מאטאר פאניר טבעוני, יותר נכון punjabi matar paneer מנה הודית, מתובלת, ארומטית, עשירה וטעימה – שכולם אוהבים

מאטאר פאניר טבעוני, יותר נכון punjabi matar paneer מנה הודית, מתובלת, ארומטית, עשירה וטעימה – שכולם אוהבים
געגועי להודו, מושכים אותי לשם,
למסעדה ההודית האהובה עליינו בשכונה
ואיך לא, פשוט למטבח שלי.
שאלתי הבוקר את הילדים, לפני בית ספר, מה לעשות, כן כן,
סוכות נחגג ומצויין בסופי השבוע, שהיה ושיהיה,
מה להיום?
למה אתם מתגעגעים?
החזירו לי 'למה את'?
להודו, כשזה כבר זורם שם עמוק, בדם, בזכרונות, בטעמים…

הם הציעו 'פאלאק פאניר', הצעתי את בן דודו.
ההד של הקטנה בחדר המדרגות…אבל ח ר י ף !!!
מאכל אהוב, פשוט, עם כל הטעמים שמתמרכזים, לטעם אחד, געגוע.
נשארו לי מעט מדי תבלינים, סימן לסימן יסומן.

אצליינו הסתיו כבר כאן,
הלילות קרים, הלילה היינו על 0 מעלות, ביום מעט מתחמם, גם הגוף כבר מבקש אוכל חמים, תבלינים מחממים
ובכלל לעלות טמפרטורות מבפנים, כשבחוץ הן פחות מפנקות.
באמצע הלילה קמתי לכסות את כולם, יצאתי למרפסת, לפגוש קצת ירח,
עטופה בשל ענק,
קפואה,
בתפילה ניגשתי לחימום 'שהדליקו שהדליקו שהדליקו' את החימום המרכזי…

חימום דולק, בבית נעים.
יצאתי לרוץ, עוד אופצית חימום מצויינת ויאללה למטבח.
אני מאד אוהבת להכין את הפאניר הביתי, היום לא היה לי זמן, היה טופו, טרי, שהכנתי לפני יומיים.
הלכתי על מתכונת מהירה, תוך 20 דקות והיתה ארוחה.
לא מכירים את גבינת הפאניר הטבעונית, המשגעת שאני מכינה???
כנסו לקישור, שווה כל מאמץ, רק דורשת קצת זמן והערכות.
ארוחה מצויינת, מלאה, עשירה, עשירה במנת חלבון צמחי, איכותי, מינרלים וויטמינים.
עשירה בטעמים.כולם כולל כולם, אוהבים אותה!
הרוטב המשגע, שעוטף את קוביות הטופו הצרוב, את אפונת הגינה הטרייה, פיקנטי, מעניין, מיוחד, צבעוני,
נסו, נסו!
בצ'יק יש ארוחה.

לצד המאטאר פאניר, תכינו צ'אפטי או הגישו עם אורז בסמטי, אפילו קינואה הולכת פה יופי.
ויתרתי על זו ועל זה, קערית צבעונית ורייחנית, כזו בשבילי היא ארוחה!
עם חיוך, שמחה ואפילו קורטוב התרגשות,
בקרוב אנחנו שוב, שם.

מאטאר פאניר טבעוני – מנה הודית, מתובלת, ארומטית, עשירה וטעימה – שכולם אוהבים

המתכון:
המצרכים:
1 וחצי  כפות שמן (אני משתמשת בשמן זית או קוקוס)
1 כפית זרעי כמון שלמים
1/2 כפית זרעי כוסברה
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
3 שיני שום כתושות
1/3 פלפל צ'ילי טרי קצוץ ללא גרעינים (אופציונלי)
1/2 1 כוסות עגבניות אדומות ורכות, קצוצות
200 גרם טופו יציב, חתוך לקוביות
1 1/2 כוסות אפונה ירוקה טריה מופשרת
1/2 כפית כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית גראם מסאללה
מעט מלח
1 כפית סילאו טבעי
1 כוס מים
עלי כוסברה להגשה
אופן ההכנה:


לחמם בסיר איכותי, לא נדבק, כף שמן, לטגן מעט את זרעי הכמון, הכוסברה, עד שריח נפלא עולה, להוסיף ג'ינג'ר, שום כתושים, צ'ילי, לטגן מעט ולהוסיף את הבצל, עד שהבצל רך ושקוף.לתבל במלח.להוסיף את קוביות העגבניות, לבשל יחד עד שהן רכות.להעביר לקערית/מיכל בלנדר, לטחון למחית חלקה.בזהירות, חם!
לאותו הסיר להוסיף 1/2 כפית שמן ולהזהיב את קוביות הטופו, להוציא לקערה.
להחזיר לאש, להוסיף את מחצית כפית השמן שנותרה, לסיר, לצרף את תערובת העגבניות שטחנו, לערבב היטב, עד שהתערובת מסמיכה, הנוזלים מתאדים.זה לוקח כמה דקות.לצרף את התבלינים, לערבב ולבשל יחד כמה דקות.
להוסיף 1 כוס מים, לערבב היטב, התחתית סמיכה יותר.לטעום, לתקן טעמים ולהוסיף את האפונה וקוביות הטופו הצרובות, לערבב בעדינות, לבשל יחד 5 דקות ולהגיש!
כוסברה קצוצה מעל, לצד אורז, עם לחם הודי, מחכה שתחזרו לספר לי איך יצא!!!

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'