פאי ירקות מקושט, צבעוני וטבעוני

פאי ירקות מקושט, צבעוני וטבעוני
תכשיט לקישוט שולחן חג-חגיגי.מאפה פשוט, יפיהפיה, קליל, טעים, מלא צבעים, טעמים ומרקמים.
הקונספט של צבעים, עושה לי את זה.דבר אלי בצבעים.
נוסיף לזה טעמים.
סקרנות, גיוון, בריאות,
י ש !!!

הבטחתי שאשתף בכמה פוסטים חדשים, שיהיו רלוונטים, לארוחת החג, שיהיו רלוונטים תמיד לאירוח בכל זמן בשנה.
עם דגש על צבע, טעם ומרקם, בריאות ופשטות.הפאי החמוד הזה, שובבצ'יק, הוא רק נראה מושקע, קלקלול, כמו שאומרת הבת שלי.
הכנתי את הירקות, בתבנית אחת גדולה, תיבול, שמנז, אהבה, תקווה ולתנור.
ג'ויה, הבת שלי, הכינה את הבצק.יודעת אותו היטב, מכינה אותו ואיתו הרבה מנות כיפיות.היא, לא אני.
כשהירקות היו מוכנים, היא כבר עמלה על ריפוד התבנית בבצק, אפייה קצרה, ללא שום עזרים טקטיים, בצ'יק הירקות ממלאים את התחתית, רידוד אחרון ויש רישות נאה של שתי וערב משארית הבצק.אההההה וגם תפוח אדמדם…חחח…

שילוב קמח כוסמין עדין ובהיר, יכול להיות גם מלא, שמן זית, שום כתוש בבצק, מה יכול לצאת רע מהמיקס הפשוט והמנצח הזה?
בצק של צ'יק, רך ונוח לעבודה.לא נדבק, אפילו לא היה צורך בתוספת קמח לרידוד.
מילוי צבעוני, ביחרו מה שאתם אוהבים, שיתאים באפיה וישתלב עם שאר החברים שבחבורה.

לנוחיותכם, אשתף שוב במנות שהכנתי השבוע, במיוחד במיוחד, לאירוח כייפי וססגוני.
מנה ראשונה – מניפות חציל מטריפות
מנה עיקרית – טופו צרוב ומקורמל ממולא כל טוב
את הפאי המשגע של היום,
ומחר עוגת הפתעה לחג!!!

פאי ירקות מקושט, צבעוני וטבעוני
לתבנית פאי/קפיצית בקוטר 24 ס"מ

המתכון:
לבצק:
המצרכים:
400 גרם קמח כוסמין (אפשרי בהיר, חצי חצי, מלא וכמובן קמח חיטה רגיל)
1 כפית מלח עשבים (או כל מלח אחר)
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 שן שום כתושה
1 כף חומץ תפוחים איכותי
3/4 כוס שמן זית
3/4 כוס מים חמים!
למילוי:
המצרכים :
(חשוב שהקוביות יהיו זהות בגודלן)
1/4 דלעת ערמונים או דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1/2 פלפל כתום/צהוב חתוך לקוביות
1 זוקיני/קישוא חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
1 כוס פטריות שמפניון
1/2 כוס שעועית ירוקה חתוכה למקטעים בגודל 1 ס"מ
3/4 כוס קוביות טופו/אפונה ירוקה עדינה/תירס טרי
1/2 כוס נבטים/כרוב ירוק
תבלינים ותיבול: פטרוזילה, טימין, בזיליקום, אורגנו – מה שאוהבים, ניתן טרי או מיובש.כורכום, מלח עשבים, פתיתי צ'ילי.
שמן זית
להברשת הפאי – 2 כפות קורנפלור, 1 כפית שמן זית, מלח עשבים, 2 כפות חלב צמחי, 1/4 כפית כורכום
שומשום, קצח…לקישוט

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות.בתבנית גדולה, על נייר אפייה, לפזר את הירקות, לטפטף שמן זית ולאפות עד הזהבה.ניתן גם על תוכנית גריל.
להוציא, לתת להתקרר.
לתבל את הירקות.לא מלכלכת עוד כלי, עושה זאת בתבנית.
להכין את הבצק, לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את השאר, לערבב עם כף, כי קצת חם ולהמשיך בידיים.עד שהבצק רך ונעים.
לרפד תבנית, ב3/4 מכמות הבצק.אני רידדתי בקלות ללא תוספת קמח, אם יש צורך תוסיפו.לרדד לעיגול, גדול מקוטרה של התבנית, לחשב שיהיה שוליים מספיקים לדפנות גבוהות יחסית.למלא בירקות המתובלים.
את שארית הבצק לרדד לעיגול דק יחסית, עם סכין לחתוך לפסים ולרשת שתי וערב את הבצק כולו, כולל קצוות הדפנות.
בקערית קטנה, לערבב היטב את המצרכים להברשה, עם מברשת סיליקון להבריש בנדיבות את כל המאפה.לפזר מעל שומשום, קצח…ולהכניס לתנור החם, 200 מעלות עד שהפאי זהוב ואפוי היטב.בין 30-40 דקות.בידקו לפני שתוציאו מהתנור.
בתאבון רב, תהנו ותשלחו לי תמונות של כל היצירות שלכם!

ואם בא לכם, אני גם כאן:

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'