מעל לשלושה שבועות שניטרפתי בתוך מערבולת חיים מוות חיים.
כמעט שלושה שבועות, שהייתי בארץ, לצד אבא שלי אהוב ליבי.
בלי הילדים שלי ובלי בן זוגי.
שלושה שבועות, של קרוסלה מסוכנת, מפחידה, מאיימת, זרה, מתסכלת, מכאיבה מאין כמותה.
לשהות לצידו בזמן לא זמן, להערך לכואב מכל, להיות שם איתו בכל רגע ושניה,
בתפילה לעוד מבט אחד,
למילה אחת, חיבוק, אולי לא, עד הפעם הבאה, אולי האחרונה.
קפצתי הביתה, לחבק חזק, את יקיריי שלי.
קמתי בבוקר, עם רצון עז להכין מרק שאהב, מרק בתוך קערת לחם.
מרק, המכונה, 'מרק כתום', פיקנטי, עם טעמים מודגשים ועוקצניים, כי כך אהב.
ברגע אחד, ללא שום הכנה, מצאתי עצמי משתתפת אקטיבית בקרוסלה המטורפת.להחזיק כל שניה ושניה, ביד.
הפוסט של היום, יהיה כזה, כזה של געגוע, של טלטלה, אהבה גדולה והודיה.
הוא יהיה החיבור בין כאן ועכשיו אל הלא נודע.
הוא יהיה עם מה שאהב ולבטח היה מתרגש עליו ואיתי.
הלחם הזה, חיכה לי בהקפאה.הכנתי אותו יום לפני שהוקפצתי, להיות עם אבא.
הבוקר, הכנתי מרק, הפשרתי את הלחם, חיברתי בינהם, בין המרק המהביל, הרותח, עם הקריצות והעקיצות של התבלינים לבין לחם שאפיתי מקמח כוסמין מלא ומחמצת שיפון תוססת ופעילה.
מרק כתום בקערית לחם מחמצת כוסמין מלא
סיר מרק נפלא, 8-10 מנות
המתכון:
המצרכים למרק:
1 דלעת יפנית, שלמה/דלורית, חתוכה לקוביות גדולות.אם בחרתם ביפנית עם הקליפה, אם בדלורית, ממליצה לקלפה
2 בטטות, קלופות, חתוכות לעיגולים
2 גזרים, פרוסים לעיגולים, עם הקליפה
1 קישוא בהיר, חתוך לקוביות, עם הקליפה
1 כרישה, נקייה, פרוסה לעיגולים
1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות
1 עגבניה בשלה, חתוכה לחצי
6 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית שורש כורכום כתוש
1 כפית מחית קארי תאילנדית טבעונית, או לפי הטעם, ממליצה על האדומה/צהובה
1 כף מלח עשבים/הימלאיה
1 כף סילאן טבעי
1 כף שקדיה, להקרמה
1 כף שמן קוקוס/זית
אופן ההכנה: לסיר גדול, להכניס את השמן.להוסיף בצל, כרישה, שום, ג'ינג'ר וכורכום.לערבב עם כף עץ, על אש בינונית.הסיר מכוסה.כ 5 דקות.לערבב תוך כדי.
להוסיף את התיבול, לערבב שוב.להוסיף את שאר הירקות.לאדות הכל יחד, כשהסיר מכוסה, כמה דקות.להוסיף מים, עד גובה הירקות.להביא לרתיחה, להוריד לאש בינונית קטנה ולבשל עד לריכוך מלא.לרסק את המרק, בזהירות, עם מוט חשמלי, לטקסטורה חלקה.להוסיף מים בהתאם לצורך, לסמיכות שאוהבים.המרק מסמיך מעצמו, לכן אפשר להכינו טיפה יותר דליל.אם בחרתם להגישו בלחם, רצוי שיהיה סמיך יותר.
להוסיף את כף השקדיה ולערבב היטב.לתקן טעמים ותבלינים.
המתכון ללחם מחמצת כוסמין מלא, 2 -3 קערות
המתכון:
מצרכים:
1/2 ק"ג קמח כוסמין מלא אורגני
3/4 כוס מחמצת רכה – נוזלית (אני השתמשתי בשיפון)
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן טבעי
1 כף מלח, לא חובה
מים, בערך כוס
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר עם וו לישה, להכניס קמח, סילאן, מחמצת, שמן זית.להתחיל לערבל על מהירות נמוכה.להוסיף כוס מים.להעלות את המהירות.תוספת מים לאט ובהדרגה.הבצק המבוסס שאור שונה במרקם, מתנהג אחרת.
לעבד את הבצק כ 10 דקות.להוסיף מלח, אם בחרתם בכך.לעבד עוד דקה.
כמובן שניתן לעבד בשתי הידיים את הבצק.
לכדרר לכדור.ללטף בקצת שמן זית.לכסות במגבת.לתת לתפוח.כמעט להכפיל את נפחו.לעבד שוב ולתת שוב מספיק זמן לתפיחה חוזרת.אפילו 4-6 שעות.ניתן גם לילה במקרר.
לעבד שוב, לחלק לכדורים, תלוי בגודל, 2 קערות מרק גדולות או בינוניות, לעצב את הלחם בצורת עיגול, תוך עיבוד הבצק כפלי מטה, לתחתית.
לכסות שוב, לתת לו מעט להתארגן בתבנית ולתפוח מעט.לחמם תנור ל 200 מעלות.לשים תבנית/סיר קטן עם מים בתחתית התנור ליצירת לחות, לא חובה, יצא נפלא ככה ונפלא גם ככה.ההבדלים בעיקר מורגשים ב'קליפה' של הלחם.לסמן x או מספר חתכים עם סכין חדה.
אפו כ 45 דקות.עד שזהוב ואפוי היטב.הוציאו, קררו.
להגשה: לחתוך את כיפת קערות הלחם, להוציא את התוכן ולמלא במרק, קשטו והגישו.
את תוכן הלחם, ייבשו ורסקו לפירורי לחם נהדרים, לשימושים נוספים.
תודה על שיתוף כואב ויחד עם זאת חיבור של אוכל ואהבה. ימים טובים
תודה דריה, אמן
אשמח ללמוד איך מכינים מחמצת
תודה
בוודאי, אעדכן על הקורס הקרב ובא, מוזמנת לעקוב!