בימים לא ימים ולילות הפוכים,
להמשיך וליצור, משמע להמשיך ולחיות, משמע אני בוחרת, אני נוכחת.
קצת להמתיק, זוהי לא מילה גסה, היא חשובה, היא טובה והיא חלק מהכל.אולי זו חלק מהכוונה, כשמתכוונים להוליסטי.
להתייחס לשלם, לכלל, ליציבות, כזה שיש בו גם וגם וגם.

אם לוקחים מתוק, מניחים במשוואת פינוק בריא, יוצרים אותו ככזה, ניתן ובקלות, מוזמנים לעקוב, ללמוד את הדרכים, להבין את השימושים, את חומרי הגלם, החלופות, התפקידים והנה, יש ויש.תכל'ס זה מה שתמצאו אצלי בבלוג, 
לייף סטייל אוכל טבעוני, שווה, הורס, בריא, מזין, נאה ואיכותי, צבעוני וססגוני והכל טבעוני.
אז…עוגת גזר – קלמנטינה, עם אגוזים, צימוקי אוכמניות וקרם טבעי ומפתיע, כן כן, בחושה, מלאת כל טוב מאמא אדמה.
העוגה מבוססת קמח כוסמין 70 אחוז מלא, ניפיתי קצת, לאוורר.מלאה בגזרים, במיץ מנדרינות (קלמנטינות?) , בפולפה שלהן, באגוזי מלך, שימו מה שבא ומתחשק, בשביל שננשוך משהו קראנץ', קצת צימוקים רגילים או צימוקי אוכמניות, אוהבת אותם מאד, קטנים ושובבים, מעט יותר חמצמצים, תבלינים מחממים וארומטיים.
וכל הטוב הזה, בעוגה בחושה, שאת המתיקות, תמתנו, לפי העדפה שלכם, סילאן טבעי או סוכר קוקוס, מתאימים וטעימים.

אתמול העלתי בסטוריז, מה אין לכם אינסטוש? תדעו לכם, מדליק שם, קצת יותר גלובולי, יותר אקשיין, נגיעות אישיות וחוויות יומיומיות
'דובדבנים של טעם – באינסטוש'
צילמתי את הגברת הכתמתמה, כמעט עירומה, שאלתי עצתכם, עם או בלי קרם, עניתם ברור שעם, עניתם לא לא ככה פשוט…אז קבלו את הככה פשוט וגם את הטיפהל'ה מפונפנת.מה יש, כולה 2 דקות פלוס, ויש קרם משדרג, למי שאוהב.אצלי הבנים העדיפו את העם, אנחנו הבנות עם הלא ובלי.
אז יש בחושה ליומיום, יש בחושה לשבת עם אקסטרה השקעה ומעט אקססוריז.

אז למה לי כוסמין בכלל?
כתבתי רבות ואכתוב שוב, את הכוסמין אני מאד אוהבת.
הכוסמין, סוג של חיטה, עתיקה יותר, נחשבת לידידותית יותר מהחיטה הרגילה.בעבר הכוסמין היה נפוץ מאד ועם השנים, השימוש בו פחת והמעבר לחיטה הרגילה היה מהיר ומשמעותי, בשל גידול קל ומהיר יותר.
למה ידידותית יותר? קודם כל לרוב חיטת הכוסמין מרוססת פחות, מכילה כמות גדולה יותר של חלבון, עשירה בסיבים תזונתיים (כמובן שעדיף לצרוך את המלאה), עשירה במינרלים וויטמינים, היא פחות אלרגנית מהחיטה הרגילה והנפוצה.
יש בה גלוטן, אך פחות מבחיטה הרגילה.
לכן, אם צורכים חיטה, ההמלצה שלי היא לבחור בכוסמין.
לטעמי היא טעימה יותר, לאכול פרוסה מלחם כוסמין מלא ואיכותי או לחמניית כוסמין משגעת, טעימה ומשביעה פי פי.

 

עוגת גזר – קלמנטינה, עם אגוזים, צימוקי אוכמניות וקרם טבעי ומפתיע

 המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין 70 אחוז
1/2 כוס סילאן טבעי/מייפל אורגני
1/3 כוס סוכר קוקוס/דמררה טבעי
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר טחונה
1/4 כפית אבקת הל
קורט, פלפל אנגלי
1/2 כוס אגוזים (מה שאוהבים)
1/2 כוס צימוקים/צימוקי אוכמניות
1 כוס גזר מגורד
1/2 כוס מיץ קלמנטינות + פולפה שנותרה במסחטה
1 כוס חלב צמחי
1 כף חומץ
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/שמן אחר, גם זית מתאים ולא משתלט
2 כפות שקדיה/טחינה גולמית
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לשמן היטב תבנית אינגלישקייק בשמן קוקוס, תחתית ודפנות.
בקערה נוחה לערבב את כל המצרכים היבשים.בנוספת את הנוזליים, את החלב הצמחי בהדרגה ולפי הצורך.את הגזר והחומץ בסוף.
לערבב קלות, רק עד שלא ישארו גושים בבלילה.
להוסיף את הגזר המגורד, את החומץ.לערבב שוב, להעביר את בלילת העוגה לתבנית ולהכניס לתנור, לאפיה של כ 40 דקות.אולי כמה דקות פחות או יותר.תלוי בגובה ובגודל התבנית שבחרתם.
הכי חשוב לבדוק עם שיפוד עץ/קיסם אם העוגה אפויה ומוכנה.להוציא מהתנור, לתת לה להתקרר ולהגיש אותה כמו שהיא או עם קרם.

אשתף בשתי אופציות נפלאות לקרמים:
את הראשונה אני מכינה עם סוכר קוקוס אורגני או מסוכר גולמי , כנסו לקישור המצורף, שם תמצאו את קרם נהדר- עוגת דבש תמרים משגעת
את השניה, מכינה מגבינת סויה ביתית, שאותה אני מקציפה קלות עם כל המתקה שאתם אוהבים וכף שמן קוקוס נוזלי שיתמצק בהמשך.