ממרחים, לא ממש מדוייק, השם, בעצם זו תוספת טעם וצבע, טוויסט של תיבול משגע.
איתם אפשר להשתגע, לגוון, לשלב, להחליף ותמיד לנסות משהו חדש.
יש את הבסיס, קחו אותו, תעבדו איתו, תחליפו ותשנו.
משתדלת שיהיו נמצאים באורח קבוע במקרר.
נשמרים היטב, הרי הבסיס הוא שמן זית ובצנצנת עצמה, לאחר מילוי הממרח, אני מציפה בעוד שמן זית, שבועות הם יכולים להחזיק מעמד יפה יפה במקרר.
רק שבדרך כלל הם נעלמים להם מהר מדי.

רוטב עגבניות פשוט, עובר אפ גרייד בתוספת כף מהממרח הירוק וכף מהממרח האדום.
רוטב בשמל, ללזניה, או למאפים אחרים, בתוספת אחד מהממרחים, יהיה מוכן וטעים עם קצת טעם מאחד משני אלו.
פיצה, מאפינס מלוחים, קיש ופשטידות, יעמיקו ויתעשרו בטעם וצבע.
תוספת קטנה והתמורה גדולה, בגבינות ביתיות, לדוגמה בגבינת סויה בטעמים (לחצו על הלינק, תגיעו למתכון) או בגבינת אגוזים (לחצו על הלינק תגיעו למתכון של גבינת האגוזים המהממת)..הקיצ קוץ, הבנתם, חבל שלא יהיו לנו אורחים קבועים במקרר.

וגם כאן, הפעם, אציין ואזכיר, את היתרונות בהכנה הביתית, אנחנו יודעים בדיוק מה שמה בתוך הצנצנת.
יש לנו אפשרות לבחור חומרי גלם טובים, טריים.
הממרחים, ללא שום תוספות טעם, ריח ושימור.
ההכנה מהירה ופשוטה, התוצאה מפנקת כהוגן.

ולמתכון בסיס :

2 חופנים גדושים מאד בירוקים נקיים, רוקט, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום, אחד שניים או איזה מיקס שתבחרו, לחילופין 2 חופנים עגבניות מיובשות טבעי בשמש
130 גרם אגוזים וגרעינים, סוג אחד או מיקס מהם
2 שיני שום קלופות
1 כפית עלי טימין
מעט פלפל צ'ילי טרי ( רק אם אוהבים…)
מלח איכותי
שמן זית, תלוי בסמיכות הרצויה, תתחילו מכמה כפות ותוסיפו כרצונכם
תוספות מיוחדות, לבחירתכם : צלפים, גרידת לימון, חמוציות מיובשות…

ההככנה :
בבלנדר או מעבד מזון חזקים, הסטיק שלי נתן פה יופי של עבודה…התחילו לטחון את העלים, השום, אגוזים וגרעינים, שמן זית, את הטעמים הוסיפו בהמשך.
לטעום ולהוסיף תיבול, להוסיף שמן זית באם תרצו את הממרח רך יותר או לא…תדאגו לטחון היטב הכל יחד.
להעביר לצנצנת שעברה הרתחה, אך יבשה לחלוטין.מעל הממרח טפטפו עוד משמן הזית לשימור הממרח.