סלט יפני – סלט שהוא ארוחה, יש בו הכל, טבעוני צבעוני וססגוני
סלט, איזה כייף, ועוד סלט שהוא ארוחה, ארוחה מלאה שיש בה הכל, מה זה הכל?
שילובים של מוצרים מכל קבוצות המזון, והטובים שבהם, המפנקים והמתגמלים.
יש נציג סופר חשוב מקבוצת החלבונים, אדון טופו, שטופל בעדינות, כדי להפוך אותו לטעים, נעים, ויותר ידידותי גם לבטן ולמערכת העיכול.
יש אטריות זכוכית עדינות, נטולות גלוטן, נציגות קבוצת הפחמימות, יש ירקות וירוקים, לקרב אותנו עוד ועוד למינרלים ולויטמינים, והאצות הטעימות, שמפתיעות תמיד עם העושר שלהן.

סלט יפני – סלט שהוא ארוחה, יש בו הכל, טבעוני צבעוני וססגוני

המתכון:
המצרכים:

1/2 חבילת אטריות זכוכית/אורז ללא גלוטן – מרוככות במים רותחים או על ידי בישול קצרצר עד ריכוך קל
1 חבילת טופו מוצק חתוך לקוביות קטנות – לבשל עם 1/2 כוס מים ורבע כוס רוטב סויה, לסנן
2-3 מלפפונים טריים וקשים – חתוכים לג'ולינים או חצאי עיגול דקים
5-6 צנוניות פרוסות דק
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 פלפל אדום מתוק קצוצים דק לאורך
צ'ילי טרי – אופציונלי
30-40 גרם אצות וואקמה – לאחר השרייה כחצי שעה וסחיטה
2 חופני כוסברה קצוצה גס

לרוטב:
1/3 כטס מירן
1/4 כוס חומץ אורז
1/3 כוס סויה – תמרי/ללא גלוטן
1/3 שמן שומשום

1/3 כוס שומשום בהיר ושחור – לקלות קלות במחבת

אופן ההכנה:
בעצם כמעט הכל מוכן לנו.
נותר רק לערבב, בקערה גדולה, טוב טוב, לתת לסלט לעמוד כמה דקות, לספוג ולקבל את הטעמים באהבה ובעדינות.

* מה שכייף מאד שניתן לשחק עם הסלט הזה, לפי טעמכם, העדפה למצרכים אלה ולא אלה וכן מבחינת כמויות.
יותר ירקות, פחות אטריות, וכו', הבנתם.
תשאירו מעט שומשומים קלויים לקישוט.

הכנתם ? תייגו אותי באינסטה : עדיסטוש

לעוד סלט משגע, בטעמים ושילובים ויאטנמיים: סלט ויאטנמי צבעוני וטבעוני