חברים קופצים,
בהפתעה,
מה המתכון הנשלף, המהיר, המנצח?
של הפשוט?
שלא צריך לצאת לקניות מיוחדות עבורו?
אז גם אלו, 
שלי.
קצת פראיות.
טעימות בטירוף.
מאד אוהבת שיש עוגיות בבית ועוד כאלה מהזן הידידותי לנו,
והאמת שאין לי סבלנות רבה מדי, להכנה של אחת אחת.אני אוהבת איכותי, שיהיה טעים, שיהיה נעים ואם אפשר בצ'יק. 
קערה אחת, 
ערבוב,
לתבנית,
ויאללה צ'אי שמתבשל לו על האש…
ללא גלוטן, כמעט ללא תוספת שומן…תענוג😊 

אותה שיבולת שועל, שהתרגלנו לכנותה קוואקר, למרות שקוואקר זהו שמה של החברה האמריקאית…
אחת מההשפעות האמריקאיות…היא בסיס בתזונה, לתינוקות, לגדלים ולגדולים.
שיבולת שועל שייכת למשפחת הדגנים ויתרונותיה התזונתיים, רבים וטובים.
הרכב הסיבים שבה מסייע לירידת רמת הכולסטרול והסוכר, היא מקלה על עצירות ושלשול ותורמת לבריאות הלב וכלי הדם.
החלבון בשיבולת שועל גבוה באיכותו יותר מאשר חלבון החיטה, ומתקרב בהרכבו לחלבון מלא.
לגבי גלוטן, אין גלוטן בשיבולת שועל, אך לחולי צליאק ואנשים הרגישים לגלוטן מומלץ להימנע ממנה, זאת בשל העובדה שיש בה חלבון דומה בשם אבנין, שיכול לגרום לתגובה קשה אצל חולי צליאק בדומה לגלוטן וגם מתוך חשש שהגידול עצמו יכול להיות בקרבת גידולים עם גלוטן.
יש בה מינרלים וויטמינים, אבץ, אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל, וויטמינים מקבוצת ה B.
דגן זמין וזול, מזין ואיתו ניתן להכין כל כך הרבה מנות, ממתוקים למלוחים, מדייסות לקציצות טבעוניות, חלב צמחי נפלא ועוד ועוד…

עוגיות שיבולת שועל וגודיז, נטולות גלוטן, מהירות הכנה, טבעוניות ומטריפות

הכמות לתבנית אפיה גדולה

המתכון:
המצרכים:
1/2 כוס שיבולת שועל גרוסה דק, כמו לדייסה, ללא גלוטן
1 כוס מיקס גרעינים וזרעונים (כולל פתיתי קוקוס, למי שאוהב)
חופן צימוקים אורגנים/חמוציות ללא המתקה/אוכמניות מיובשות
חופן שוקולד (או קצת יותר…) צ'יפס/חתיכות שוקולד מריר בהכנה ביתית או קנוי
1 כף שקדיה + 1 כוס מים חמים – לערבב היטב
1 כף שמן קוקוס
1 כף טחינה גולמית
1 כף זרעי צ'יה 
1/2 כוס סוכר קוקוס/דמררה אורגני
1 כפית קינמון טחון
3/4 כוס קמח, בחרו מאלו: עדשים, חומוס, כוסמת, תירס, קינואה, טף…

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
בקערה גדולה, לערבב את כל המצרכים.
הבלילה אמורה להיות במרקם של פנקייקס, מעט סמיכה.אם יש צורך הוסיפו מעט מים או קמח במידה וסמיך מדי.
לתת לבלילה לעמוד קצת, להסמיך טיפה, להפוך למעט יותר דביקה.
לרפד תבנית תנור גדולה, בנייר אפייה.ללא שימון. להעביר את כל הבלילה למרכז נייר האפייה.להרטיב ידיים ולשטח את הבלילה, היא מכסה כמעט את כל גודל הנייר.עברו על הצדדים, ישרו, רק עם ידיים רטובות. גובה המשטח בערך רבע ס"מ.
אפו 25 דקות.
הוציאו, עם גלגלת פיצה, סכין חדה סמנו, מלבנים, מעויינים…חזרה לתנור לעוד 5-7 דקות, עקבו.חשוב שיהיו זהובים ואפויים וקשים! אחרת ישארו רכים לאחר האפייה.
לתת להן להתקרר ולהנות .

יש לכם חשבון אינסטוש? תתחברו אלי: 'דובדבנים של טעם באינסטגרם'

עוד המלצה למהירות ומפנקות, מתוקות ומזינות, לקראת שבת ובכלל?
בבקשה: מה דעתכם על מאפינסיות חמודות?
שגם בהן יש שיבולת שועל,
מעניין לעניין…מאפינס טבעוני וניל – פטל, שקדים, שיבולת שועל וכוסמין, עננים משגעים