עוגיות שיבולת שועל וגודיז, נטולות גלוטן, מהירות הכנה, טבעוניות ומטריפות
הכמות לתבנית אפיה גדולה
המתכון:
המצרכים:
1/2 כוס שיבולת שועל גרוסה דק, כמו לדייסה, ללא גלוטן
1 כוס מיקס גרעינים וזרעונים (כולל פתיתי קוקוס, למי שאוהב)
חופן צימוקים אורגנים/חמוציות ללא המתקה/אוכמניות מיובשות
חופן שוקולד (או קצת יותר…) צ'יפס/חתיכות שוקולד מריר בהכנה ביתית או קנוי
1 כף שקדיה + 1 כוס מים חמים – לערבב היטב
1 כף שמן קוקוס
1 כף טחינה גולמית
1 כף זרעי צ'יה
1/2 כוס סוכר קוקוס/דמררה אורגני
1 כפית קינמון טחון
3/4 כוס קמח, בחרו מאלו: עדשים, חומוס, כוסמת, תירס, קינואה, טף…
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
בקערה גדולה, לערבב את כל המצרכים.
הבלילה אמורה להיות במרקם של פנקייקס, מעט סמיכה.אם יש צורך הוסיפו מעט מים או קמח במידה וסמיך מדי.
לתת לבלילה לעמוד קצת, להסמיך טיפה, להפוך למעט יותר דביקה.
לרפד תבנית תנור גדולה, בנייר אפייה.ללא שימון. להעביר את כל הבלילה למרכז נייר האפייה.להרטיב ידיים ולשטח את הבלילה, היא מכסה כמעט את כל גודל הנייר.עברו על הצדדים, ישרו, רק עם ידיים רטובות. גובה המשטח בערך רבע ס"מ.
אפו 25 דקות.
הוציאו, עם גלגלת פיצה, סכין חדה סמנו, מלבנים, מעויינים…חזרה לתנור לעוד 5-7 דקות, עקבו.חשוב שיהיו זהובים ואפויים וקשים! אחרת ישארו רכים לאחר האפייה.
לתת להן להתקרר ולהנות .
יש לכם חשבון אינסטוש? תתחברו אלי: 'דובדבנים של טעם באינסטגרם'
עוד המלצה למהירות ומפנקות, מתוקות ומזינות, לקראת שבת ובכלל?
בבקשה: מה דעתכם על מאפינסיות חמודות?
שגם בהן יש שיבולת שועל,
מעניין לעניין…מאפינס טבעוני וניל – פטל, שקדים, שיבולת שועל וכוסמין, עננים משגעים
מצטרפת לשאלה….תודה
מוזמנת לתשובה…
הכנתי עם סוכר חום ויצא מתוק מדי , חוץ מזה מתכון טעים מאוד וקל
שמחה שאהבת.תפחיתי בפעם הבאה.
במקום שקדייה מה אפשר לשים?
נהנית מאד מהמתכונים המעולים שלך
תודה.טחינה, חמאת בוטנים, חמאת גרעינים…
ממש מוזר, הן לא התקשו לי המון זמן ואז די נשרפו 🙁 ועדיין רכות .
מן שילוב מוזר שכזה. יש לך רעיון למה זה קרה? לא שיניתי כמויות
הי מאיה, הן משלימות את ההתיצבות וההתקשות בחוץ, עם ההתקררות.