סלט ויאטנמי – אותנטי, טבעוני, ללא גלוטן, סלט ארוחה, יש בו הכל, מתאים בכל עונות השנה
שמעיף מעיף
לא פחות נמוך מזה
קערה מטורפת ומטריפה
עם שוק ירקות ופירות בתוכה
עם טופו ואטריות ללא גלוטן
סלט מושלם לכל עונה, מוגש בטמפרטורת החדר והטופו חמים והאטריות גם
וגולת הכותרת או הכתר של הסלט הזה
זה הרוטב!!!
התגלמות האושר בקערת השגעת!
מי שטעם אוכל ויאטנמי אמיתי מבין גם מבין את כוונתי
אני רק לומדת ולומדת עוד את רזי המטבח הויאטנמי האמיתי.

יש ויאטנמי, ויש ויאטנמי.
מרבית המתכונים, שרצים ברשת, הם בניחוחות אסיאתיים, נפלאים וטעימים.
אבל מי שטעם, ונכבש בקסמי הטעם, המיוחד, של המטבח הויאטנמי, האותנטי, לא ישקוט עד שימצא, יגלה וילמד את רזי הטעמים, התבלינים, חומרי הגלם, שמהם הם מרכיבים מנות פשוטות ונפלאות, עם העדינות, עם טכניקות שהן אלה שמדגישות את ההבדל.
יש לי את מאי.
קרובה אלי כבר שנים.ממנה למדתי ולומדת עוד סוד ועוד אחד, שאיתם אני מצליחה, לא תמיד, ליצור מנות, שכולנו שמחים שמחים מאד איתן ועליהן מאד.
ומה שמחבר אותי לא פחות מארומת הטעמים והריחות, הקלילות, מהירות ההכנה, זה שמרבית המנות משלבות ירקות, הרבה ירוקים ולא מעט פירות.
הרבה ללא גלוטן,
כך שמתקבל אוכל מענג, מעניין, תמיד צבעוני, ססגוני ואצלי גם טבעוני.

סלט ויאטנמי – אותנטי, טבעוני, ללא גלוטן, סלט ארוחה, יש בו הכל, מתאים בכל עונות השנה
הכמויות המפורטות הן ל 4 מנות – קערות גדולות או 6 בינוניות

המתכון:
המצרכים:

לסלט עצמו:
2 חבילות טופו בטעם ניטרלי
300 גרם אטריות אורז מלא/לבן
1 מנגו מוצק חתוך למקלות דקים
1 אבוקדו בשל אבל לא רך מדי פרוס לפרוסות אורך דקות
3 בצלים ירוקים – כולל הלבן, פרוסים לגפרורים דקים
2 גזרים גדולים, גם הם לגפרורים
1 פלפל אדום, חתוך דק לאורכו
4 חופנים של נבטים
3 מלפפונים קטנים, כולל הקליפה פרוסים אלכסונית ולגפרורים
1 זר כוסברה – מופרד לעלים ולענפים דקים
1 זר נענע מופרד לכותרות ולעלים
1 ראש חסה קטן, קצוץ דק
לרוטב:
את המידות מדדו לפי כלי שבחרתם, כוס או קערית, ואת הכמויות במתכון רק איתם.
3 פעמים מים
1 פעם רוטב פטריות אסיאתי (חלופה טבעונית לרוטב דגים)
1 פעם סוכר טבעי
6 שיני שום כתושות
1/3 חומץ
כמה טיפות מיץ לימון
צ'ילי טרי קצוץ ( לפי טעמכם)
שום קצוץ דק דק (אם כמות הרוטב היא כוס, 4 שיניים זה מצויין)
איך מכינים? לבשל מים, רוטב פטריות, סוכר, עד שנמס ועוד קצת.
להוסיף חומץ, להוציא קצף מהרוטב ועוד קצת לבשל.דקות לא יותר.
לסגור. להוסיף שום, צ'ילי, מיץ לימון.לערבב היטב.כשקר, להעביר לצנצנת זכוכית.
לטופו:
1 כף שמן זית
2 כפות רוטב פטריות אסיאתי
2 כפות רוטב הויסין (הרוטב עשוי מפולי סויה מותססים בתוספת שום, חומץ ופלפליי צ'ילי)
איך נכין? לחתוך את הטופו לחצי לאורכו, ולריבועים.לא דקים! תציצו בתמונות.במחבת נון סטיק, חממו את השמן, הוסיפו את פרוסות הטופו, על אש בינונית, הטופו, לאט לאט יסגר ותיווצר שכבה קראנצ'ית וזהובה.להפוך ולתת גם לצד השני להיות כזה.'הטיגון' הזה יכול לקחת 10 דקות, זה מה שעושה את ההבדל.
בקערית לערבב את הרטבים בתוספת כף מים ולהבריש את הטופו היטב משני צדדיו.מוכן!!!
אטריות האורז: להשרות במים חמים מאד כחצי שעה.להעביר לבישול מהיר, דקות מעטות לריכוך עדין בלבד.להעביר למסננת, לשטוף במים קרים.

הרכבת הסלט:
בכל קערה, לשים בסיס אטריות, מסביב, חסה ואת שאר הירקות והמנגו, כולל הירוקים.תעלו לתמונות, לקבל עוד הצצה, איך טוב שיראו הירקות.
להוסיף מעל, פרוסות טופו, לפזר מעט שומשום מעל.
כל קערת סלט מוגשת עם קערה גדולה!!! של רוטב.זה כל הקסם!
ניתן להשרות לכמה שניות את הטופו ברוטב ורק אז להניח על הסלט.

זהו וקערות השמחה, מוכנות!!!
נקרא ארוך, אך עם הכנה מוקדמת של כל הירקות, הרוטב, שתמיד טוב להכין כמות גדולה, יכול להיות במקרר עד חודש, זו ארוחה קלילה שקל וכייף להכינה.

הכנתי סרטון הכנה, מוזמנים: סלט ויאטנמי – סרטון באינסטוש

לעוד מנות מהמטבח הויאטנמי שלנו…חחח, המנות שרצות אצלינו בלי סוף:
פנקייק ויאטנמי – באן שיאו ממולא בירקות וטופו BÁNH XÈO ללא גלוטן, ללא ביצים

מרק פו ויאטנמי – טבעוני צבעוני, אותנטי הכי הכי