עוגת ספוג – לימונית, טבעונית, עשויה מקמח כוסמין מלא ושאר דברים טובים!
סתם סיפור קטן על איך נולדה לה זאת,
עוגת ספוג!
שישי בבוקר,
כולנו בבית, ממתינים לתוצאת בדיקת קורונה, כדי לצאת מבידוד,
שנכנסנו אליו,
אחרי בידוד ארוך בארץ,
בחוץ שלג.
בפנים חמים, נעים.
טקס הבוקר אצל חלק מיושבי הבית, כולל משהו ממשפחת העוגות, עוגיות, מאפים…
במתיקות כן…
ואיין.
הבנים ביקשו עוגיות,
קיבלו עוגה.
את התנור לא הדלקתי 3 שבועות.
לעבוד עם מה שיש, ולא היה הרבה.
הצעתי עוגת גזר, נמצאו 2 ולא מהיפים…עברתי לעוגת תפוזים, שגיליתי להפתעתי, שהתחסלו עוד בלילה לפני.
נשארו לימונים.
עוגת ספוג – לימונית, טבעונית, עשויה מקמח כוסמין מלא ושאר דברים טובים!
אז רגע אשאר עם שבחייה,
כי,
עוגה בחושה, עשויה ממאה אחוזים קמח כוסמין מלא, כמובן שניתן גם קמח חיטה מלאה,
לא מובנת מאלייה האוויריריות,
הספוגיות,
העדינות…
הנה עוד דוגמה לאחת כזו שיוצאת נפלאה,
ריחנית,
עננית.
מתוקה בזכות סוכר קוקוס בהיר, השמן, הוא שמן זית, אפשר גם קוקוס,
שהם באופן יחסי ידידותיים באפייה, גם בטמפרטורות הללו – 170 מעלות.
הנוזלים – ממליצה לא לוותר על משקה סויה,
שבריאקציה מפתיעה עם מיץ הלימון, אבקת האפייה והסודה לשתייה,
יותר מיד בלילה בהירה, אוורירית מאד, מעט בועית…
מה שמביא אותה להיות,
עוגת ספוג,
פשוטה, בחושה, ומפנקת טילים!
עוגת ספוג – לימונית, טבעונית, עשויה מקמח כוסמין מלא ושאר דברים טובים!
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר קמח חיטה מלא או לבן)
1/2 כוס סוכר קוקוס בהיר (כל סוכר מתאים) למתיקות מעודנת (2/3 כוס לעוגה מתוקה)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון שלם
1/3 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית או קוקוס (במצב נוזלי)
כוס וחצי חלב סויה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית קפיצית קטנה או אינגלישקייק.
לערבב בעדינות, בקערה, את כל המצרכים היבשים.
להוסיף את הרטובים.
לערבל שוב עם מטרפה ידנית, רק עד שלא יהיו גושים.
לא יותר מדי.
כדי לשמור על האווריריות.
להעביר לתבנית המשומנת.
להוריד את חום התנור, ל 175 מעלות.
לאפות את העוגה, בין 30-40 דקות, תלוי בגודל התבנית שבחרתם.
מה שחשוב, יהיה לבדוק עם קיסם, שיצא לח ולא דביק.
לתת לה מעט להתקרר.
להגיש עם אבקת סוכר או לא, ועוד קצת גרידת קליפת לימון.
תהנו!!!
תפיצו את הטוב,
את הפוסט,
תכינו,
צלמו,
תייגו,
ומוזמנים לבקר אותי ב : עדיסטוש
קבלו עוד 2 מתכונים נפלאים לעוגות בחושות, מקמח כוסמין מלא:
עוגת שוקולד טבעונית – עשויה קמח כוסמין מלא ושוקולד ביתי
עוגת תפוחים פירורים טבעונית – מקמח כוסמין מלא, גבוהה, אוורירית, רכה וכל כך טעימה
וואוו. נראה מעולה!
אפשר להחליף את החלב סויה במים?
אכן מעולות.לא ניתן להמיר במים
עוגה מושלמת! רכה, עסיסית, לא מאד מתוקה. יצאו לי 2 תבניות אינגליש קייק. תודה! כל מתכון שלך זה הצלחה
איזה כייף! שמחה שאהבת! תודה רבה!
בלי ביצים?
בוודאי, הכל פה ללא מוצרים מן החי
היי
-יש אפשרות להחליף את הסוכר בסירופ מייפל אורגני? אם כן, כמה?
-האם אפשר לוותר על תמצית הוניל?
הי גילי, על תמצית וניל, אפשרי לוותר, היא בשביל הטעם.לגבי ממתיק נוזלי, אפשרי, אך לא ניסיתי במתכון זה
היי
תודה על התגובה
לשים את אותה כמור מייפל וסוכר?
כפי שעניתי, לא ניסיתי, יהיה צורך לשחק בכמות הקמח בהתאם