עוגיות מגולגלות, פשוטות ומהירות הכנה, מקמח כוסמין ושיפון מלאים
בשישי האחרון, שעת בין ארבעיים, סתםםםם, זמן של אחר הצהריים,
עם מעט אויר לנשימה, נסיעות, מבחנים, פרוייקטים, טיסות,
חופש!
כריסמס!
הוא בסלון,
יש עוגיות?
לא…
כוס תה עם עוגיה…ככה את יודעת לקראת שבת בממלכה…
איה המלכה איה?
10 ימים לא היה בבית.שנסתי כוחותיי, עברתי למטבח.
עוגיות, שאלתי? עוגה בחושה? עם תפוחים? אוכמניות?
לא לא, משהו לטבול בתה.
עוגיות קוואקר? טחינה?
לא לא בבקשה.
משהו עם שוקולד?
שתיקה.
מגולגלות כאלו? עם שוקולד?

 

 

כמה ימים אני בטרוף של פיתוח מתכונים, חדשים, נוספים.
עם הטוויסט הכי הכי בריא ומזין שניתן.
ועדיין עם תוצאה נאה וטעימה.
הרשת גדושה ומבלבלת.
בלוגים צצים ועולים, נפלא ומבורך.בשורת הבריאות נוגעת בכולם, אך עדיין בליל של אינפורמציה לא מדוייקת, של שימוש בחומרי גלם, שאינם בהכרח משתלבים ומסתדרים בקנה אחד, עם מה זה בריא או מזין.
למי בריא מה ומה לא.
אתמול עמלתי במטבחי, בעקבות אותן העוגיות, שבן זוגי היקר ביקש ויפה.
להניח את המילה ע ו ג י ו ת  ולצידה  ב ר י א ו ת , נשמע הזוי לא?
אז לא.
זה מה שאתם מוצאים פה, אצלי בבלוג.גם מתכון וגם הסיפור שלו.מה שעומד מאחוריו.בבחירת החומרים, בשילוב שלהם, עם ההדגשים וההסברים.
קחו נשימה, זה אפשרי, למצוא ולהגיע לנקודה בזמן שהיא מאוזנת והרמונית.
אז איך לעזאזל, אני יכולה בכלל להצמיד את שתי המילים: עוגיות ובריאות יחד.
החיים שלנו מלאים בהכל.
יש מקום גם לרגע של פינוק.
אוכל בעל משמעות, אוכל טעים אף יותר, אסתטי במראה עוד עוד הרבה יותר,
החיבור בין בריא – טעים – נאה,
לדעתי הוא החיבור המושלם.
עוגיות בריאות? בבקשה, יש ויש.

ברור שעוגיות צחות ובהירות, עם המראה הלבנבן, מתעתע בנו.
אלו שאחלוק איתכם, נראות קצת אחרת.
מבטיחה לכן שהן טעימות אף יותר ולטעמי הן גם יפות, נכון הם כמו הילדות שלי.
שנים של בחירת תזונה ותפריט איכותיים, מביאה גם את החיך שלנו לעשות סוויץ'.
הכנתי אותן עם קמח כוסמין לבן, הכנתי שוב עם קמח כוסמין מלא, הכנתי שוב עם קמח כוסמין ושיפון מלא, אלו ניצחו!!!
הסיפוק הוא מנצח, שהשילוב המשולש חי, קיים ובועט!
השילוב? טעים, בריא, נאה.

כשאני מעלה פוסט על פיצה,
זה אומר שממש כדאי לכם לקרוא עליה.היא יחידה ומיוחדה.
או על הלביבות, הממרח, הגבינה או העוגיות…
טחנתי זרעי כוסמין ושיפון לקמח.לא הוצאתי קליפות.ככה כמו שהוא.
בבלנדר ייעודי, זה כל הסיפור.אני קמחים לא קונה.
הכנתי בצק פשוט וקליל, מחומרי גלם הכי הכי זמינים.מילאתי בשני טעמים.
בשוקולד ביתי ובריבה ביתית, מהירה הכנה ומשגעת (ליחצו על הקישורים והכירו עוד שני מתכונים מנצחים).

עוגיות מגולגלות, פשוטות ומהירות הכנה, מקמח כוסמין ושיפון מלאים
המתכון:
המצרכים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח שיפון מלא
(ניתן להשתמש רק בכוסמין או לשנות יחסים בין הקמחים)
1 כף שטוחה אבקת אפייה
1/2 כוס מים/חלב צמחי בטמפרטורה חמה פלוס פלוס
1/3 כוס שמן קוקוס/זרעי ענבים/אחר
1/2 כפית קינמון/מחית וניל
1 כף סילאן טבעי
1 כף טחינה גולמית/שקדייה
קורט מלח
 1 כף חומץ תפוחים/מיץ לימון
למילוי: ריבה ביתית, ממרח שוקולד.
ניתן להוסיף ולהעשיר, עם פתיתי קוקוס, שקדים גרוסים וכו'…
אופן ההכנה:
להכין את המילוי.אם בחרתם בשוקולד, יש להכין לפי המתכון, בתוספת חלב צמחי כלשהו, למרקם של ממרח.אם בריבה, שתיהיה מוכנה.מה שחשוב שהמילוי יהיה בטמפרטורת החדר!!!
לחמם תנור ל 180 מעלות.
הבצק: בקערה לערבב את המצרכים היבשים, להוסיף את הרטובים.בעדינות ללוש, חם.
הבצק רך, לח, נעים.
לחלק לשניים.לרדד למלבן, אין צורך לקמח.לרדד לעלה דק, אך שלא יקרע.למרוח מילוי אחד על מלבן אחד ומילוי שני בנוסף.
לגלגל בעדינות.יש אפשרות לסמן חריצים ולהשלים את החיתוך לאחר האפייה או לפרוס כבר לשבלולים.
להעביר לתבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
לאפות עד שהן מזהיבות ואפויות בפנים.זמן האפייה תלוי אם הם שבלולים או אפיתם כרולדה אחת.מה שחשוב שהן יהיו מעט זהובות ואפויות בפנים.בין 30-38 דקות.
ניתן לפזר קמח קוקוס כאבקת סוכר!!! מהמם! תכינו כוס תה, עם מקל קינמון, פרוסת ג'ינג'ר, טיפה של מי ורדים ועוגיה אחת חמה ומטריפה.
תשלחו לי תמונה, של חיוך ועוגיה,
ל 'דובדבנים בפייס'
או לדובדבנים באינטוש,
מחכה לכם!