ספגטי כוסמין מלא – קן לגבינת המוצרלה הטבעונית, מנת ילדים אהובה וגם מבוגרים…
ניקח אתנחתא מסופגניה ואפילו מלביבה אפויה…בכל זאת צריך איזו ארוחת צהריים, ערב…הבת שלי חזרה בשבוע שעבר מחברה,
עם רעיון למנת ספגטי חמודה.אפילו שלחה לי תמונה.
עם קנים (קן לציפור, ברבים), ממולאים במילוי בולונז בשרי ומוקרם בגבינה.
יום למחרת,
ביקשה כזה.
גילוי נאות, לעוקבים הוותיקים כבר גיליתי, לא אוהבת פסטה.
כל השאר אצלי, מאד, בעיקר הבנים.
אז יש יום פסטה בתפריט השבועי.הפעם זוהי פסטת כוסמין, ספגטי מכוסמין מלא.לפעמים פסטה ללא גלוטן מקמח עדשים, אפונה או כוסמת.
לפעמים לזניה משגעת, לפעמים זורקת הכל בסיר אחד ומתקבלת מנה מדליקה, נסו נסו.
הרוטב קובע?
לטעמי, כן.רוטב טוב, משביח כל מנה פשוטה.גם ירקות מבושלים ברוטב יכולה להיות פגזית או דלוחה ומבאסת.
גם בתור ילדה, פסטה לא היתה ברשימת המועדפים שלי.לילדים שלי יש אבא, שאוהב מאד מאד אוכל איטלקי.אולי משם קיבלו את הגנטיקה, חחח… והעדפה.
אני איתם.
רוטב עגבניות אדום, עשיר, חלק או לא, מתובל נכון, עשוי מעגבניות טריות ובשלות, אדומות ומתוקות, יכול להפוך את המנה לשווה ביותר.גם מבחינה תזונתית – בריאותית.
בנוסף לפינוק, גבינת מוצרלוש, טבעונית וביתית, תענוג לא?
אם כבר, אז כבר.
הליקופן, בטח כבר שמעתם את השם,
הליקופן הוא פיגמנט הנותן לירקות ולפירות את צבעם האדום ונחשב לאנטיאוקסידנט (נוגד חימצון) חזק ויעיל, במיוחד בניטרול רדיקלים חופשיים. עובדה זו הופכת את נוכחותו בתפריט היומיומי לחשובה ביותר.
המשמח הוא, שהוא נשאר יציב וזמין גם לאחר בישול.העגבניה מובילה ונמצאת בראש הרשימה, מכילה כמות נכבדת של אותו חומר, הליקופן.
מנת פסטה ברוטב אדום אדום – רוטב עגבניות, תעניק לנו את הכמות הטובה לליקופן.גם אם הרוטב יהיה עשוי עגבניות טריות מבושלות, עגבניות משומרות ובשילוב רסק.
ספגטי כוסמין מלא – קן לגבינת המוצרלה הטבעונית, מנת ילדים אהובה וגם מבוגרים…
המתכון:
המצרכים:
250 ספגטי מקמח כוסמין מלא
רוטב עגבניות ביתי:
1 כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
8 עגבניות בשלות אדומות ומתוקות
חופן עלי בזיליקום
1 כפית סילאן
מלח עשבים, לפי הטעם
קורט צ'ילי
גבינת מוצרלה טבעונית – בהכנה ביתית (כנסו לקישור)
חופן עגבניות שרי טריות
אופן ההכנה: לבשל את הספגטי בהרבה מים, עד לריכוך.לסנן, לשטוף, לטפטף מעט שמן זית מעל.
במקביל לבישול הספגטי, הכינו את הרוטב: לחמם מעט שמן זית, להוסיף את השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.
כשהספגטי והרוטב מוכנים, הכינו את הגבינה, לפי ההוראות.
הרכבת המנה:
במחבתסיר שטוח, למלא עם רוטב העגבניות, לסדר 'קנים' של ספגטי עם חור במרכזם, את החור למלא בגבינה.
לפזר מעט עלי טימין, בזיליקום, טיפשופי שמן זית, פתיתי צ'ילי ולהכניס לתנור, בחום 200 מעלות עד שהמאפה מזהיב והגבינה הופכת ל'מותכת'.הכל מריח נפלא ומשגע!!!
להגיש מיד!
עדכנו איך יצא וכמה אהבתם: באינסטגרם או בדף 'דובדבנים של טעם'