סופגניות טבעוניות – בוורסיה בריאה, מתכון אחד לסופגניות אפויות ומטוגנות
יש בפוסט הזה כמה עניינים חשובים, אתחיל בזה – שאת המתכון לסופגניות אלו – קיבלתי מקריסטין חברה שלי, חברה גרמניה מקסימה, עיתונאית ידועה, שהכינה
אותם במיוחד עבורי, בוורסיה טבעונית, אממממ… לפאשינג, שזהו החג פורים הגרמני – הנה משהו חדש, את הסופגניות פה מכינים לפורים. ה Krapfen או בשמם הנוסף Berliner Krapfen, גם הם על בסיס בצק שמרים, אך באלו, השימוש בחמאה נפוץ, והאמת נותן טוויסט מוצלח בעלילה.
נלך על מזעור נזקים?
מתכון 1
ויש יש גם אפויות וגם מטוגנות
חצי חצי…
מזעור נזקים? למה לא לתת לזה תשומת לב?
ברור שטיגון הוא פעם אחת בשנה, לא?
ואם טיגון אז בשמן שהכי פחות מנזק ומתנזק מתהליך החימום.
בחרתי את שמן הקוקוס בכבישה קרה בלבד למתכון זה – הוא משתלב עם המתוקות הרבה יותר.
קמח כוסמין מלא, חצי חצי, הולך.
המתקה טבעית.
מילוי בקונפיטורה ביתית ללא סוכר.
התקדמנו קצת?

סופגניות טבעוניות – בוורסיה בריאה, מתכון אחד לסופגניות אפויות ומטוגנות
20-23 סופגניות ( בינוניות)

המתכון:
מה צריך?

500 גרם קמח כוסמין מלא / חצי חצי / קמח חיטה מלא / כוסמין לבן או חיטה לבנה
9 גרם שמרים יבשים
1/3 כוס סירופ מייפל אורגני
90 גרם חמאה טבעונית ביתית או קנויה מומסת
320 מ"ל חלב צמחי – סויה או שיבולת שועל חמים
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל

300 מ"ל שמן קוקוס בכבישה קרה
קונפיטורת פירות יער ביתית

איך מכינים?
לקערת המערבל – נכניס את הקמח, את השמרים, נערבל דקה עם וו הלישה. נוסיף את כל שאר המצרכים, את החלב בהדרגה. ללוש את הבצק 10 דקות. את החלב להוסיף כמה שצריך – שהבצק יהיה מעט לח וטיפה דביק ( חשוב להיות בתשומת לב עם הוספת וכמות הנוזלים – מכיוון שכל קמח זקוק לכמות מעט שונה של נוזלים).
להתפיח כשעה פלוס – או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
כשהבצק מכוסה היטב, במגבת, כדי שלא יתייבש. טוב להניח אותו במקום חמים.
רק לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא אוויר, ללוש שוב.
להכין חתיכות נייר אפיה מרובעות לא גדולות.
אני הכנתי אותן יחסית קטנות. שקלתי אותן – 45 גרם לסופגנייה.
לכדרר לכדור יפה על משטח העבודה. כל כדור להניח על פיסת נייר אפייה. לכסות עם מגבת ולתת לכדורים לתפוח שוב.
רק לאחר שתפחו, זה הזמן לחמם תנור ולחמם שמן בסיר קטן. אם החלטתם כמוני גם לאפות וגם לטגן.
בסיר קטן, נון סטיק, נחמם את שמן הקוקוס, כשהשמן חם מאד, לא רותח, להעביר בזהירות סופגניות עם הנייר לשמן. הן מתנתקות בקלות מהנייר וכך ניתן לשלוף אותו בקלות. לטגן עד הזהבה, לבדוק אחת – את הראשונה שאכן עשויה גם מבפנים. להפוך צד. כך להכין את מחצית הסופגניות. להעביר לצלחת עם רשת סינון.
לוורסיה האפויה – לחמם תנור ל 190 מעלות. בתבנית פיירקס קטנה, לסדר את הסופגניות לאפייה. לשמן אותן בעזרת מברשת סיליקון בנדיבות. להכניס לתנור החם, עד שהן זהובות ואפויות, לי לקח, בערך 23 דקות.
לתת לסופגניות להתקרר גם לאלה וגם לאה.
להכין את הקונפיטורה מבעוד מועד.
למלא אותן בקונפיטורה שהכנו.
לפזר מעט אבקת סוכר ביתית – לטחון סוכר דמררה בהיר לאבקה.

ואם תשאלו אותי איזה טעימה יותר? בפה מלא האפויה
אם תשאלו את הבייבי זוג שלי איזה טעימה יותר? בפה מפוצץ סופגניות מטוגנות…

לסרטון ההכנה כנסו ללינק הבא: לסרטון ההכנה