מעדן אמיתי
קינוח זרעי צ׳יה ופירות עונתיים
שזה יהיה בנוהל
בקבוע
אצלכם במקרר!!!
תרגישו בנוח להגיש אותו, כולם חוגגים איתו.
טעים בריא מפוצץ חלבון צמחי מרענן, קליל, כמעט ללא שומן, ברור שללא גלוטן.
מתוק שהוא גם בריא, גם משוגע בטעמו, ממש, תופתעו מבטיחה.
כלום הכנה, כלום רגשות אשמה, בקיצור קינוח ששווה להתנסות בו, ומשם, לשלבו בתפריט הקבוע.
קינוח? הוא ממש פודינג, ממש ארוחה, משביעה וטעימה.
צ'יה למה?
בין היתרונות הבריאותיים המשמעותיים – תכולת הסיבים התזונתיים בהם גבוהה, יעילים לטיפול בעצירות, בניקוי רעלים, יש בהם לא מעט אומגה 3 – שומן שאותו אנחנו בהחלט צריכים, הם נייטרלים בטעמם, קל ונוח להכין מהם מגוון קינוחים, באופיים ובעזרת התכונות שלהם, הם צמיגיים, מעט דביקים, הרבה מתכונים במטבח הטבעוני משתמשים בהם כחומר מדביק – מה שנקרא תחליף ביצה.
אז מי שמכיר, למי שלא, יש קסם בדרך ההכנה של הקינוח הנ"ל, נסו ותחזרו לספר.
מעדן – קינוח זרעי צ'יה ופירות העונה – בטופינג משגע של רוטב פירות יער
4 מנות
המתכון:
המצרכים:
4 כפות צ׳יה (השתמשתי בצ׳יה לבנה)*
3 כפות סירופ מייפל טבעי /סילאן טבעי
2/3 כוס גבינת סויה ביתית או קנויה
2 כוסות חלב סויה
1 וחצי כוסות פירות טריים או קפואים
טיפה קינמון /תמצית וניל/גרידת קליפת לימון
איך מכינים?
לערבב את כל המצרכים בקערת ההגשה, חסכון בבלאגן. חשוב לערבב היטב כדי שהצ׳יה תתערבב היטב ולא תישאר בגושים קטנים – כי זאת נטייתה.
להכניס למקרר – מינימום 8 שעות / לילה.
את הטופינג?
המצרכים:
1 כוס פירות יער קפואים – מיקס שלהם
1 כף קורנפלור או קמח טפיוקה
1 כף סילאן טבעי או סירופ מייפל אורגני
איך נכין?
נבשל בסיר קטן תוך כדי ערבוב עד הסמכה קלה, 5 דקות פלוס מינוס, נקרר וישששש!!!
להגשה, להעביר לקעריות חמודות, להערים מהמעדן המשובח גבעה יפה, מעל את הטופינג המשגע ולעצום עיניים…יאמ יאמ!!
סרטון ההכנה כאן: קינוח צ'יה ופירות
נראה מושלם!
אני אוכלת ג'ל צ"יה על בסיס יומי, עם חופן פירות יער ושני חצאי אגוזים.
הייתי שמחה לקינוח כזה. אבל אינני מסוגלת לאכול טופו. אפשר להמיר בגבינת קשיו עם חלב שקדים או שיבולת?🙏🏼
אכן מושלם, זה מתכון בסיס – ניתן להמיר ולשנות.נתתי פה אופצייה דווקא כן עם ערכי חלבון גבוהים ומלאים.גבינת סויה אינה טופו.