מאפה שכבות איטלקי – טבעוני, של פרוסות חצילים, קישואים ועגבניות, משגע!

מאפה שכבות איטלקי – טבעוני, של פרוסות חצילים, קישואים ועגבניות, משגע!
מוש מוש תמיד, ומושלם לקיץ, גם כי הירקות נפלאים עכשיו, גם כי זו מנה שתענוג להנות ממנה חמה ועוד יותר כשהיא קרה.יכולה לנוח לה במקרר, לספוג טעמים, בתוספת הררי ירוקים בסלט ועגבניות שרי מתוקות ואדומות, מעט בלסמי מוצלח והרי ארוחה קלה, נטולת גלוטן, קלילה, שזורת טעמים, ריחות, במראה של 'מושקעת'…

קצת איטלקי, מעט צרפתי, שמה על הגבול.
הבן שלי מאד אוהב כותרות, שמות, הגדרות, בעיקר בתחום האוכל.
אם למנה שם אסיאתי, הוא בעיניים עצומות,
אם איטליאנו, בשמחה,
על צרפתית בכלל,
על ישראלית בגעגוע.

שילוב של חציל, קישוא/זוקיני, עגבניה, מלאן טימין טרי, שמן זית, הוא המנצח!
בנוסף הרוטב הקרמי, הקטיפתי, לוקח את המאפה לאזור אחר וחדש,
האמת אין לי שם עבורו.
אולי ניצוח משולב טעמים של אימוש אדמה.

מי אמר שאי אפשר לשבוע ממנה גדושה של ירקות?
הקיץ מביא איתו את ההוכחה, כשחם ולח, אין כמו ארוחות מבוססות ירקות.טריים, אפויים, מוקפצים, מאודים.
הגוף דורש את מה שעשיר במים, שמתעכל בקלות, שממנו ניתן לקבל אנרגיה, שאיתו ניתן להרגיש שובע,
ללא תחושת הכבדות, שמותירה אותנו מותשים כפליים.

צליה מהירה בגריל התנור, של כל הירקות, הרכבה שלהם, רוטב מפנק בין השכבות ומעל המאפה, צליה נוספת ויש!
ממליצה להכין כמות כפולה.טעים טעים! משתלב בארוחה גדולה, בארוחה קטנה, בסנדוויצ'ים, כתוספת…
רוטב הקטיפה הזה, מטריף ברמות על, שילוב העגבניות וקרם השקדים, עם התיבול המתבקש,
זה ללקק ת'אצבעות, נסו נסו,
גם את המחבת, מי אמר לא יפה ככה…
וכן, הבן שלי אכל ממנה ונהנה!




השינוי שנידרש, כדי להבין ולקבל, את עושר האפשרויות שניתן ליצור מנות טבעוניות מהממות, הוא אפשרי.
נכון, ההקרמה היא לא עם מוצרלה, לא עם שמנת מתוקה,
ההקרמה היא בעזרת מצרכים פשוטים, זמינים, שאיתם ניתן להגיע לתוצאות משגעות, מרגשות, טעימות, יפות, בריאות ומזינות!!!
ת'כלס זה זה!
זו הפואנטה!
שיקשוק של הראש, שיקשוק ההרגלים ויאללה למטבח!
זוכרים את הלזניה המהממה? מוקרמת גם היא ברוטב בשמל משגעעעע, תציצו, כדאי!!!

מאפה שכבות איטלקי – טבעוני, של פרוסות חצילים, קישואים ועגבניות, משגע!
המתכון:
המצרכים:
למאפה –
2 חצילים קטנים ומוצקים
3 קישואים מוצקים וטריים
4 עגבניות בשלות ואדומות
2 בצלים סגולים קטנים
1/4 כוס עלי טימין טריים
מלח
שמן זית להברשה
לרוטב –
5 עגבניות בשלות ואדומות
3 כפות רסק עגבניות אורגני, אופציונלי
1 כפית סילאן טבעי
2 שיני שום
1/4 כוס עלי טימין טריים
מלח, לפי הטעם
13 כוס שקדיה (חמאת שקדים)
אופן ההכנה: לחמם את התנור למצב גריל.
לפרוס הירקות לעיגולים, בערך 3/4 ס"מ העובי, להבריש בשמן זית, מעט מלח ומעט עלי טימין ולצלייה בתנור, עד ריכוך והזהבה.לצלות בשני הצדדים.
להכין את הרוטב, לטחון את כל המצרכים, לטעום ולתקן טעמים, אולי יהיה צורך להוסיף מעט מים.
לחמם שוב את התנור, 210 מעלות.
בתבנית/מחבת מתאימה לתנור, לשמן עם מעט שמן זית.לסדר פרוסות חציל, קישואים, עגבניות, בצל ורוטב וכך הלאה.ממליצה לסיים בשכבת חצילים, שהיא תהייה העליונה עם רוטב.לפזר מעל השכבות עלי טימין, בכל המאפה.לטפטף שמן זית על כל המאפה ולהכניס לאפייה בתנור, 210 מעלות, ל 40 דקות.עד שמזהיב, מריח מטריף.
ב ת א ב ו ן !

עדי היקרה תודה על המאכלים המדהימים !!! הכנסת לנו הרבה טעם ויופי לחיים:)
שאלה קטנה, במה כדאי להחליף את הקישואים , יש אצלינו מתנגדי קישואים בבית:/-
תודה,
חגית
בשמחה חגית! שמחה שכך! לוותר על הקישואים, להשאר עם השאר או לבחור ירקות אחרים ואפילו פרוסות טופו דקות.
עדי מנה מושלמת תודה רבה
כל המתכונים שלך נהדרים
תודה אנה יקרה!תהני!
היי עדי,
מה דעתך על הוספת פטריות יער שכבות היקרות? ותודה על מתכונים נהדרים שלך.
הי הי נטע, אפשרי בהחלט, לי, זה פחות מתחבר בטעמים, עם כלל המאפה…אבל בהחלט כל אחד וטעמו.בשמחה רבה ותודה גם לך.
משגע!!!
תודה על המתכון. ניראה מדהים ומתאים בול לקיץ. ניתן להחליף את חמאת שקדים בטחינה?
בשמחה אלה.לגבי הטחינה? שאלה של טעם…לא ניסיתי.ספרי אם כן.
היי עדי, תודה לך על כל המתכונים. את באמת מעשירה במתכונייך את האפשרויות שלנו לאוכל טבעוני טעים. האם אפשר להחליף במשהו אחר את החצילים? אני אוהבת מאוד אבל כנראה רגישה או אלרגית להם. האם עיגולים של בטטה יכולים להיות תחליף או פרחי ברוקולי/כרובית? או משהו אחר שתמליצי עליו. תודה רבה.
בשמחה דבוריק.בהחלט ניתן להמיר לכל ירק שאת אוהבת וטוב לך.בטטה, קישוא צהוב, סלק, תרד…בהצלחה! עדכני איך יצא.
תודה רבה על השיתוף המתכונים שלך מעולים ושוב תודה
בשמחה גדולה יעל!
13 כוס שקדיה ?
האם הכוונה ל 1/3 כוס ?
תודה על המתכון .
שליש כוס שקדיה
במה אפשר להחליף את השקדיה? האם אפשר לטחון שקדים עם מים בבלנדר? או קשיו?
השקדיה היא חמאת שקדים ללא תוספת מים.מאמינה שכל חמאת אגוזים/גרעינים תתאים.
היי עדי תודה על מתכונים מעולים:) האם ניתן להחליף את הקישואים בזוקיני?
בשמחה אתי.בוודאי שניתן
אז הוספתי פטריות יער. במקום שקדיה הוספתי לרוטב טחינה גולמית (כי זה מה שהיה לי בבית). על הירקות פיזרתי גם טימין וגם רוזמרין (כי לא היה לי מספיק טימין). יצא ממש ממש טעים. תודה רבה
נפלא נטע!!!
היי עדי,
האם את חושבת שתוספת של שכבת פרוסות טופו תתאים כאן?
תודה מראש ושנה טובה
הי נטע – אפשרי בהחלט!!!