

עוגת שמרים טבעונית – בשני מילויים, מקמח כוסמין מלא ושמרים טבעיים
פרא של עוגה
כוסמין מלא
שמרים טבעיים
המתקה טבעית
הבוקר השמש באה בורוד.
שתינו היינו ערות.
פראית אך ממושמעת
זאת העוגה
עם כל הפרדוקס שבה.
אפשר לתלוש ממנה, כולה בלאגן וכולה כולה מפתיעה.
בצק רך רך, לא יאמן, רק תבינו, שאין מה לחשוש מכוסמין מלא.
הבצק נקרע, השתולל, חור פה חור שם,
וזה הפרא עם הפלא,
משתנה עם האפייה.
והרי התוצאה, טעימה מדי, מפנקת מלאן, עם ולמרות כל הבלאגן.
הכנתי שתיים, אחת לפינוק שבת
השנייה לקפה עם חברים.


העוגה הזו, היא מסוג העוגות שצצות להם, ברגע אחד,
שאיתו, ללא שום מפריע בדרך,
עפתי למטבח.כולם ישנים.בוקר שבת, בוקר אחר, בהיר, במראות חדשים, שכבר כל כך התגעגעתי אליהם.
של שמש, של כתום, ורוד, שמיים בהירים, פנויים מאפור ועננים.
טחנתי קמח טרי, מגרעיני כוסמין,
הכנתי שני בצקים, כמעט אותו דבר,
חוץ מהשמרים. אחת עם שמרים טבעיים – משמע – מחמצת, השניה עם שמרים יבשים אורגניים.
גם עם המילוי שיחקתי, כי כך יצא, או יוצא, כשנכנסים למטבח ועובדים עם מה שיש.
אז בעצם, מתקבלת אחלה עוגה, בכל המובנים.
הקמח מלא, ממש מלא, בכל הסיבים, המינרלים, הויטמינים, ההמתקה טבעית ולא מוגזמת, השמרים יכולים להיות, אם אתם בעניין, ממחמצת ביתית נהדרת, השוקולד ביתי, ובעצם, כל מילוי יתאים.

עוגת שמרים טבעונית – בשני מילויים, מקמח כוסמין מלא ושמרים טבעיים
לבצק –
1/2 ק"ג קמח כוסמין מלא (ניתן לשלב בין כוסמין מלא ללבן)
3/4 כוס מחמצת רכה/נוזלית או 9 גרם שמרים יבשים (טיפהל'ה פחות מכף)
1/3 כוס סילאן טבעי
2 כפות טחינה גולמית/שקדייה
כוס וחצי חלב צמחי אגוזים/שיבולת שועל/סויה
קרם שוקולד, למילוי –
להכין לפי המתכון, בתוספת חלב צמחי כלשהו, למרקם של ממרח ולהמתיק במידת הצורך והעדפה שלכם (כמובן שניתן להשתמש בממרח קנוי)
לסירופ העוגה : 3/4 כוס מים + 1/3 כוס סילאן + 1 כף שמן קוקוס נוזלי + 1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
לבצק שמרים :
לקערת המיקסר, להכניס את כל המצרכים, את החלב בהדרגה.
להתחיל בערבול עדין, את מחצית כוס החלב הנוספת להוסיף בהדרגה ורק לפי דרישה של הבצק.
להעלות את מהירות המיקסר.
ייתכן ויהיה צורך בעוד רבע כוס חלב במידה ובחרתם לעבוד עם הכוסמין המלא.
חשוב שהבצק יהיה רך ומעט לח.
לעבד אותו כ 7 דקות.
לשמן מעט, לכסות במגבת ולתת לתפוח, עד שיכפיל נפחו, בערך שעה.
להוציא את הבצק מהקערה.
לעבד אותו שוב.
לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק לשניים.
לרדד לצורת מלבן מחצית הבצק, לעובי של חצי ס"מ, למרוח כמות נדיבה של קרם שוקולד.
לעשות זאת שוב עם מחצית שניה של הבצק.
לגלגל לרולדה.לחתוך לשבלולים לא גדולים, כך עם המחצית הנוספת.
להעביר לתבנית, משומנת/מרופדת בנייר אפייה משומן.לתת תפיחה נוספת של רבע שעה.
לבצק עם מחמצת – את מצרכי הבצק להכניס לקערת המיקסר עם וו הלישה.את הנוזלים לא בבת אחת.לאט לאט ובהתאם לצורך.ללוש 2 דקות על מהירות נמוכה.להמשיך על בינונית לעוד 8 דקות.הבצק צריך להיות רך, נעים ולח.להשאיר להתפחה של 6-10 שעות. אפשר להתפיח במקרר.לחלק ל 2 כדורי בצק.לקפל את הבצק כמה פעמים ולהשאיר להתפחה נוספת של 20 דקות, רצוי לכסות.לקמח משטח עבודה.
לרדד לצורת מלבן מחצית הבצק, לעובי של חצי ס"מ, למרוח כמות נדיבה של קרם שוקולד.
לעשות זאת שוב עם מחצית שניה של הבצק.
לגלגל לרולדה.לחתוך שבלולים.כך עם המחצית הנוספת.
להעביר לתבניות, משומנת/מרופדת בנייר אפייה משומן.לתת תפיחה נוספת של כשעה בקיץ או כשעתיים בחורף.
להעביר לאפיה בתנור שחומם ל 180 מעלות, עד שהעוגות זהובות ואפויות יפה.אם הן קטנות, בין 20-25 דקות, אם אחת גדולה, סביב 35 דקות.בדקו לפני ההוצאה מהתנור.שהן אפויות.שיהיו זהובות.
לבשל את הסירופ ולהבריש בנדיבות רבה, מבלי להתקמצן.
העוגה יוצאת לחה וסופר טעימה עם הסירופ.לא לוותר!!!
* מילוי נוסף שיצא נפלא ונולד מכך שנגמר השוקולד הביתי שהכנתי, בקערית ערבבתי שמן קוקוס, אבקת קקאו אורגנית, סילאן וקינמון.בערך בכמות של כוס.
סירטון הכנה וכו – אני משתפת באינסטה שלי, בסטוריז ובהיילייט : עוגת שמרים
אינסטוש – עדיסטוש

היי
יצאה עוגה מהממת ויפיופה…
הילדים עפים עליה
אשלח תמונות במסנג'ר
שניקו איזה כייףףףףףףף