, אפויות בתנור
ימי החנוכה, חנוכה יקירתינו,
ולימים בכלל,
חול שבת או כל חג.
לביבות, הן סוג של חטיף, אם הן כמו שצריך שלביבות תהיינה,
אז הן חטיף נחטף.
אלו שייכות לז'אנר, של הבריא,
של הבריאותיסטיות – כמו שמכנים הילדים שלי…
עשויות מ 2 מרכיבים בלבד,
זה לכשעצמו, מטורף,
שוב,
מתכון שמדגים את האי נדרשות בביצים לשם הדבקה ואיחוד המרכיבים.
הן הכי הכי מזינות, טעימות, רכות, מפוצצות חלבון מהצומח, עם מעט שמן רק כדי שיקבלו מעט מעטה פריך וזהוב.גם הוא לא חובה.
הן ללא קמחים למינהם,
הן ללא גלוטן,
והן מטריפות.
ממש.
כמה נפלא שאין מכשולים,
גם בתחום הלביבות/קציצות הטבעוניות.
יש מבחר נאה, לא קטן, אפילו משובח,
ל'דבקים' שווים מהצומח.
אלו הלביבות, יכולות לבוא בקטן וחמוד,
או לחילופין כלביבה גדולה יותר,
שמחליקה באושר לתוך פיתה מכוסמין מלא, מרוחה 'גבינת אגוזים מתובלת',
בתוספת עלים ירוקים, פרוסות עגבניה מתקתקה…
ויש ארוחה!!!
מה ארוחה, חגיגה!
לביבות כרובית טבעוניות סופר מזינות – עשויות מ 2 מרכיבים!!! ללא גלוטן, אפויות בתנור…
2 מרכיבים,
קלטתם?
2,
השאר לבחירתכם.
רק עבור תיבול וצבע.
מה שנקרא האקססוריז.
תכינו אותם,
כבר, אין מה לחכות לחג,
כי כל יום הוא יום חג,
אם רק נסכים לראות את היום, את אתמול, את מחר, ככזה!
תהנו מאד!
לביבות כרובית טבעוניות סופר מזינות – עשויות מ 2 מרכיבים!!! ללא גלוטן, אפויות בתנור
המתכון:
המצרכים:
1 כרובית – קטנה, טרייה, צחורה
1 חבילת טופו מוצק
תבלינים: מלח עשבים, פלפל לבן, אבקת שום, כורכום.
1 כוס עשבי תיבול, קצוצים דק, אם תרצו שהלביבות תהיינה ירקרקות (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
אופן ההכנה:
לבשל את הכרובית עד ריכוך.
להעביר לקירור בתוך מסננת! חשוב, לניקוז הנוזלים.
להעביר את הכרובית לקערה גדולה, את הטופו, כשהוא שטוף ומיובש מנוזלים,
לטחון בפודפרוססור או בסטיק.
שישארו גושים קטנים וחלק מהעיסה שתיהיה חלקה.
להוסיף את עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים.
לערבב עם כף.
לטעום!!! להוסיף אם צריך קצת מהתבלינים שברשימה.
לתת לעיסה לעמוד ולהתייצב מעט.
לחמם תנור ל 210 מעלות.
לרפד תבנית בנייר אפייה.
לשמן אותו מעט.
ללבב לביבות בגודל שתבחרו.
טוב טוב, בידיים משומנות ולחות.
להדק היטב ולעצב את הצורה.
להניח בתבנית.
לרסס/להבריש/לטפטף מעט שמן זית מעל כל לביבה.
ניתן לפזר מעט שומשום מלא/שחור.
להכניס לאפייה, עד הזהבה והתייצבות.
זמן האפייה מאד משתנה, בהתאם לגודלן ולתנור כמובן.
להוציא ולתת זמן התייצבות בחוץ.
להגיש עם יוגורט סויה, מתובל!
אל תשכחו,
ברור שלהכין,
לצלם,
לטעום,
להתאהב,
לשתף משפחה וחברים,
ולשלוח אלי או לתייג אותי!!!
הכי כייף שככה!
מחכה לכם גם פה: עדיסטוש