פבלובה טבעונית – ללא גלוטן, במילוי קרם סויה וקולי פירות יער בהמתקה טבעית
קסם הטבע, פלא האלכימיה הטבעונית – מחזירים אותנו שוב למי החומוס האגדיים,
לפני שנים שיתפתי מתכוני מרנג משמחים ומקדמים – השמיים הם הגבול, כמעט.
ופסח מביא איתו משהו מזה.
החג הזה – השנה הזו – שיתפתי פחות, החג בתקופה המטלטלת ביותר בחיים של כולנו,
והיום ערב חג שני, והם עדיין לא איתנו.
ואנחנו ממשיכים.
גם עבורם.
נתחיל מהנשיקות החמודות.
נשיקות מרנג, קטנות מתוקות טבעוניות.
מרנג – תמיד נחשב למכת מתוק שלא עלינו.
הלכתי על דרך של מיזעור נזקים.
מה זה אומר?
קודם כל הכנה ביתית של אבקת סוכר שהכנתי מסוכר טבעי ואורגני
והכמות לא גדולה ביחס לקצפיות או הפבלבות שיוצאות מכמות הקצף.
אז כבר יש פה שיפורצ'יק.
מילאתי אותן בקרם סויה רך וטעים – בניחוחות וניל ומעל הכל פירות טריים וקולי פירות יער ללא סוכר – ממותק בהמתקה הטובה ביותר שיש. בדוק.
קינוח פסחי פסיכי כזה
תכירו דרך מדהימה להכנה – פשוטה קלה ומפתיעה – מי החומוס – שהם ממש כמו חלבון הביצה במתכוני המרנג, פה לעזרתנו.
זוכרים שטחנו את הסוכר החום האורגני לאבקת סוכר? לא???????מהר לסרטון הקודם קודם ואת הקיצפיות החמודות?
נרכיב מכל אלו את הפבלובה במילוי גבינת סויה ביתית וטעימה בקישוט קולי פירות יער ללא סוכר!!
פבלובה טבעונית – ללא גלוטן, במילוי קרם סויה וקולי פירות יער בהמתקה טבעית
המתכון:
נכין את הקצף:
120 מ”ל מי חומוס – אם ממי בישול חומוס, מצנצנת זכוכית
1/2 כוס אבקת סוכר ביתית אורגנית שהכנו מבעוד מועד
1 כף קורנפלור
1 כף מיץ לימון טרי
להעביר את מי החומוס לקערת המיקסר,
להקציף רצוף, 5 דקות, להוסיף לאט ובהדרגה את אבקת הסוכר.
להקציף עוד חמש דקות ולהוסיף את הקורנפלור ומיץ הלימון.
להקציף עוד מספר דקות,
עד שלבן לבן יציב יציב,
כשמרימים עם כף הוא לא זז????
מתקבל קצף מהמם, יציב ולבן!!!
לחמם תנור ל 85 מעלות
לרפד תבנית אפייה בדף רב פעמי או נייר אפייה אקולוגי
להכניס את הקצף לשקית זילוף
לזלף פבלובות כמו בסרטון – תכינו 4-6 אישיות או אחת ענקית
לאפות שעתיים
הכנתי אותן בלבן ובורוד – עם קצת אבקת סלק טבעית.
????למילוי גבינת סויה ביתית – טחנתי אותה עם תמצית וניל, 2 תמרים להמתקה.
קולי פירות יער ????- לבשל 2 כוסות פירות יער קפואים עם טיפה של תמצית וניל, 1 כפית מיץ לימון טרי, 2 תמרים מג׳הול טחונים עם טיפה של מים, לבשל עד שרך רך, להוריד מהאש ולהוסיף כפית זרעי צ׳יה בהירים, לערבב טוב טוב, לתת לקולי להתייצב ולהתקרר
קשטו בתותים טריים וישששש????
לצפייה בסרטון ההכנה – כנסו לקישור הבא: פבלובה ההכנה המלאה והמקסימה
תהנו,
שתפו אותי בתוצאות, ימים שקטים אמן. שיהיו.