מרק אפונה וזוקיני – ירקרק, מהיר הכנה ומשגע!!!

מרק אפונה וזוקיני – ירקרק, מהיר הכנה ומשגע!!!

ירקרק,
פשוט להכנה,
אהוב על ילדים
ועל ההורים שלהם, גם.
מרק סמיך, עשיר ויכול להוות ארוחה בפני עצמה.
בשילוב לחם איכותי, קרוטונים ביתיים וכמובן כמו שהוא…
המרק הזה הוא 'מרק הבית'  שלנו.
זמן ההכנה שלו מהיר, זמן הבישול גם.
הצבע, הטעם עושים את שלהם.

אפונת גינה עדינה, קפואה, אחת מהשקיות מאסט, הקפואות והקבועות בפריזר.
תמיד מצילה, האפונה, קטנה וממזרית.
משהו במראה שלה, כדורים קטנים וירוקים, מאפשרים לה להשתווק מצויין גם אצל הקטנטנים.
אם עד כה היא לא מופיעה קבוע על שולחניכם, לפחות פעמיים בשבוע, בוריאציה כזו או אחרת, אז חבל.
האפונה שייכת מבחינה בוטנית למשפחת הקטניות.יש בה ערכי חלבון חביבים, סיבים תזונתיים, מעט שומן, מפוצצת בויטמינים ומינרלים כמו: K, משפחת ה B, A,  C, . עשירה במינרלים – סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, נתרן ואשלגן.
בקיצ, מקווה שהשתכנעתם.

כמו שהיא, מאודה קלות, כתוספת, בקציצות ירק, בלביבות, בתבשילים והפעם במרק.
מרק ירוק, עם אפונה ועם זוקיני, אל חשש, הטעם משגע, המרקם קרמי, הטעם חלומי.
כתבתי שהוא המרק, שלנו בבית.2 דקות הכנה, 10 דקות בישול והוא מוכן!!!
כל המשפחה והחברים מכירים את המרק הירקרק הזה, בינינו הוא ארוחה, יש בו חלבון, יש פחמימה, סיבים, מגוון ויטמינים ומינרלים חיוניים,
מה עוד נבקש? קצת ירקות חיים/טריים ליד, לחם כפרי משגע וכולם שמחים! בהבטחה!

בחורף ובעונות המעבר, המרק להיט!
הזמינות של האפונה העדינה הקפואה, יתרונותייה הבריאותיים, היא קלה ונוחה לעיכול, יותר מהאפונה היבשה,
בתיבול עדין, מפוצץ בטוב, תכינו סיר גדול, ניתן להקפאה, נישמר מצויין במקרר כמה ימים,
יאללה למטבח!
ואם גם אתם מאלה שמרק עם לחם משגע, איכותי ומזין, עושה לכם את זה, מצרפת 2 קישורים, ל 2 מתכונים:
לחם בריאות, נאפה בסיר, עשיר וטעים
לחם מהיר הכנה

מרק אפונה וזוקיני – ירקרק, מהיר הכנה ומשגע!!!

למתכון :
1 כרישה/בצל בינוני
800 גרם אפונה צעירה קפואה
2 קישואים כהים – זוקיני עם הקליפה
1/2 כפית אבקת כורכום
מלח עשבים
פלפל גרוס טרי
2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה: בסיר גדול לחמם את שמן הזית, על אש קטנה .
להוסיף כרישה מנוקה היטב משאריות חול, קצוצה על כל חלקיה כולל העלים הירוקים או את הבצל שיהיה קצוץ.לטגן מעט.
להוסיף את הקישואים, כשהם קצוצים קטן ואת האפונה, כשהיא מופשרת, שטופה, לתבל במלח פלפל ובכורכום, לכסות את הסיר ולאדות כ 2 דקות, לערבב את הירקות.להוסיף מים בכמות כפולה מתכולת המצרכים  שבסיר.להביא לרתיחה, לבשל על אש גבוהה יחסית, לקיצור זמנים, או קטנה, אם יש זמן.עד שהקישואים רכים.לטחון את תכולת הסיר, עם סטיק ידני, בזהירות חם חם, למרקם חלק.
לטעום ולתבל שוב.להחזיר לבישול נוסף וקצר, 2 דקות ומוכן.

להגיש עם קרוטוני בית, לחם טוב או פשוט כמו שהוא נפלא …

 

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי, קצת סטוריס, קצת ממה שקורה…

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'